Şimdi Ara

14daireye HD altyapı yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 14 dairelik apt. merkezi anten sistemi yaptırmak istiyoruz. Turksat-hotbird-dijiturk altyapısı kurmak istiyoruz.Her daireye 2 hat gelecek daha önceden belirlenecek 2 odada tv. izlenebilecek.Çağırdığım bir ekip kamera sistemi de kuruyoruz giriş kapısına salonda televizyonda 0 tuşuna basınca tüm apt. girişi izleyebiliyor dedi.Hemde 24 saat...Ne diyorsunuz.?
    Benim sonradan aklıma takıldı.Merkezi anten yaptırırken HD altyapısı kurmak gerekli mi LNB dağıtıcısı özel mi olması lazım .Bugün yarın fullHD bir televizyon alırım.Bir daha uğraşmayım ne dersiniz bilgisi olan var mı?
    Saçmaladım mı böyle birşeye gerek yok zaten izleniyor sadece recevier ile alakalı mı????

• recıverla ilgili lnb vs.. alakasıyo HD yayınlarının
  • Verdiğiniz cevap için teşekkürler.
    Öyle ise gelen arkadaşlara 3çanaklı normal uydu alt yapısı yaptıracağız desek yeterli o zaman...

Peki kamera için bilgisi olan cevap verebilir mi?
    Kullanan var ise nasıl iyi bişey mi yaptıralım mı?
  • kamera sistemini genel olarak dagıtabılmek için santralde rf girişinden aktarabilir modül ile baglandıgında normal belediye yayını gibi aktarılması mümkündür maliyeti olan bir sistem deyildir basit bir iştir.

hd alt yappısı diye bir şey yoktur. santralin digitürk destekli olması yeterlidir.
    yalnız benden size tavsiye 24 çıkışlı santral almayınız 32 almanızı öneririm santarllerin çıkış gözlerı tek tek arızalanabılmektedır arızalanan boş göze takıp kullanır ya pa 3üncü bir hat daha çekme imkanı tanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefa091124011

kamera sistemini genel olarak dagıtabılmek için santralde rf girişinden aktarabilir modül ile baglandıgında normal belediye yayını gibi aktarılması mümkündür maliyeti olan bir sistem deyildir basit bir iştir.

hd alt yappısı diye bir şey yoktur. santralin digitürk destekli olması yeterlidir.
    yalnız benden size tavsiye 24 çıkışlı santral almayınız 32 almanızı öneririm santarllerin çıkış gözlerı tek tek arızalanabılmektedır arızalanan boş göze takıp kullanır ya pa 3üncü bir hat daha çekme imkanı tanır.

cevap için teşekkürler.
    24 çıkışlı almamız mümkün değil zaten her daireye 2hat çekileceği için en az 28 olması lazım dolayısıyla 32li olur.

Şimdi teklife baktım 32li santral yazmışlar. next marka...

Salondaki prizler uydu sat prizine çevrilecek yazmışlar.Sanırım kamera için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpol -- 22 Temmuz 2012; 1:22:37 >

• quote]Orijinalden alıntı: canpol

Orijinalden alıntı: sefa091124011

kamera sistemini genel olarak dagıtabılmek için santralde rf girişinden aktarabilir modül ile baglandıgında normal belediye yayını gibi aktarılması mümkündür maliyeti olan bir sistem deyildir basit bir iştir.

cevap için teşekkürler.
    24 çıkışlı almamız mümkün değil zaten her daireye 2hat çekileceği için en az 28 olması lazım dolayısıyla 32li olur.

Şimdi teklife baktım 32li santral yazmışlar. next marka...

Salondaki prizler uydu sat prizine çevrilecek yazmışlar.Sanırım kamera için..

bence komple 28 hattıda sat pirizine çevirtirin diyer pirizlerde kayıp oluyor sat pirizi olmasa kamerayı atamaz nextin santralleri güzeldir kolay kolay sıkıntı yaşatmaz.

• Bizim 14 daireli apartmanda da aynı sistem var. Turksat-Hotbird-Digitürk 3'lü uydu ve her daireye 2 hat. Peki mevcut sisteme Astra uydusu eklenebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigdede

recıverla ilgili lnb vs.. alakasıyo HD yayınlarının

HD yayınlar reciver ile ilgili demişsiniz. Ama Next 32 lik Santral Üzerinde HD Ready yazıyor. Bana Full HD santral tavsiye edecek var mı?
    Full HD olsun da bir daha uğraşmayalım. 1 yerine 2 santral takalım olmaz mı ? Ne fark eder. Next baktım 32 lik full HD göremedim ne diyorsunuz.??

Sonlu snatral ne demek kaskat ne demek bilen varsa cvplara şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpol -- 29 Temmuz 2012; 16:17:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

Bizim 14 daireli apartmanda da aynı sistem var. Turksat-Hotbird-Digitürk 3'lü uydu ve her daireye 2 hat. Peki mevcut sisteme Astra uydusu eklenebilir mi?

diğiturk hariç üçüncü giriş varsa kullanılabilir ama olacagını pek sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: canpol

quote:

Orijinalden alıntı: bigdede

recıverla ilgili lnb vs.. alakasıyo HD yayınlarının

HD yayınlar reciver ile ilgili demişsiniz. Ama Next 32 lik Santral Üzerinde HD Ready yazıyor. Bana Full HD santral tavsiye edecek var mı?
    Full HD olsun da bir daha uğraşmayalım. 1 yerine 2 santral takalım olmaz mı ? Ne fark eder. Next baktım 32 lik full HD göremedim ne diyorsunuz.??

Sonlu snatral ne demek kaskat ne demek bilen varsa cvplara şimdiden teşekkürler..

sonlu santral : daha sonraları santralin çıkışına 2 bır santral eklenıp çıkışlar çogaltılamaz.
    kaskat santral:lnb girişinin bulundugu kadar çıkışınında olması 9 girişi var ise 9 da lnb çıkışı olup ikinci bir santral eklenebilir olmasıdır.
    şuan full hd santral varmı yokmu tam olarak bilemıyorum ama ready alırsan zaten receıverın hd oldugu sürece hd izleyebilirsin onlarda sıkıntı olmaz.

• cevapların hepsine teşekkürler arkadaşlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.