özetle torpili olan istediği gibi askerlik yapacak
quote:
Orijinalden alıntı: alpcan14
quote:
Orijinalden alıntı: loverdosed
Celp dönemlerinin 3'den 4'e çıkarılmasıyla celp süreleri de eskisi gibi 25 gün olabilir mi? Haber sitelerinde "3 günlük raporla askerden kaçma bitti" diyor ama yönetmelikte celp süreleriyle ilgili bir şey yazmıyor.
Haber siteleri çarpıtarak konuyu verirken herkesin atladığı bir nokta var eğer belirli bir süre tanınırsa başvuru için raporla askerlikten kaçış devam edicek diye de bir anektot yazmışlar kaldı ki yönetmeliğe göre de belirli bir başvuru süresi vermek zorundalar.111 sayılı askerlik kanununun 47ci maddesinde de raporla erteleme koşullarını net olarak tariflemiştir.burada önemli olan süre 3-4 gün mü 1 ay mı olur ama ben eski sistem gibi devam edileceğini düşünüyorumn
Arkadaşlar merhaba soruyu doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum. Yanlışsa şimdiden özür dilerim.
Kasım ayında erken sevk ile askere gideceğim yedek subaylık sınavına girmeden başvuru yaparak yedek subaylık kaydım alındı. Fakat şöyle bir durum var yedek subaylığın artık sadece doktor avukat ve inşaat mühendislerine geçerli olduğu diğer alanlardan 4 yıllık mezun olanların artık yedek subay olmasının imkansız olduğu, bu işlemin direk MSB tarafından kanunla onaylandığı üstteki meslek mezunları haricinde 4 yıllık mezunların direk kısa dönem atanacakları hakkında bir duyum aldım. Fakat internet üzerinde böyle bir bilgi hiçbir yerde göremedim.
Bu konu hakkında bilgisi olan doğruluğunu ya da yanlışlığını söyleyebilecek arkadaşlarımız yardımcı olabilirlerse sevinirim. Umarım konuyu iyi açıklayabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme