Şimdi Ara

15.000,00TL Sistem Tavisyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MMORG Tutkunu olarak yeni bir sistem toparlamak istiyorum.
    Sürekli günlerce ve aralıksız Online olacağım için iyi bir sogutucu. Sessiz çalışan fanlı bir kasa ve power. Konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Sade bir kişilik olduğum içim RGB olmayan ürünler tercihimdir. İlla RGB olacak diye masrafa girmeyelim.
    Bütcem 15.000,00tl ne önerirsiniz.

• Kavisli olmayan 27' ve üzeri monitör de dahildir. Ben çok karıştırdım onun için hiç bir parçasını seçemedim.
    Orta uzun vadeli olabilidğince Fiyat/Performans odaklı ve serin bir kasa önerirseniz çok iyi olur.
  • Bearchero27 B kullanıcısına yanıt
    10.nesil intel işlemcilerinin türkyeye girmesini bekle
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum kurlarda yüksek ama malum birçok genç gibi bende evde patladım ve artık atlamak istiyorum. Sizden güncel fiyatlar ile bir masa üstü tavsiyesi bekliyorum. ACİL
    15.000,00TL Sistem Tavisyesi
  • 15.000,00TL Sistem Tavisyesi
  • Kardeşim öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum.

İşlemci tercihimiz ve ram tercihimiz pişti olmuş.
    Ekran kartı Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT yerine Asus ROG Strix Radeon RX 5700 XT OC düşünüyordum.
    Ana kart olarak Gigabay aorusx570 değilde MSI B450-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA ATX Anakart 850tl civari fiyatlarda. Dolayısı ile bunu tercih edersek 1,000tl cebimize kalır. Sence değermi 1000tl daha ödemeye ?
    Hard disk olarak şimdilik düşünmüyorum sadece iyi bir SSD işimi görecek, Samsung 970 evo Plus yerine Gigabyte Aorus NVMe Gen4 SSD (500 GB) (GP-ASM2NE6500GTTD) düşünüyorum normal fiyatı 900tl iken şuada bir balon var 1800 demişler (Eğer 900 den bulursam samsung yerine tercihim olur sencede doğru mudur?)
    Monütör konusu tam bir muamma hala karar verbilmiş değilim. Bu sistemde 27" monütörden 2k verimi alabilirmiyim yoksa 1920p de 24" frekansı daha yüksek bir monütör mü olmalı? (pikselleşme ne olur bilmiyorum) kararsızım.

Geri kalan ekipmanlarımız konusunda ise hiç bir bilgim yok.

Kasa (olabildiğince geniş ve havalandrmalı istiyorum)
    Power (Günlerce aralıksız sorunsuz çalışmayı kaldırabilecek olmalı)
    Soğutucu (işlemci soğutucusunun verimsiz olduğunu biliyoruz onun yerine iyi bir soğutucu ne olabilir?)
    Ayrıca Ekran kartı soğutucusu (Sıvı da olabilir 3yıl işimi görebilecek bir ürün olsun)
    Bunların alternatifleri ne olur nasıl olur?
    Bir an için bütçemizi 15bin değilde 17-18 e kadar artabilir gibi düşünürsek ne yapılması gerekir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sapphire rx 5700 xt nitro SE modeli daha iyi bir seçenek
    X570 almaya değer,sonradan pişman olmayın.
    render yapacaksanız Gigabyte Aorus NVMe Gen4 SSD alın,diğer türlü 970 evo alınır.
    Kimse harddisk önermiyor ama yeni sistemlerde ssd nin yanında mutlaka hdd olması lazım,fiyatlarıda yüksek değil zaten,sisteme 1 TB hdd ekleyin,herşeyi ssd ye yüklemeyin,çok kullanmadığınız proğramları ve çok gerekli olmayan şeyleri hdd ye atarsınız.
    Listede işlmeci soğutucu yazmıştım zaten ; Mugen 5 Rev.b
    ekran kartı sıvı soğutma gereksiz ve pahalı bir tercih.
    size önerdiğim kasa çok geniş ve havalandırması iyi zaten,extra fanlarda takabiliyorsunuz ; Asus TUF Gaming GT501
    Seasonic power en iyilerden,Alternatif ; FSP Hydro G 850 Serisi 80Plus Gold 850W Full Modüler Power Supply

oyun için en ideal monitör ölçüsü 24'' dür.seçimi zor olanda monitör'dür,ben bir kaç model yazıyorum ama kendiniz karar verin.
    ViewSonic XG2405 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD Monitör
    AOC AGON AG241QX 23.8" 144 Hz 1ms (Analog+DVI-D+HDMI+Display) FreeSync QHD Oyuncu Monitörü
    Asus VG259QM 24.5" 280Hz 1ms (HDMI+Display) GSync Full HD IPS Monitör
    ViewSonic VX2758-2KP-MHD 27" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync QHD IPS Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boba_fett -- 24 Mayıs 2020; 17:55:34 >

