Yeni hdd alıp Win7 kurdum ve şimdide ekran kartı almak istiyorum. Fakat belirttiğim üzere bunun için bütçe maksimum 150-200TL arası. Aşağıdaki resimde sistemimin bilgilerini verdim. Güç kaynağım: OCZ STEALTHXSTREAM 400 POWER SUPPLY
Bu kartlar arasında son sıradaki powercolor hd4730 düşük fiyatı ve ddr5 olmasıyla dikkatimi çekti. HD4770 ise baya övülen bir kart sanırım. 4730 ile aradaki fiyat farkını vermeye değer mi? Ekran kartlarında ram in 512MB-1GB olması bir şeyi değiştirmiyor mu? Fiyatlarda pek farketmiyor sanki. Aynı zamanda 128Bit-256Bit olması? Tabi bu kartların oyunlara uyumluluğu da tercih sebebimdir.
Anakartıma uyumluluk(malum psi-e x16 girişi var), işlemci ve güç kaynağımı da düşürsek hangi kartı almam fiyat/performans olarak bana yarar sağlar? Oyun olarak sadece Pes2010, NBA2k10 ve NFS gibi oyunları oynarım. Alacağım kart bunları 1680*1050 çözünürlükte full detay çalıştırsa güzel olur.
Yardımcı olan yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
4770 en mantıklısı...
Bu seçtiklerinin arasında en iyi seçim HD4770 olur.
Farklı olarakta GTS250 Palit Green serisi düşünebilirsin...
bu kartlar içinde alınacak tek kart 4770'dir,diğerlerini geç gitsin vereceğin parayı sonuna kadar hak eden bir kart
quote:
Orijinalden alıntı: sendomi
bu kartlar içinde alınacak tek kart 4770'dir,diğerlerini geç gitsin vereceğin parayı sonuna kadar hak eden bir kart
peki arkadaşlar 4770, 4730 ile arasındaki 60TL farkı çok hakediyor mu? malum öğrenciyim. elimden geldiğince ekonomik ve performanslı bir seçim yapmak istiyorum. ayrıca hd4770 ve önerilen gts250 gibi kartların güç tüketimi nedir?
Bence o farkı hak ediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: kaanaksoy1
peki arkadaşlar 4770, 4730 ile arasındaki 60TL farkı çok hakediyor mu? malum öğrenciyim. elimden geldiğince ekonomik ve performanslı bir seçim yapmak istiyorum. ayrıca hd4770 ve önerilen gts250 gibi kartların güç tüketimi nedir?
HD4770,performans olarak HD4730'a göre çok daha iyi durumda,bu nedenle de aradaki 60 TL'lik farkı hak ediyor.HD4770 ile GTS250'yi güç tüketimi konusunda kıyaslarsak,HD4770 o konuda da çok daha iyi durumda,çünkü kart 40NM.Yani hem güç tüketimi,hem de performans olarak parasını sonuna kadar hak ediyor.