160 GB lik passport disk bu aralar cok fazla hata vermeye basladi. Ben de bilgilerin yedegini alip formatlayayim istedim ama kopyalarken bazi yerlerde hata veriyor ve kopyalama işlemini bitirmiyor. bir kac dosya da olsa sorun degil ama bu epey fazla dosyada olunca tek tek kopyalamak zor oluyor. Bad sectorler üzerindeki datalari kaybettigimi biliyorum ama kopyalama işlemini sorunsuz nasil yapabilirim. Dead disk doktor diye bir program ile kopyalamaya calistim ama oda her dosyada hata veriyor.
istedigim sey var olanlari kurtarmak. ama yaklasik 480 bin dosya var. Onun icin hatalari onay istemeden kopyalayacak bir program yada yontem.
bir de sonrasinda hard disk icin önerileriniz. ne yapmam gerekir. sadece format yeterli mi yoksa baska sekilde mi cozmeli.
başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.
bunu yaptim. sonuc değişmiyor. yine kopyalayamiyor. norton disk doktor ile yaptim yine bir değişim olmadi. kopyalarken yine hata veriyor.
"windows gecikmeli yazma başarısız" hatası mı alıyorsunuz yoksa başka bir hata iletisi mi?
bir klasoru koplayiyorum biraz kopyaliyor sonra aşağıdaki hata geliyor.