Forumlardan takip ettiğim kadarıyla sanırım insanlar ürünlerini satın aldıktan sonra kullandıkları ürünü şurası iyidir burası kötüdür diye fazla yoruma girmiyor, çünkü kullanıcı yorumları, sorunlarını anlatanların yanında çok az kalmış. Benimki de yardım talebi olacak malesef ama kararımı verip aldıktan sonra yorumları buraya taşıycam söz
Bu çok fonksiyon olayı bugünlerde neden moda oldu anlayamıyorum ama karar verirken insanı şaşırtıyor.
Bir ev kullanıcısı olarak 2yıldır kullanmadığım bir epson çipli printerım var (herhalde titaniki denizden çıkarmak onu şu vakitte çalıştırmaktan daha kolaydır.) birde mustek 1200cu eskilerden bir scanner. Bunları yenilemeyi düşünüyorum. Yani fotokopi çekme derdim yok. Evde normal fazla çıktı almamı gerektirecek bişey yok iş yerinden yapırız onuda, evde bazen aile fotoğrafları fln çıkarmak istiyorum. Böyle boğuk isli olmadan eli yüzü gözü anlaşılır çıktılar almak. Tabi burda aranılan, mümkün olan en kaliteli baskıyı en az kartuş harcayarak elde ettiğimiz bir yazıcı. Yada kardeşim evde haftada 5-10 A4 boyutunda resim basmak gidip fotoğrafçıda çoğaltmaktan daha masraflı diyip bir işimizi görsün diye en alt sınıf printerda önerebilirsiniz. Kartuşu kolay doldurulabilen ve çok kartuş masrafı çıkarmayan 150-200ytl aralığında bir makina düşünüyorum.
Scannerda da 300dpi siyah beyaz 48bit tarayan en hızlı scanner (normal tarama kalitesi bana yeter, direk pdfe atanlardan olsa dahada iyi olur.) ve renki fotoğrafları kaliteli (yavaş tarasa da olur ) tarayan bir cihaz lazım. Diğer janjanlı işleri yapmasını umursamıyorum yok lcd ekranlı, bluetoothlu fln hiçbiri lazım değil, asıl amaçlarını bu istediğim şekilde iyi yapan makina önerilerinizi almak isterim arkadaşlar.
Eğer çok fonksiyonlu makinalar hem bu dediklerini yapar hemde fotokopide diyorsanız ondaki tercihlerinizi de alıyım arkadaşlar.
canon mp-520 tavsiye ederim.
Kartuşların ömrü nasıl o makinanın? doldurulabiliyormu? Bide baskı kalitesi ve tarama hızı hakkında fikriniz varmı?
Cevap yazan arkadaş hariç kimseden fikir gelmediği için enalt seviyeye yakın bir makina aldım 70ytl ye; HP d5160. (elde patlarsa etkisi çok olmaz diye.)
Alırsam fikir vericeğim dediğim için yorumlarımı yazıyorum.
1 gün geç kalmışım 60ytl iken 72 ytl alınca para komik ama yinede bir gıcıklıkla açtım paketi. Topu 2-3 parça bişey çıkıyor içinde hemen ekleyip ortamı kuruyorsunda, tabi benim gibi yazıcı kullanmayan biri olunca 3 kartuştan hangi 2sinin slotlara gireceğini karıştırıp bütün varyasyonları denedim. 10 dakka sonra olay tamamdı. Makinaya doğru kartuşları takınca ilk açılımda tangur tungur ağaç kırar gibi sesler çıkardı sonraki açılışlarımda da gürültülü sayılabilecek sesler çıkıyor ama 3-5 sn den bişey olmaz. İlk işim 4-5 foto çıkarmak oldu 10x15lik kenarsız 4 tane, 1 tanede A4 çıkardım. Çok açık söyliyim foto yüksek çözünürlükte güzel bir makinadan çekilmişsse bana göre gayet güzel bir iş çıkardı. Şaşırmadım desem yalan olur. Renkli kartuşlar bitene kadar resim basıcam sonra forumda herkese yardım etmiş bir arkadaştan dolum seti alıcam. CD-DVD yazmayı fln diğer hiç bir şeyini denemedim ama gayet hızlı ve güzel çıktı aldım ev kullanıcısı olarak bana yeter, hanımdandan ok aldım kalite konusunda. Bakacaz kağıt+toner daha masraflı olmassa dışarda bastırmaktan takılacaz.
işinizi görmüşsünüz ama başka ihtiyacı olanlar için yazalım. öncelikle şunu anlayalım, evde fotoğraf basmak oldukça masraflı bir şeydir. özellikle orjinal kartuş kullanma takıntınız varsa. fotoğraf kağıdı, kullandığınız mürekkep semeriyle seksene oturur. ama amaç elimin altında bulunsun ve gerktiğinde yazmanın dışında iyi fotoğraf çıkarsın diyorsanız, canon, hp ve lexmarkın "yazıcı,tarayıcı,fotokopi" hepsi bir arada makinaları var.