Şimdi Ara

15.4' notebookda WUXGA (1920x1200) çözünürlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kullandığım asus f3sv notebookumun ekranını değiştirmem gerekiyor. kendi çözünürlüğü 1280x800 ama ben bilgisayara 15.4" 1920x1200 çözünürlükde ekran taksam görüntüsü nasıl olur. hiç bu çözünürlükde ve boyutda laptop görmediğim için biraz kararsızım.
    genelde notebookda 700mblık divx filmler izliyorum, fullhd notebookda izlesem görüntülerde bozulma olur mu? yoksa ekran çözünürlüğü bana avantaj mı sağlar. masaüstü ikonlarının çok küçük görüneceğini biliyorum. sizce ne gibi dezavantaj ve avantajları olur. paneli bugün sipariş vermem gerekiyor. ilgililerden yardım bekliyorum...

• Cok cok cok kotu olur, hayatindan bezdirir. Ben oyle bir laptop kullandim, daha dogrusu kullanamadim. O kadar soyliyeyim sana. Su anda elimde 15,4 1280*800 15,4 1440*900 ve 17 1440*900 laptoplar war, en rahati 17inch 1440*900
    17 inch 1920 li macbook pro kullandim, cok kucuk oluyor simgeler fln
    1440*900 denenebilir ama
  • Deneyimlerimi yazayım:

Arkadaşıma Amerika'dan getirtmiştik bir tane, hd ve 1920*1200 çözünürlüklü bir Dell. Bana göre sorun yok, hatta harika.

Bende 14" 1440*900 var; her şey normal.

Bir diğer arkadaşımda 12" 1280*800 çözünürlüklü bir laptop var; o ise resmen işkence.

Sonuç olarak düşüncem:

Eğer iş amacıyla böyle bir çözünürlüğe ihtiyaç duyuyorsan seni çok mutlu edecektir. Bunun haricinde, henüz kendini sınamamış olduğun için 1680*1050 gibi bir çözünürlük senin için daha garanti bir çözünürlük olabilir.

Yine de böyle bir kararı vermeden önce kendini sınamış olman gerekir(di) diyorum.
  • 700mb lik divx filmin genisliginin calculator uygulamasi kadar olacagini da belirtmek isterim
    ayrica oyunlarda falan da ekran kartin cacik olacak
    daha bir cok sey var.. orjinalinin cok uzerine cikiyorsun
    1mp den 2mp'e cikacak ayni alanda gorecegin pixel sayisi.
  • Normalde güzel oluyor en azından kendi adıma söyleyeyim. Full HD bir masaüstüne kavuşuyorsun. Grafik çizimlerinde çok avantajı oluyor. Tek kötü yanı oyunlar. Ekran kartı bu çözünürlükte sadece 4-5 sene önceki oyunları anca takılmadan oynatır. Ondan sonra çıkan oyunlar için çözünürlüğü düşürmen gerekir.
  • 1920x1200 Oda İyiymişBiz Hala 1024x7xx
  • ekran kartım 8600m gs. idare eder bir kart, nfs undercover ı full detay 25-30fps oynayıp bitirdim, tabiki ekran kartına oc yaparak oynayabildim yoksa biraz takılmalar oluyordu.
    neyse, ben bu paneli alınca oyun hayatımın biteceğini biliyorum, masaüstü ikonlarımı ise nasıl bilgisayar kullanırsam kullanayım hep büyük simge yaparım, şu andada öyle kullanıyorum. evde kullandığım 22" lcdde 700mblık divx filmleri yakından izleyince bozulmalar olduğu bariz ortada, uzakdan izleyince farkedilir görüntü bozuklığu olmuyor. şimdi notebook ekranı daha küçük ve çözünürlüğü daha yüksek olunca ve fimleri yakından izleyince (mecburen yakından) görüntülerde çok bozulma olur mu, kafamı bu kurcalıyor. internetde gezerkende sanırım yazıları okumada zorluk çekeceğim. şu anda çizim yapmıyorum ama bu sene mezun olacam, o zaman autocad veya devre tasarım programları kullanacam, gelecek için iyi olabilir, notebok zaten oldukça kaliteli, birkaç sene değiştimeyi düşünmüyorum.
    şu anda 1280x800 ve 1920x1200 çözünürlük seçeneklerim var, aradaki modellerden temin edemiyorum. sizce hangisini seçmeliyim...
    ilgilenenlere teşekkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu durumda 1920x1200. Mezun oluyormuşsun; artık iş her şeyden önemli olmak zorunda. Çalışmak istediğinde 1280x800 çözünürlükle çok ağlarsın!

Son olarak bunları mümkünse nereden veya en azından kaça temin edebildiğini söylersen memnun olurum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.