• X570 almaya değer,sonradan pişman olmayın. Demişsimiz mevcut ekipmlarımın B450 ile tam randıman vermesi konusunda bir sıkıntısı yok diyorlar X570'in ne artısı olabilir.
    sapphire rx 5700 xt nitro SE ekran kartı önermisiniz SE yazanını bulamadım bu SE diğer Sapphire 5700xt lere göre neyi farklı kılıyor.
    Rende yapmayacağım ama oyunlarda okuma hızı önemli randerde Yazma hızı diyorlar Gigabyte Aorus NVMe Gen4 SSD Okuma hızı daha yüksek yazma hızı ise 970 Evoya göre daha düşük. Yani tam tersi olacak.
    Hard disk konusunda haklısnız elimde 1 adet var oldugu için listeme yazmadım.
    İşlemci soğutucu Mugen 5 rev yeterli olu rmu yanı hem serinlik hemde sessizlik istiyorum. Bütçeden kısmak istemiyorum ki zaten ekran kartı sogutucusu gereksiz olur demişken bütçemde artış oldu.
    Monütör konusu ise 2Kda 144ghz bir monütör alsam yeni oyunlarda 144 Fps yi yakalayamazsam monütörümü tam randımanlı kullanamamış olurum. Bu yüzden 2k daha düşük ghz bir monütörümü alayım diyorum.
    Diğer yandan ise 27" yerine 24" düşük tepkime süreli bir monütörde alınabilir.

• bütçeniz yoksa alınabilir(MSI B450 TOMAHAWK MAX B450 Socket AM4) - x570 anakart pci express 4.0 farkı var,amd yeni Zen 3 işlemci çıkartacak,b450 anakart'ları destekleyeceği belli değil.Ekran kartı SE ; Special Edition,normal nitroya göre daha az güç tüketiyor,fanları ledli ve hız aşırtılmış.ssd oyun için en süperini alsanız ne olacak ? fps ye bir katkısı yok,oyunları hızlı açmanızı sağlar sedece.işlemci soğutucu mugen 5 çok iyidir ve sessizdir ama çok daha sessiz olsun diyorsan Be Quiet! BK010
    Monitör 24'' seçin bence
  • Aceleniz varsa alttaki sisteme hedeflenen bütçe dahilinde sahip olabilirsiniz.

AMD Ryzen 7 3700X 3.6/4.4ghz 8/16 Çekirdek 36mb AM4 7nm İşlemci
    Asus TUF Gaming X570-PLUS 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
    G.Skill 32GB(2x16) Trident Z RGB 3600mhz CL18 DDR4 Ram (F4-3600C18D-32GTZR)
    Gigabyte GeForce RTX2070 Super Windforce OC 3x 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    XPG 1TB AS40G RGB Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (AS40G-1TT-C)
    Corsair iCUE 465X Tempered Glass RGB Siyah USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
    XPG 750W Core Reactor 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
    CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB 240 mm
  • Eğer düşündüğüm parçaları çalıştırmakta sorun olmayacak ise B450 ile yola devam etmek istiyorum ileriyi düşünüyorum benim ileriden beklentim komple yeni bir sistem olur. Yama yapmaktansa Mevcut bütçem ile beni 3-4 yıl götürebilecek maxmum performans bir sistem işimi görecektir. X570 anakart 3 yıl sonra zaten eski model kalacak yeni çıkacak modellerden alırım diyorum.Fakat monitör olarak 3-4 yıl sonra bile aynı teknolojiyi kullanmaya yakınım yani sizin önerdiğiniz tam tersini düşünüyorum. İleride kullanacağım ekipman en başta monitörümdür. Fakat 24" yük ghz düşük tepkimeli bir monitör mü uygun olur yoksa 27" biraz daha düşük ghz ve yüksek tepkimeli bir monitör mü karar veremedim.
    Listeyi tekrar güncellemek gerekir ise
    Ana kart B450 ama hangisi kararsızın 900tl
    İşlmeci Ryzen5 3600X 1500 TL
    Ram Gskill Trident Z (2X16GB) 1.700 TL
    Power 850w Hyrda modeli ne değil 1.000 fiyatlarında 750W Yeterlimidir nasıl bakıldığınıda bilmiyorum.
    Monitör 27" 144Hz Aoc olabilir Panel Ips / VA / TN MMORPG ye hangisi daha iyi olur onuda bilmiyorum 2000tl fiyatılarında
    Ekran kartı olarak biraz hissi mi bakıyorum ama 5700XT den Asus alayım diyordum. Sapphire ise 400 tl daha uygun sapphire sizin önerinizle öne geçti 4400-4000tl
    İşlemciye soğutucu CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB 240 mm önerilmiş 600tl
    Boş bir Büyük kasa 600TL
    Hard diskim var şimdilik iyi bir SSD 970 Evo plus 900TL
    Toplamda 13.200,00TL Bütcem de en azından 2.000,00TL daha var eğer sistemin için uygun olacak ise bunuda harcaya bilirim. Fakat bunu X570 Anar karta ileride lazım olur diye yatırmayı doğru bulmuyorum. Bence en iyi yatırım sessiz stabil ve serin bir ekiman için Kasa power ve soğutuculara yapılır Bu ekipmanlar iyi olursa 4 yıl sonraki sisteminde de kullanabilirim.
    Bütcemde ayrıca tuttuğum 1,000tl ye ise G502 Makro maus ve rahat bir koltuk düşünüyorum.

Koltuk alacaksanız sahibinden.com da yıldızsit var urunleri cok uygun ben kullaniyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.