Şimdi Ara

1600 Mhz vs 1866 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Teşekkürler :-) öyle yapacağım. Corsair ramleri alacağım bu ay başında...
  • "8gb ram al" tarzı öneriler gelmiş acaba sormak isterim çok ağır programlar (grafik, mühendislik programları) falan mı kullanmayı planlıyorsunuz yoksa oyun, günlük kullanım mı ? Eğer cevap ikincisi ise 4GB ram üstü almak tamamen gereksiz.Kullandığımız oyunlar ve çoğu programlar 32bittir ve asla 3.5gb ramden fazlasını kullanamazlar, elinizde 4GB ram olduğunda bu sayı zaten geçildiğine göre 8gb ram ne için ? 2x2 veya tek modül farketmez 1600mhz cl9 uygun fiyatlı bir ram almanız yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

"8gb ram al" tarzı öneriler gelmiş acaba sormak isterim çok ağır programlar (grafik, mühendislik programları) falan mı kullanmayı planlıyorsunuz yoksa oyun, günlük kullanım mı ? Eğer cevap ikincisi ise 4GB ram üstü almak tamamen gereksiz.Kullandığımız oyunlar ve çoğu programlar 32bittir ve asla 3.5gb ramden fazlasını kullanamazlar, elinizde 4GB ram olduğunda bu sayı zaten geçildiğine göre 8gb ram ne için ? 2x2 veya tek modül farketmez 1600mhz cl9 uygun fiyatlı bir ram almanız yeterli olacaktır.

Adamın sisteminin 64 bit olabileceğini düşündünmü ve artık oyunlara 4 gb ram bile yetmiyor bilesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satisfaction45 -- 23 Mayıs 2012; 5:37:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Satisfaction45

quote:

"8gb ram al" tarzı öneriler gelmiş acaba sormak isterim çok ağır programlar (grafik, mühendislik programları) falan mı kullanmayı planlıyorsunuz yoksa oyun, günlük kullanım mı ? Eğer cevap ikincisi ise 4GB ram üstü almak tamamen gereksiz.Kullandığımız oyunlar ve çoğu programlar 32bittir ve asla 3.5gb ramden fazlasını kullanamazlar, elinizde 4GB ram olduğunda bu sayı zaten geçildiğine göre 8gb ram ne için ? 2x2 veya tek modül farketmez 1600mhz cl9 uygun fiyatlı bir ram almanız yeterli olacaktır.

Adamın sisteminin 64 bit olabileceğini düşündünmü ve artık oyunlara 4 gb ram bile yetmiyor bilesin

Hangi oyunlarda 4gb ram yetersiz belirtirseniz bilelim.Arkadaş mühendislik uygulamaları kullanacaksa tabiki 8 öneririm bunların testleri var ama kalkıpta MW3,BF3 vs. oynayacaklara 8GB hangi mantıkla öneriliyor çok merak ediyorum.Bilgisayarın hiç kullanmıyacağı parçayı neden sistemime takmalıyım ?

• Durumu varsa 8GB almak mantıksızlık değildir. Hem DDR3 Bellekler olabileceği en iyi fiyatlarda şuan. Şimdi 4GB alacak 2 seneye kalmadan yine 4GB almak zorunda kalacak.

DDR4 Bellekler bu sene içinde gelmeye başlayacak zaten haberi yapıldı. DDR3 Bellek üretimi dutunca da fiyatlar yükselmeye başlar. Şimdiden 8GB alınıp sonradan 4 daha ekliyeyim falan uğraşmaya değmez.

Tekrar diyorum "durumu var ise" yoksa 4GB alsın. Mozilla da 4-5 sekme açık, arkada MSN açık, arkada 7-8 tane program çalışıyor. Aynı zamanda oyun açıyorum.

Kullanım 3 GB nin üzerine çıkıyor. E birde oyunların Bellek kullanımları artıyor günden güne. Ben 2007 yılında 2GB kullanıyordum şimdikinin 8GB si gibiydi.

Millet çok falan diyordu, ne oldu ? Bellek eklemesi yapmama gerek kalmadı hiçbir zaman.

Mühendislik çalışmaları yapanlar 8GB nin üzerinde kullanıyorlar ayrıca.

@hero4262321
    Durumun el veriyor ise 8GB almanı kesinlikle öneririm.

• 8 gb ram bence gereksiz 4 gb bugünde yeter 2 yıl sorada çünki w7 öyle bir işletim sistemiki 8 gb ram taktığınız zamn boşta 2 gb bile görebilirsiniz çünki w7 ramı israf etmez kullanır . Ama bu demek degildirki 8 gb almalıyız ...
    ama teknoloji çok çok ama çok nankör eger finans durumu müsaitse kensinlikle 8 gb alınmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 23 Mayıs 2012; 20:37:25 >
  • Sistemde msn ve oyun açıkken ram kalmıyor diyebilirim. Ayrıca msn ve tarayıcım açıkken de acayip derece de ram sıkıntısı yaşıyorum. Ayrıca ekran kartım onboard. dolayısıyla 750 mb'sini o yiyor Ramleri alayım da ilerleyn bir zamanda ekran kartı da alırız
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Satisfaction45

quote:

Hangi oyunlarda 4gb ram yetersiz belirtirseniz bilelim.Arkadaş mühendislik uygulamaları kullanacaksa tabiki 8 öneririm bunların testleri var ama kalkıpta MW3,BF3 vs. oynayacaklara 8GB hangi mantıkla öneriliyor çok merak ediyorum.Bilgisayarın hiç kullanmıyacağı parçayı neden sistemime takmalıyım ?

Bf3 8 gb ram yetmiyo dayıoğlu ilk bende inanmadım ultrada oynayamıosun bazı 6850 ile araştırdım baya.Bf3 mühendislik uygulaması gibi maşallah

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.