Arkadaşlar herkese merheba, ben 150 tl yi geçmeyecek ve teknoloji marketlerde bulabileceğim bir navigasyon cihazı arıyorum: -ücretsiz güncelleme olması -istanbul ve ankara'da çok sorun yaşamadan bana yolu göstermes (örnek merkezi yerler ağırlıklı şişli, çankaya, kadıköy gibi) -150 tlyi geçmeyip, teknoloji marketlerde rahatça bulabileceğim hangi ürünleri önerirsiniz? Herkese çok teşekkürler.
Yazılım olarak öneremeyeceğim bir cihaz; artık bu (amigo) yazılım üzerine yeni sürüm çıktı, eski bir sürüm yani. Diğer konu da Navitech cihazların Teknik desteğinin zayıf olma sorunu. Olası problemlerde kendi başınızın çaresine bakmak zorunda kalabilirsiniz; bu da üzücü ve sıkıntılı bir süreç...
Alacağınız cihaz iGO8 veya iGO Primo yazılım içermeli...
Erzurum'da satılan ürünler arasından tercihte bulunacaksanız bu işinizi epey zorlaştırabilir.
IGO yazılımlı ve BAŞARSOFT haritalı bir cihaz almanız lazım hocam. 150 TL altı ürünlerde bu var mı bimem. Varsa da büyük olasılıkla "ekran parlaklığı" çok yetersiz olacaktır. Yani orta derecedeki gün ışığında bile ekranı görememe problemi olacaktır.
150 TL altındaki cihalar az çok belli: Örneğin NAVKING VT-500 5" navigasyon var, ancak yazılımı Route66 insanı çileden çıkartır. SUNNY ürünlerine (4,3" veya 5") asla bakmayın derim. Yazılım, donanım yönüyle gerçekten de kötü. NAVITECH tarafında ise QX-F401 ve QX-F403 var, biri 149 TL diğeri 160 TL'den başlıyor.
Navitech için problem şu: Yanılmıyorsam IGO PRIMO yazılımı ve BAŞARSOFT haritası var, fakat 533mhz işlemci hızı o yazılıma yetmiyor. Yazılımın tüm görsel özelliklerini kapatıp kullanırsanız bile yavaşlık hissedilir derecede. Güzel yanı ise "ışık sensörü" olması. Artan-azalan gün ışığına veya ortam ışığına göre cihaz ekran parlaklığını kendisi ayarlıyor.
Yerinizde olsam bütçemi az daha kasıp internetten NEXT 515 siparişi verirdim. Cihazdan yana hiç başınız ağrımaz. Şu anda BİMEKS'te 177 TL+kargo ile 184 TL. Tek dikkat etmeniz gereken şey paketi teslim almadan yani imza atmadan önce açıp içinden yeni ürün çıkıp çıkmadığını kontrol etmek. Bunu kargo görevlisinin yanında yapacaksınız, buna hakkınız var. İstediğiniz gibi sıfır ürün çıkmazsa imza atmadan paketin geri gitmesini isteyeceksiniz ve firma ya bir tane daha yeni paket yollayacak ya da paranızı iade edecek.
quote:
Orijinalden alıntı: Ulaş-ım
..... Hocam o cihaz maalesef "yeni ürün" değil.
.....
Enteresan; baktığım zaman bu ibare yoktu. Yani Teşhir/Kusurlu Ürün ibaresi. Özellikle de defalarca dönüp baktım bir hata olmasın diye. Belki bazı uyarılar üzerine sonradan eklenmiş olabilir.
Bence çok karamsar bir portre çizmemek gerekir; çünkü Internet Siteleri üzerinden 6 adet cihaz almışım bu güne kadar; 5 tanesini de gidip görerek, veya ikinci el durumunda karşı tarafa güvenerek aldığım sözler doğrultusunda alım yapmışım.
Internet Siteleri (Hepsi Burada ve Bimeks'tir) üzerinden tarafıma kargolanan ürünlerin hiç biri açılmış ambalaj veya kullanılmış ürün çıkmadı. Tamam, şans diyelim
Bazı haklarımız var, kullanmasını öğrenmeliyiz. Kusurlu ürün çıkabilir, ürünü teslim almadan gereken kontrolleri yapmamız zorunludur. Hatalı ürünleri kasıtlı yollamamış olabilir firma, belki sevkiyat sırasında hata yapılmış olabilir, belki de site üzerinde gerekli açıklama (önceki örnekte görüldüğü gibi) gecikmeli yapılmış olabilir. Sonuçta bu tip siteler büyük mağazalar/depolar ile desteklenmektedir. Web üzerindeki detayları ise o kısımla ilgili birim denetler ve düzenler.
Yani bir dükkan değil ki karşımızdaki tezgahtar fırıldak çevirmiş, bize kaptırmaya çalışmış gibi düşünemeyiz. Binlerce belki onbinlerce kalem mal girip çıkmakta gün içerisinde. Topuzu elimizden bıraktığımız zaman kantar mı suçludur, yoksa biz mi?
