Şimdi Ara

1500 TL bütce internet cafe bilgisayari.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternet cafedeki bilgisayarlarimi komple yenilemek istiyorum. Fakat islemci konusunda arada kaldim. oyun bilgisayari olacagim icin i3 ile i5 arasinda kararsizim ve parcalar arasindaki uyum ne kadar dogru olur bilmiyorum. yardimlarinizi bekliyorum. Kafamdaki bilgisayar şu sekilde:

INTEL CORE İ3 3320 3.30GHz 3M ( vga ) 1155p

GIGABAYTE B75M-d3V DDR3 V+SATA+GLAN 1155p 16x

4GB DDR3 1600 Mhz HyperX KINGSTON (2 adet)

SAPPHIRE R9 270x VAPOR-x 2GB DDR5 256Bit OC 16x

ASUS VENTO TA-K62 KASA SİYAH 450w

NOT: Daha iyi bir sistem aklinizda varsa yardimlarinizi bekliyorum. Parcalar arasindaki uyumu belirleyememiş olabilirim.

HDD ve DVD olmayacak.

Bütçeyle sadece kasa toplanacak.

simdiden tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b4ttu -- 7 Kasım 2014; 15:37:09 >

• GIGABYTE H81M-S2PV Intel H81 Soket 1150 DDR3 --- 152 TL (Eksen Bilgisayar)
    INTEL Core i5-4440 3.10 GHz LGA1150 İşlemci --- 470 TL (Eksen Bilgisayar)
    KINGSTON HyperX XMP 8GB (2x4GB) DDR3-1600MHz Bellek --- 235 TL (Eksen Bilgisayar)
    POWERCOLOR R9 270X TurboDuo OC GDDR5 2GB 256Bit DX11.2 Ekran Kartı --- 469 TL (Vatan Bilgisayar)
    COOLER MASTER CM K380 RC-K380-KWA600-TR 600W USB Ses Pencereli Siyah Kasa --- 255 TL (Eksen Bilgisayar)

1.580 TL

R9 270X2in Vapor-X'in e o para verilmez, Dual-X alınır onun yerine, şuan Powercolor oldukça düşük fiyatta, kasa olarak 450w diye geçen psu 12v kanalından ne kadar güç verir ona bakmak lazım muhtemelen 360-380w veriyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

GIGABYTE H81M-S2PV Intel H81 Soket 1150 DDR3 --- 152 TL (Eksen Bilgisayar)
    KINGSTON HyperX XMP 8GB (2x4GB) DDR3-1600MHz Bellek --- 235 TL (Eksen Bilgisayar)
    POWERCOLOR R9 270X TurboDuo OC GDDR5 2GB 256Bit DX11.2 Ekran Kartı --- 469 TL (Vatan Bilgisayar)
    COOLER MASTER CM K380 RC-K380-KWA600-TR 600W USB Ses Pencereli Siyah Kasa --- 255 TL (Eksen Bilgisayar)

1.580 TL

R9 270X2in Vapor-X'in e o para verilmez, Dual-X alınır onun yerine, şuan Powercolor oldukça düşük fiyatta, kasa olarak 450w diye geçen psu 12v kanalından ne kadar güç verir ona bakmak lazım muhtemelen 360-380w veriyordur.
    Yani diyorsun ki i5 ile daha iyi randiman alirim? ama benim kafamda i3 4150 alip ekran kartinida r9 280x almak var şuan. powerida uplarsam sanirim bana 1500 Tl civarina patlıyor.

Benim asil ogrenmek istedigim i3 4150 yada 3320 ile r9 280x yada r9 270x yürür mü ? Randiman alir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b4ttu -- 7 Kasım 2014; 16:49:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: b4ttu

Yani diyorsun ki i5 ile daha iyi randiman alirim? ama benim kafamda i3 4150 alip ekran kartinida r9 280x almak var şuan. powerida uplarsam sanirim bana 1500 Tl civarina patlıyor.

Benim asil ogrenmek istedigim i3 4150 yada 3320 ile r9 280x yada r9 270x yürür mü ? Randiman alir miyim ?

Alıntıları Göster
    İşlemci daha uzun süre kullanılır bu yüzden yatırımı işlemciye yap, ekran kartları sonuçta en çabuk güncelliğini yitiren parçadır.
  • quote:

Hata yaparsın.

i5 4460 yeterlidir.Her oyunda yüksek performans verir.Ekran kartı da 270x olsa yeter.Çünkü cafeye gelen adam çözünürlükten aa'dan filan anlamaz(ki zaten 270x en hard oyunu highda oynatır rahatça).
  • b4ttu kullanıcısına yanıt
    Monitörlerinizin doğal çözünürlükleri nedir acaba ? Eğer 19" 1366x768 vs. gibi Full HD' den düşük çözünürlükler kullanıyorsanız bahsedilen ekran kartlara gerek bile kalmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PWNAGE

