Şimdi Ara

1500 -2000 tl Sistem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kasa almak zorundamıyım elimde bir kasa mevcut zaten onun içini yapamazmıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaa_civic

Intel Core2 Quad Q9400 2.66GHz
    Gigabyte EP45-DS3L
    A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz CL5
    HIS HD4850 IceQ 4 1 GB 256Bit GDDR3
    Seagate 500 GB 7200 RPM 32MB
    AKASA ZEN 520W

Toplam: 1.600 TL

Böyle bir sistem Yeterli olacaktır. Fazla para vermek istemiyorsan

+1
  • Açıkçası benimde aklıma yattı en son yazılan sistem (hondaa_civicc 'inki) fakat ben bu toplama işini haziran ayına bıraksam bu sistemleri toplayabilirmiyim yoksa güncelleme yapmam gerekirmi?

not:özürdilerim biraz fazla soruyorum ama öğrenmek istiyorum affedin.
  • INTEL Q9400 CORE 2 QUAD 2.66GHZ --- 470 lira
    GIGABYTE EP45-DS3L DDR2 --- 220 lira
    A-DATA 4GB 1066 MHz --- 150 lira
    PALIT HD4850 SONIC 512 MB 256BIT --- 330 lira
    SEAGATE 320 GB HDD SATA II NCQ 16 MB --- 100 lira
    Samsung DVD-RW Sata 22x --- 40 lira
    AKasa ZEN 520W 2x12mm'lik fanlı Kasa --- 230 lira

1.540 lira kdv dahil.
  • arkadaşım haziran ayına bırakırım diyorsan manyak bi pc olur herkesin görüşü dolar düşer die ayrıca hd4890 geliyor bununla cf yapabilirsen bilmiyorum olurmu manyak olur yani 2000 tl istiyorsan hazirana bırak ama 1500tl dersen pek bi performans değişimi olmaz
  • Çok Çok teşekkürler yardımlarınız için ama Kasa soruma cevap alamadım kasada uyumluluk gibi şeyler warmıdır eski kasamı kullanabilimriyim markasını modelini hatırlayamadım bir türlü ama işyerinde yatıyor
  • arkadaşım kasa sorunu şöyle çözülür öncelikle alacağın anakartın boyutlarına bağlı daha sonra uzun ve yüksek ekran kartları vardır eğer yüksek performanslı istiyorsan kasanın full tower olmasını tavsiye ederim ayrıca psu yeterliliği var mesela 600w güç isteyen sisteme 450w psu takarsan CUFFFF:D

yani 200 tl lik yukarıdaki intel sistemelere bi 600w psu ve full tower kasa gerekir
  • Ben Yarın Kasamın Modelini öğrenip döneceğim ozaman =) hatırlayamadım gitti =)
  • Arkadaşım amd ile oyunun bir alakası yok intel biraz daha tuzludur ama performans olarak daha iyidir amd f/p ürünleri üretir performans olarak intelden biraz daha geridir ama uygundur ben sana intel al derim 4. çekirdekle falan uğraşma zaten anlamıyorsun bu işlerde ekran kartındada cf ye falan girme gtx 260 önermiş arkadaş al onu bide 9400 yeterde artar sana ben 10 senelik sistemimle wow oynuyorum sen bu sistemle uçarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamorrah -- 19 Mart 2009; 23:09:16 >
  • arkadaşım o bu bütçeye monitör dahil deildir demişti benim sorumla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gamorrah

Arkadaşım amd ile oyunun bir alakası yok intel biraz daha tuzludur ama performans olarak daha iyidir amd f/p ürünleri üretir performans olarak intelden biraz daha geridir ama uygundur ben sana intel al derim 4. çekirdekle falan uğraşma zaten anlamıyorsun bu işlerde ekran kartındada cf ye falan girme gtx 260 önermiş arkadaş al onu bide 9400 yeterde artar sana ben 10 senelik sistemimle wow oynuyorum sen bu sistemle uçarsın

Hay yaşa dilimden anlayan biri çıktı (arkadaşlar yanlış anlamayın çok yardımlarınız dokundu) Bana tam bir sistem önerebilirmisin söylediğin şartlarda?Fazla tuzluyada kaçmak istemiyorum malum para durumları...
  • Intel Core2 Quad Q9400 2.66GHz
    Gigabyte EP45-DS3L
    A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz CL5
    HIS HD4850 IceQ 4 1 GB 256Bit GDDR3
    Seagate 500 GB 7200 RPM 32MB
    AKASA ZEN 520W

Toplam: 1.600 TL

Arkadaş yazmış zaten 1.600 ytl ye daha da düşürmek istersen işlemciyi Q6600 yapabilirsin ama tavsiye etmem 9400 çok iyidir zaten Q6600 yapıncada fiyat çok farketmiyor
    quote:

Orjinalden alıntı: tuncTSKN

quote:

Arkadaşım amd ile oyunun bir alakası yok intel biraz daha tuzludur ama performans olarak daha iyidir amd f/p ürünleri üretir performans olarak intelden biraz daha geridir ama uygundur ben sana intel al derim 4. çekirdekle falan uğraşma zaten anlamıyorsun bu işlerde ekran kartındada cf ye falan girme gtx 260 önermiş arkadaş al onu bide 9400 yeterde artar sana ben 10 senelik sistemimle wow oynuyorum sen bu sistemle uçarsın

Hay yaşa dilimden anlayan biri çıktı (arkadaşlar yanlış anlamayın çok yardımlarınız dokundu) Bana tam bir sistem önerebilirmisin söylediğin şartlarda?Fazla tuzluyada kaçmak istemiyorum malum para durumları...

• quote:

Gamorah bu konu hakkında ne kadar bilgiye sahipsin.Daha bugün yazmışsının 940 ile Q9400 arasındayım diye .İntelin tuzlu olanlarının AMDden daha performanslı olduğu doğrudur,peki ya tuzlu olmayanları?
    Uçarsın diye tavsiye ettiğin Q9400, 940 ile denk bir işlemcidir.Fiyatları da hemen hemen aynıdır.940ın çarpan kilidi açık.OC etmek açısından kolaylığı ve avantajı var.Oyunda da biribirine çok benzer sonuçlara sahip.Şu halde AMDnin oyun ile alakası yok demek nasıl oluyor.Resmen insafsızlık..
    http://techreport.com/articles.x/16147/4
    http://techreport.com/articles.x/16147/5
    http://techreport.com/articles.x/16147/13
    Bu da bol bol İntel reklamı yapan Anandtech'in karşılaştırmalı testi.Testte Q9400 görülmüyor.Onun yerine bir üst model Q9550 bulunuyor.Default hızlara dikkat edin.Q9550 ile bile ne kadar fark var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29539444/mpage_1/key_//tm.htm#29539444
    Hem herşey bi kenara denk bile olsalar bi kere siyonizme açık destek olan bir şirket İntel.Objektif olmak gerekirse bundan yukarıda bahsetmedim.Sadece performanslarını karşılaştırdım.Bunu da maddi olmayan bir unsur olarak belirtmek isterim.Seçenlere de saygım sonsuz.Arkadışımız dinlerse benim tavsiyemde bu yönde olacak;
    Gigabyte GA-M720-US3------------------------.140
    AMD Phenom II X4 940(Black Edition)------------460
    Kingston 2x2 1066(cl5)-------------------------140
    Connect3d HD4870 1gb-------------------------470
    Samsung 320gb sata II-------------------------100
    Asus dvdw--------------------------------------60
    Coolermaster SE334 460w----------------------180
    _______________________________________+1550

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 20 Mart 2009; 20:16:32 >

• Leonla Hondacivic döktürmüş gine o sistemleri gözden geçir :)
  • Arkadaşlar bence bilgisayar sektörünün bir numarası intelin core i7 serisi bence bilgisayar oluşturulmak istense 1 numaraya Core i7 920 koyulmalıdır.Suan doların 1,7 seviyesinde bulunması ve ayrıyetten dünyadaki ekonomik krizin Türkiye de ki bilgisayar sektörüne etkisi hatrı sayılır cinsten . Bence suan için yapılacak tek şey elinizdekinin kıymetini bilip oturmak.Millet işten atılıyor yurt kan ağlıyor sizin yaptığınız konuşmalara bakın lütfen toplumdaki duyarlılığınızı artırıp en azından hiç bir şeyi olmayanları düşünerek kendinizi avutunuz . Elinizdekinin kıymetini bilin ve forumda benim gibi hala ailesi ile yaşayan orta okul ve lise öğrencileri lütfen babanızın devlet işinde olmadığı sürece her an işten atılabileceğini ve belkide o bilgisayara ve zevke harcadığınız paranın sizi ne denli zorlayacağı ve size büyük zarar vereceği söz konusu. TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN %13,6 SI İŞSİZ AZICIK ... KIRIP BİRAZ OTURUN.BABA PARASI İLE YAŞAYANLAR (BENİM GİBİ ) HAYATTA HER ŞEY O KADAR KOLAY DEĞİL HELE PARA KAZANMAK.

• quote:

Orjinalden alıntı: erkan_rapper

Arkadaşlar bence bilgisayar sektörünün bir numarası intelin core i7 serisi bence bilgisayar oluşturulmak istense 1 numaraya Core i7 920 koyulmalıdır.Suan doların 1,7 seviyesinde bulunması ve ayrıyetten dünyadaki ekonomik krizin Türkiye de ki bilgisayar sektörüne etkisi hatrı sayılır cinsten . Bence suan için yapılacak tek şey elinizdekinin kıymetini bilip oturmak.Millet işten atılıyor yurt kan ağlıyor sizin yaptığınız konuşmalara bakın lütfen toplumdaki duyarlılığınızı artırıp en azından hiç bir şeyi olmayanları düşünerek kendinizi avutunuz . Elinizdekinin kıymetini bilin ve forumda benim gibi hala ailesi ile yaşayan orta okul ve lise öğrencileri lütfen babanızın devlet işinde olmadığı sürece her an işten atılabileceğini ve belkide o bilgisayara ve zevke harcadığınız paranın sizi ne denli zorlayacağı ve size büyük zarar vereceği söz konusu. TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN %13,6 SI İŞSİZ AZICIK ... KIRIP BİRAZ OTURUN.BABA PARASI İLE YAŞAYANLAR (BENİM GİBİ ) HAYATTA HER ŞEY O KADAR KOLAY DEĞİL HELE PARA KAZANMAK.

Tabiki çok doğru söylüyorsun fakat ben bu alışverişi param oldugunda yapacaüım zaten bu işlere girmek öğrenmek için sistem toplamayı bilmek için konuşuyoruz evet var niyetim sistem toplamaya ama tabiki önemli olan para bende lise öğrencisiyim bende babamın parasıyla geçiniyorum ama kıymetini biliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: erkan_rapper

Arkadaşlar bence bilgisayar sektörünün bir numarası intelin core i7 serisi bence bilgisayar oluşturulmak istense 1 numaraya Core i7 920 koyulmalıdır.Suan doların 1,7 seviyesinde bulunması ve ayrıyetten dünyadaki ekonomik krizin Türkiye de ki bilgisayar sektörüne etkisi hatrı sayılır cinsten . Bence suan için yapılacak tek şey elinizdekinin kıymetini bilip oturmak.Millet işten atılıyor yurt kan ağlıyor sizin yaptığınız konuşmalara bakın lütfen toplumdaki duyarlılığınızı artırıp en azından hiç bir şeyi olmayanları düşünerek kendinizi avutunuz . Elinizdekinin kıymetini bilin ve forumda benim gibi hala ailesi ile yaşayan orta okul ve lise öğrencileri lütfen babanızın devlet işinde olmadığı sürece her an işten atılabileceğini ve belkide o bilgisayara ve zevke harcadığınız paranın sizi ne denli zorlayacağı ve size büyük zarar vereceği söz konusu. TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN %13,6 SI İŞSİZ AZICIK ... KIRIP BİRAZ OTURUN.BABA PARASI İLE YAŞAYANLAR (BENİM GİBİ ) HAYATTA HER ŞEY O KADAR KOLAY DEĞİL HELE PARA KAZANMAK.

Katılıyorum fakat arkadaşın sistemi çok eskiyse(Örneğin benim eski pc gibi)yapacak birşey de yok.Gönül ister ki dolar düşükken alalım edelim ama ben de Celeron 2400 işlemciyle intihar etmek üzereyken aldım şimdiki sistemimiSenin dediklerin tamamen doğru ama gerekince yapacak bişey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForeverMetal -- 20 Mart 2009; 23:43:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ForeverMetal

Intel C2Q Q9400 469TL
    Gigabyte EP45-DS3L 223TL
    Sparkle GTX260 513TL,
    Ocz Vista Upgrade 4Gb 2*2 1066Mhz 139TL
    Seagate 500GB 32Mb 125TL
    LG GH22NS30 DVD RW 46TL
    Cooler Master RC-690 KKP3-GP 600W Siyah Kasa 350TL

1865TL.Yukarıda yazan Amd sistemle arasında dağlar kadar fark var.Ve uzun süre parça değiştirmeden kullanabilirsiniz

Yoruma bak hizaya gel..

Kardeşim AMD P2 940 genel performansta q9550 ile q9400 arasındadır,bu saçma sapan yorumlara kafanı takma..

ayrıca intele vereceğin her kuruşun nereye gittiğini bir düşün derim tavsiyem kesinlike AMD dir ..

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minmaster -- 20 Mart 2009; 23:54:31 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.