Şimdi Ara

1500 tlye full bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • toplam 1500 tlye kasasında mouse monitorune kadar fiyat performans pcsi toplamaya çalışıyorum.

monitor klavye mause hoparloru çıkarınca kasaya toplam 1100-1200 gibi bir bütçe kalıyor.
    düşük güç tüketimli parçalar seçerek güç kaynagı masrafından kurtulmak istiyorum. pc oyun amaçlı olacak.

böyle birşey topladım. ist de oturuyorum. vatan(kampanya sırasında)-exa dan elden almak istiyorum olmazsa nova da olabilir.

amd athlon 2 630
    gigabyte 770T-ES3 (raid destekli olması önemli)
    hi-level 2x2 sogutuculu ram------burda bir sorum olacak 1333 mhz ki 98$ 1600 mhz kit 114 dolar. aradaki farkı vermeye değer mi?
    his 5770 düşük güç tüketimi yüzünden bunu seçtim. önerilere açığım ama fazla da masraf yapmak istemiyorum bundan başka exada galaxy gtx260+ diye bir model var 200 dolara hangisi daha mantıklı?

wd 1 tb 64 mb green : aslında raid yapmak istiyorum 2x320 veta 2x500 lük de alabilirim ama dediğim gibi f/p benim için önemli. uygun fiyatlı güzel 500 gblık hdd bulamadıgım için buna yöneldim

tx sonic 460watt 12 cm ön+ arka fan kaliteli bir kasa değil psu da gerçek değerini vermiyordur belki ama bu sistemi idare eder diye düşündüğüm için böyle ucuz bir seçim yaptım. ön arka fanlarının olması benim için bir artı.

sizinde fikirlerinizi bekliyorum

• Ikinci ele gir kafana göre mutiş sistem toplarsın
  • harddisk yerine 2x
    Samsung HD502HJ 500gb
    düşünüyorum raid 0 olacak

quote:

kinci ele gir kafana göre mutiş sistem toplarsın

hocam 2. elle uğraşmak zorunda kalıyorsun aldıgın risk de cabası. sıfırdan çok da ucuza satmıyorlar zaten
  • Düşük güç tüketicek diye de kalitesiz parçalar alma bence...

Ben Mart ayından beri GTX260'ı kullanmıyorum elektrik faturam halen aynı yani, bu çok abartılıyor malesef...

Hdd performans olarak düşük, monitör de en az 1440*900 olmalı, aksi halde HD5770 yerine GT240 alır kullanırsın daha iyi olur.

Verimlilik seviyesi yüksek psu almalısın. Yazdığın kasa kaliteli değil gerçek güç vermiyor zaten.

Monitörlerin de tüketeceği güç çok sorun olmamalı bence, 17w yazdığın ekran, Samsung 943NWX+ 19" 34w.

1TB yazdım, sonradan 2x500GB (HD502HJ) alıp "Raid 0" kurarsın, disk kapasitesi büyüdükçe daha da performanslı olur.

Axess ile peşin fiyatına 12 taksit
    AsyaCard ile peşin fiyatına 10 taksit
    CardFinans ile peşin fiyatına 12 taksit
    Bonuscard ile peşin fiyatına 6+3 taksit
    Maximum ile peşin fiyatına 12 taksit
    Türkiye Finans ile peşin fiyatına 12 taksit
    Vakıfcard ile peşin fiyatına 12 taksit
    Worldcard ile peşin fiyatına 9+3 taksit

http://www.exa.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Düşük güç tüketicek diye de kalitesiz parçalar alma bence...

Ben Mart ayından beri GTX260'ı kullanmıyorum elektrik faturam halen aynı yani, bu çok abartılıyor malesef...

Hdd performans olarak düşük, monitör de en az 1440*900 olmalı, aksi halde HD5770 yerine GT240 alır kullanırsın daha iyi olur.

Verimlilik seviyesi yüksek psu almalısın. Yazdığın kasa kaliteli değil gerçek güç vermiyor zaten.

Monitörlerin de tüketeceği güç çok sorun olmamalı bence, 17w yazdığın ekran, Samsung 943NWX+ 19" 34w.

1TB yazdım, sonradan 2x500GB (HD502HJ) alıp "Raid 0" kurarsın, disk kapasitesi büyüdükçe daha da performanslı olur.

hocam hdd de 2 tane 500 (HD502HJ) almayı düşünüyorum. 1 tb samsung yerine 2x500 raid0 almam 50 tlye patlayacak sizce değer mi?
    monitorü led oldugu için seçmiştim. açıkçası 19" lar bana çok geniş geliyor(orantısal olarak) alışamadım yani. monitorü şimdilik geçelim zaten onu rasgele seçmiştim daha detaylı araştırmam lazım

kasa ve psuya çok para bağlamak istemiyorum. sistemde çok güç tüketen parça yok işlemci ve ekran kartı bu konuda çok tutumlu. bu durumda gerçek 350 watt bile beni götürmez mi? sisteme büyük olasılık upgrade yapmayacagım.(o da başka masraf doğuruyor çünkü) en az 7 yıl kullanacagım zaten 3-4 sene sonra sadece internet pcsi olarak hizmet verecek.

yazdıgınız sistem güzel fakat dediğim gibi bütçem beni sıkıntıya sokuyor. oyuncu klavye mause hoparlor de 120 küsür lira daha tutacak

1333 mhz ramler yerine 1600 mhz alsak mı? fiyat farkı 16 dolar falan? ocz 1600 mhz cl8 low voltage ram taksak performans kaydadeğer değişir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 5 Ağustos 2010; 22:24:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1300-1400 tl ye kasa önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.