Biz hep bize iteleme yönünde karar veriyoruz toplum olarak; haklarımızı sonuna kadar ve doğru yönde kullanmamız ve pozitif bakma taraftarı olmamız gerektiğini düşünüyorum.
Ben önerimi yaptım, zaten arkadaş da o alımı yapamayacak konumdaymış. Araştırmaya devam etmesini salık veriyorum tekrar; ha, bu arada 2. el sitelerine de bakmak gerekir, zira uygun fiyatlı ve temiz cihazlar olabiliyor. Ben böyle 2 cihaz aldım ve hiç sorun yaşamadım... Satıcı hakkındaki yorumları detaylıca okusun, iletişim bilgisi varsa direkt irtibata geçsin; sorularını yüz yüze sorsun diyorum.
Ama 150 Liraya sıfır cihaz zor, gerçekten zor
Saygı ve sevgilerimle.
quote:
Orijinalden alıntı: DD252Admin
Enteresan; baktığım zaman bu ibare yoktu. Yani Teşhir/Kusurlu Ürün ibaresi. Özellikle de defalarca dönüp baktım bir hata olmasın diye. Belki bazı uyarılar üzerine sonradan eklenmiş olabilir. ............
Valla hocam, Bimeks artık bnu o kadar sık yapıyor ki inanın hiç içimden "yine sehven hata yaptılar" demek gelmiyor. Bir değil üç değil beş değil...
Hani kendi başıma daha önceden 2 kez, yakın bir arkadaşımn başına 1 kez ve forumdaki onlarca arkadaşın başına defalarca kez aynı şey gelmemiş olsa iyi niyetli olacağım. Sırf açtığım şu konudaki tek üründe bile (Next 525) kaç kişiye kullanılmış ürün gönderildi. http://forum.donanimhaber.com/m_65925202/mpage_2/key_/tm.htm
BİMEKS dendi mi artık benim aklıma gelen tek şey: "Mağazadan alışveriş yapılmalı, internetten kesinlikle sipariş verilmemeli"
İnternet siparişler konusunda maalesef kanunlarımız yetersiz, kargo firmalarının kendileri veya elemanları yetersiz. İnternetten ürün aldığınızda kargo elemanı paketi imza atmadan açtırmamaya kalkışıyor. "Biz paket taşırız, pakette fiziki hasar varsa almazsınız, yoksa ben paketi açtırıp o sorumluluğu almam" diyorlar. Satışı yapan firmalar ise genelde "Kargo elemanının yanında paketi açıp kontrol edin. Bir hata varsa tutanak tutturun ve paketi teslim almayın" diyorlar. Bu kaç kez başıma geldi. Yurtiçi, MNG, Aras ve Sürak kargodan ne zaman paket gelse mutlaka bu polemiği yaşarız.
O yüzden en temizi, en stressizi internetten satış yapan sorunlu firmalardan uzak durmak! Mağazalarından gidip görerek alınabilir...
Arkadaşlar herkese ilgisi için teşekkürler. Sanırım Erzurum da cihazı elden almama imkan yok, internetten almanında böyle riskleri var.10 gün sonra önce Ankara sonra da İstanbula gideceğim için navigasyon almak istedim. İphone'nun İOS 6 daki yeni haritasına kaldı işimiz. Artık İstanbul da İphone bizi yönlendiricek.
quote:
Orijinalden alıntı: yssural
Arkadaşlar herkese ilgisi için teşekkürler. Sanırım Erzurum da cihazı elden almama imkan yok, internetten almanında böyle riskleri var.10 gün sonra önce Ankara sonra da İstanbula gideceğim için navigasyon almak istedim. İphone'nun İOS 6 daki yeni haritasına kaldı işimiz. Artık İstanbul da İphone bizi yönlendiricek.
Sıkmayın canınızı; yalnız iPhone (IOS6) harita ile sıkıntı yaşarsınız. Çok büyük hatalar barındırıyor ki bunları Apple da kabul etti. O yönde tercihiniz zorlu bir yolculuğa sebep olabilir. Yandex Maps kurup kullanabilirsiniz veya Navitel 30 gün free sürüm kullanılabilir. Haritaları ve trafik bilgisi Başarsoft'tur... Aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz
[ Sıkmayın canınızı; yalnız iPhone (IOS6) harita ile sıkıntı yaşarsınız. Çok büyük hatalar barındırıyor ki bunları Apple da kabul etti. O yönde tercihiniz zorlu bir yolculuğa sebep olabilir. Yandex Maps kurup kullanabilirsiniz veya Navitel 30 gün free sürüm kullanılabilir. Haritaları ve trafik bilgisi Başarsoft'tur... Aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz
arkadaşlar sonunda Vatan bilgisayardan kampanya ilehttp://www.goldmaster.com.tr/4-3-navigasyonlar/nav-435-navigasyon-cihazi/1255/detay cihazını 156 tl 10 taksitle aldım ve güncellemelerimi yaptım. İGO 8 işletim sistemine sahip bu cihaz Erzurumda bile ayrıntılı her yeri gösteriyor nerdeyse ve oldukça memlunum şu an için, izlenimlerimi sizinle paylaşacagım
Hayırlı olsun cihazınız
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme