Şimdi Ara

16 m2 için en ideal LCD tv boyutu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
31.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: slicer

quote:

Orijinalden alıntı: Arbitrajcı

Konuyu canlandırıyorum ama belki m2 ile hesap yapmak isteyenler vardır. Yukarıdaki bilgilerin tamamen yanlış olduğunu söyleyebilirim. Durum göz sağlığıyla alakalı. Şayet izleme mesafesi 3m ve altındaysa 22'' , 3-5 m arası ise 26'' , 5-7 m arası 32''... şeklinde gider. Bunlar standarttır. Hatta bu ölçülerde dahi 2 saat ve üstünde tv izlemek önerilmez. Yakından çok büyük ekranlarda tv izlemek göz sağlığını hemen bozmasa da zamanla (2 ila 5 yıl arasında) bozacaktır. Büyük ekranlarla, hele ki yukarıda yazan büyüklüklerle tv izlemek ya da çok yakından oyun konsollarıyla oynamak gözünüzü bozacaktır. Durumun farkına bile varamazsınız. Ta ki ''yahu sizin televizyon çok mu küçük olmuş buraya ? ben göremiyorum bir şey '' diyene kadar... Saygılar.

Hocam 7 metreden 32" de ne görmeyi umut ediyorsunuz? :) Bir de bu standartları kim belirlemiş?

7 metreden 32" efsaneymiş, ne görmeyi umut ediyorsun o kadar uzaktan izleyerek?

• 3 metreden 55 inch çokmu abartı olur
  • Kanallar birer birer HD yayına geçiyor bir kaç yıla kalmaz büyük kanalların tamamı hd yayına geçer. Analag yayından dijitale geçişi hatırlayın.
    Onun için ekran boyutu için hd (uydu kanalları) ve full hd (blue ray, mkv...vb) düşünerek alınması bence daha uygun. Çünkü şu an sd görüntüye göre alırsanı çok yakın keşke büyük alsaydım diyebilirsiniz.

Çözünürlüklere göre hesaplamada kullanılması gereken katsayılar :

SD Kaynak: 3.4
    HD Kaynak: 2.3
    Full HD Kaynak: 1.55

Bu durumda 42'' (106cm) ekrana göre optimum izleme mesafeleri şöyle oluyor:

SD: 360 cm
    HD: 243 cm
    Full HD: 164 cm

46'' (117cm) için yaklaşık olarak

SD: 400 cm
    HD: 270 cm
    Full HD: 182 cm

Bunun için hazırlanmış tablo
     16 m2 için en ideal LCD tv boyutu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 11 Mart 2012; 14:03:21 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.