Şimdi Ara

1500-1700 arası buzdolabi öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz arastirdim . dondurma özelliği olarak en çok no frost satiliyor piyasada . ama kullanicilarin yorumlarına baktigimda low frostlarin daha iyi olduğunu söylüyorlar . Benim aradigim özellikler
    +Dondurucu özelliği saglikli olan (low frost gibi)
    +1500-1700 TL arasında
    +Servis ve garanti sıkıntısı olmayan
    + Arıza durumunda yedek parcasini uygun fiyata bulabilecegim .
    +Dayanikli,uzun yillar kullanabilecegim .
    +450-500 litre arasında hacme sahip.
    +Malzemeleri saglikli bir şekilde koruyabilecek .

Bu konuda marka konusunda tereddutteyim . arçelik ve vestelden kullanicilar genel olarak memnun değil gibi . bosch u çok övüyorlar . sizce şu model nasil ?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/BOSCH-KDV58VW30N-%C3%87ift-Kap%C4%B1l%C4%B1-A---Enerji-S%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1-LowFrost-Buzdolab%C4%B1,103452,465709,931994.html?langId=-14

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben de biraz araştırdım. En iyisi sanırım soğutucu kısımda low-frost dondurucu kısımda no-frost teknolojisi. Bu ikisini beraber kullanan AEG-Electrolux var bütçeye uygun olarak önerilen ama pek kullanan alan görmedim burda. Detaylı bilgisi olan varsa yazarsa iyi olur. Ben sitelerinden Uşak bayisini bile bulamadım bu markaların.

Low frost-no frost kombinasyonu düşünmezsek eğer, bosch-siemens-profilonun low frostları en iyi seçenek gibi duruyor. 58aw30n çok övülüyor ama annem soğutucu kısmına erişemediğinden sizin de söylediğiniz 58vw30n alacağız. Fiyatı daha uygun fakat birkaç eksiği var kombi tipi muadiline göre. Soğutucu-dondurucu ayrı ayrı ayarlanmıyor, soğutucunun sıcaklığına göre dondurucuyu kendi ayarlıyor. Birkaç aksesuar eksikliği var: big box-chiller box-katlanabilir raf vs, Airfresh filtre, hızlı soğutma tuşu, defrost çıkış oluğu(bu nasıl olmaz anlamadım) bu modelde olmayıp kombi tipinde var olanlar aklıma gelen.
    Zaten kombi tipi istemezseniz 1400e A+ olan 20n ile 1650ye A++ olan 30n gibi 2 seçeneğiniz var sadece. Enerji tasarrufuna göre birini seçersiniz. Aynı şekilde kombi tipi isterseniz gene enerji tasarrufuna göre birini seçeceksiniz boschta. Diğer markalara ben de pek bakmadım. Vestel-arçelik direk eledim zaten.

• Bu arada bosch-siemens beyaz eşyada birkaç aksesuar dışında aynıdır. Serdar beyin verdiği fiyatlar gayet uygun görünüyor.
  • Cevaplarınız için teşekkürler . Ama ben anlayamadım gitti madem bu low frostlar daha iyi neden bütün mağazalar daha çok no frost satıyor ? Bir de neden low frostlar daha ucuz ?
  • hocam low frost daha iyidir şeklinde bir genelleme yapamayız. Kişiden kişiye değişir bu kıyaslama. Dondurucu kısmın senelik temizliği ve soğutucu kısımdaki raflar arası sıcaklık farkı bir kişinin statik dolapları(low-frost) elemesine yol açıp no-frostu daha iyi yapar.
    Bu ikisinden başka low-frostların önemli bir dezavantajı yok sanırım ki raflar arası sıcaklık farkını avantaj olarak görenler de var(ben dahil)
    Ama avantajları: ucuz, daha fazla enerji tasarrufu, arıza riskinin daha az olması, elektrik kesintilerine daha uzun dayanabilmesi.
    En önemlisi nem sayesinde yiyecekler tazeliğini daha uzun süre koruyor.

Low frost bildiğimiz eski statik buzdolaplarının daha az buz tutan hali diyebiliriz ve bosch-siemens bunu piyasaya süreli 3-5 sene olmamıştır heralde. Şimdiye kadar no-frost'lar aklımızda çok iyi birşey olarak kalmıştı(ben dahil) ve çoğunluğun bilinçsiz tüketici olduğunu varsayarsak, mağazalarda daha fazla ve fiyatının yüksek olması olağan birşey sanırım. candoğan bey pazarlama stratejisi vs diyordu no frostlar için fiyat olayına.benim düşüncem böyle en azından.

• aeg ve electroluxun bu fiyat aralığındaki dolaplarından anca meşrubat dolabı olur.

low frost buzdolapları sıcak bölgelerde aşırı karlanma yaptığı için şikayet edenler var.ama profilinizde kayseri de olduğunuzu yazmışsınız. evinizde mutfak 10 derece altına düşmüyorsa ve yılda 1 temizlerim diyorsanız low frost alınabilir.

elektrik kesintilerinde daha uzun süre sıcaklığı korur ve sebzeler daha uzun süre dayanır.

hem alırken hemde kullanırken elektrik tüketimini düşük olduğu için kazanırsınız.

kg58edw30n iyi bir tercih olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemix

aeg ve electroluxun bu fiyat aralığındaki dolaplarından anca meşrubat dolabı olur.

low frost buzdolapları sıcak bölgelerde aşırı karlanma yaptığı için şikayet edenler var.ama profilinizde kayseri de olduğunuzu yazmışsınız. evinizde mutfak 10 derece altına düşmüyorsa ve yılda 1 temizlerim diyorsanız low frost alınabilir.

elektrik kesintilerinde daha uzun süre sıcaklığı korur ve sebzeler daha uzun süre dayanır.

hem alırken hemde kullanırken elektrik tüketimini düşük olduğu için kazanırsınız.

kg58edw30n iyi bir tercih olabilir.

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SIEMENS-KG58EDW30N-A---Enerji-S%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1-508-lt-Kombi-So%C4%9Futucu-Buzdolab%C4%B1,103452,465709,1439771.html?langId=-14
    Bu model sanirim soylediginiz ama bunda lowfrost yazmiyo neden ki aceba ?
    Büyuk ihtimalle bende lowfrost alacagim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hotpoint Enxty 19212.1.fw03 modeli için 1500 tl dediler. Sizce bu modeli tercih etmeli miyim ?
  • şöyle bi baktım da, lg nin güzel bi modeli çarptı gözüme.. fiyatı da iyi.

http://goo.gl/qsCeBW
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.