Monitörlerinizin doğal çözünürlükleri nedir acaba ? Eğer 19" 1366x768 vs. gibi Full HD' den düşük çözünürlükler kullanıyorsanız bahsedilen ekran kartlara gerek bile kalmayabilir.
    Bence ekran kartı olarak 750ti alın. tam internet cafe ekran kartı. Power sorunu falan da çıkarmaz, oyunları da bir internet cafe için yeterli seviyede oynatır. Biraz performansına göre pahalı ama bu kadar çok bilgisayar olunca elektrik faturasından kara geçersiniz. Dandik powerlı bi kasa da alabilirsiniz aynı zamanda.

fx 6100 alıp 100 liralık bi 780 çipsetli anakart alabilirsin. sonuçta kim usb 3 kullanacak ki internet kafeye gelip? muhtemelen hard disklerin de sata2 falandır zaten şu andaki. 6 çekirdekli fx işlemci bir internet kafe için oldukça uzun soluklu olabilir.

ve arkadaşın sorduğu gibi monitör çözünürlükleri oldukça önemli. eğer 1366*768px bi monitörün varsa 750ti ile oynanamayacak oyun yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 7 Kasım 2014; 19:43:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1.580 TL

o 270x ten 4 tane falan kaldı web mağazasında. adam en az 15 bilgisayar alacaktır muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: asterisk*

quote:

1.580 TL

o 270x ten 4 tane falan kaldı web mağazasında. adam en az 15 bilgisayar alacaktır muhtemelen.

Alıntıları Göster
    Komple yenileme kararı almış arkadaş, gözümden kaçmış bu, uyarı için teşekkür ederim

Ekran kartı R9 270 ile de değiştirilebilir.

• quote:

Komple yenileme kararı almış arkadaş, gözümden kaçmış bu, uyarı için teşekkür ederim

Ekran kartı R9 270 ile de değiştirilebilir.
    Şimdi kalkıp birileri , "olurmu 270 i3 falan i7 5820K + Gtx980 almalısın ucarsın" gibi yorumlarla gelecektir sakın onları dinleme dostum LeonX hocanın yorumları yeterlidir diğer bilgisi derin,güvenilir arkadaşlarında tabi

Alacağın sistemler kafene bereket ve huzur , müşterilerine neşe getirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Şimdi kalkıp birileri , "olurmu 270 i3 falan i7 5820K + Gtx980 almalısın ucarsın" gibi yorumlarla gelecektir sakın onları dinleme dostum LeonX hocanın yorumları yeterlidir diğer bilgisi derin,güvenilir arkadaşlarında tabi

Alıntıları Göster
    hem az güç kullanır hem güçlü bir bilgisayar

• quote:

kimsenin i7 önerdiğini görmedim bu sitede. nerenden sallıyorsun anlamadım.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Kendim için söyleyecek olursam arkadaşlarımla oyun oynamak için bir internet cafeyi tercih edecek olmamın sebebi bilgisayarların özelliklerinden çok klavye-mouse ve monitör kalitesidir. g103+g300s(vatan'da indirimde) ile donatırsanız mesela bilgisayarlarınızı daha başarılı olursunuz diye düşünüyorum.

Bence böyle bir sistem toplarsan gayet yeterli bir sistem olur.

• quote:

quote:

Bence senin farkındalığın zayıf veya forumlarda (özellikle bu bölümde) olup bitenden bihabersin sevgili "asteriks*"

Zira geçenlerde bir arkadaşa (dalgasınamı söyledi bilinmez fakat ciddi gibiydi) Gtx Titan Black gibi konu sahibine küfür niteliğinde kartları öneren troll arkadaşlara rastlıyorduk bilmiyorum farketmişmiydin keza bu arkadaşlar i3,i5 orta seviye cpu tavsiyesi beklentisi içinde yardım bekleyenlere pekala core i7 işlemcili dengesiz sistemler de öneriyordu ben sıkça olmasada rastlıyorum arkadaşı uyarmam bu sebepleydi , ortada sallanan bişe yok anlıyacağın

• quote:

quote:

quote:

Bence senin farkındalığın zayıf veya forumlarda (özellikle bu bölümde) olup bitenden bihabersin sevgili "asteriks*"

Zira geçenlerde bir arkadaşa (dalgasınamı söyledi bilinmez fakat ciddi gibiydi) Gtx Titan Black gibi konu sahibine küfür niteliğinde kartları öneren troll arkadaşlara rastlıyorduk bilmiyorum farketmişmiydin keza bu arkadaşlar i3,i5 orta seviye cpu tavsiyesi beklentisi içinde yardım bekleyenlere pekala core i7 işlemcili dengesiz sistemler de öneriyordu ben sıkça olmasada rastlıyorum arkadaşı uyarmam bu sebepleydi , ortada sallanan bişe yok anlıyacağın

Alıntıları Göster
    Diğer bir seçenekte Apu lu sistem düşünebilirsin şimdi bazı arkadaşlar apulu sistem falan olurmu diyecek fakat ben açıklayayım seni anlayan biri olarak, bende bir zamanlar net cafe işlettim, elektirik faturaları başa bela, bazı aylar elektrik faturuasına çalıştığımız oluyordu :) hele birde kliman var ise işin tasarruf yönünede bakmanı öneririm, güç tüketimini nekadar düşürürsen okadar kâr marjın olur, bu yüzden apulu sistem önereceğim sana hem bu işlemci ile bütün oyunları rahatlıkla müşterilerin oynayabilecek ekran kartının çekeceği güçten tasarruf ediceksin buda faturalardan tasarruf etmen demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuB3ST -- 7 Kasım 2014; 23:28:21 >

• quote:

Yardimlariniz icin tesekkür ederim öncelikle.

Monitörlerimin cozunürlügü düsük ama ilerleyen zamanlarda onuda yükseltecegim icin ekran kartinin iyi olmasi gerekiyor.

i7 falan diyene aldirma demis bir arkadasimiz. Zaten high end ürün alamam almam. :D

suanda leon x in önerdigi sistemi kurucam gibi. ama su noktada da 30 makine birden calistiginda ne kadar elektirik faturasi gelir bir fikrim yok. haliyle cok güc yiyecek ama ne kadar fark eder bilmiyorum. Saglam kasa istiyorsam ödemem gereken bir bedel diye düsünüyorum.

monitörlü hdd li pentiumlu bir sistem oneren olmus. Benim kasalarda hdd olmayacak sunucu üzerinden kasalara dagitilacak oyunlar. monitörleride simdilik yenilemeyecem. o yüzden pek bir anlami yok.

Not: ayri ayri herkesi alintilayamadigim icin boyle bir cevap yazdim kusura bakmayin.

Tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b4ttu -- 12 Kasım 2014; 16:05:52 >

• Dostum elektrik faturasını vs düşünüyorsan gtx 750 ti'e yönel, belki performanstan ödün verilecek ama internet kafe sonuçta. Çözünürlükte düşükse zaten gtx 750 ti en kötü medium çalıştırır oyununu. Hem alacağın bilgisayarlar bir nevi ucuzlamış olur. 500w psulu kasa yeterli olacaktır. Bu fikir aklına yatmazsa LEON-X'in sistem cidden güzel, benim önerdiğim benzer sistemlerden birisi. (İşlemci olarakta i5 4440 yada fx 6300 seçilebilir. )

@LEON-X
    Bu arada saygılar hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 12 Kasım 2014; 16:14:35 >
  • quote:

quote:

Yardimlariniz icin tesekkür ederim öncelikle.

Monitörlerimin cozunürlügü düsük ama ilerleyen zamanlarda onuda yükseltecegim icin ekran kartinin iyi olmasi gerekiyor.

i7 falan diyene aldirma demis bir arkadasimiz. Zaten high end ürün alamam almam. :D

suanda leon x in önerdigi sistemi kurucam gibi. ama su noktada da 30 makine birden calistiginda ne kadar elektirik faturasi gelir bir fikrim yok. haliyle cok güc yiyecek ama ne kadar fark eder bilmiyorum. Saglam kasa istiyorsam ödemem gereken bir bedel diye düsünüyorum.

monitörlü hdd li pentiumlu bir sistem oneren olmus. Benim kasalarda hdd olmayacak sunucu üzerinden kasalara dagitilacak oyunlar. monitörleride simdilik yenilemeyecem. o yüzden pek bir anlami yok.

Not: ayri ayri herkesi alintilayamadigim icin boyle bir cevap yazdim kusura bakmayin.

Tesekkürler.

Hocam r9 270x ile gtx750 ti arasında %50 performans farkı var fakat güç tüketimi nerdeyse 3 katı gtx750 ti 65 W civarı r9 270x 180 W civarı tüketiyor benchte ama arada saatte 80W fark olur gene gelenler full ayar açarsa ekran kartında buda 30 pc 2.5 KW yapar saatte İstanbulda 1 kw 40 kuruş 2.5 Kw 1 TL saatte fazla para verirsin ki kaç saat çalışcaklar düşün maşallah devletimiz her fırsatta zamı koyuyor biliyorsun o yüzden gtx750 ti almaya bak derim tabi bnm dediğim ekran kartları full yükte çalışcak gelenler ayarları fulleyecek ekran kartı tam performans çalışcak ve herkes oynayacak bence bu topun altına girme net cafeci olarak bu hesapları bilmen lasım sonra fatura gelince gözlerin faltaşı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 12 Kasım 2014; 16:19:47 >

• 270x i şuan uygun fiyatlı satan yer biliyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zedd10

270x i şuan uygun fiyatlı satan yer biliyor musunuz?
    abi bu sistem nasıl olur senin için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.