Şimdi Ara

167 TL(kargo dahil) Snowman m-X6 AM4(Ryzen)/LGA115X/LGA1366 RGB 6 Heat Pipes/3x90mm Fan/Dual Tower (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
21
Favori
38.966
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biostan CPU fan error disabled yapabilirsiniz. Genelde smart fan bölümü kısmında olur açılışta hata vermeden geçer direk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Prism nasıl hocam memnun musun R5 1600 stok fanı sokup takmaya değer mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tns1 -- 15 Haziran 2020; 15:15:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    2700x ile masaüstü kullanımda 50, oyunlarda 58-65, aida64 80-83 derece. snowman bugün geldi takınca yazarım yeni değerleri.

birde bunu takarken yönü farkediyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

2700x ile masaüstü kullanımda 50, oyunlarda 58-65, aida64 80-83 derece. snowman bugün geldi takınca yazarım yeni değerleri.

birde bunu takarken yönü farkediyor mu?
    kasanın hava akışını bozmamak için havayı önden alıp arkaya verecek şekilde ayarlamanız daha sağlıklı olur
    ya önden arkaya ya arkadan öne takabiliyorsunuz. sabitleme aparatları yukarı aşağı şeklinde değiştirilemiyor galiba.
  • Arkadaşlar rainbow ledli modelde fanlardan biri hız ayarlı diğeri tam hızda dönüyor ve gürültü yapıyor.
    Tam hızda dönen fanı kafaya taktım ve fanı söktüm. Pwm kablosu fana lehimlenmemişti. Lehimledim. Yine tam hızda çalıştı. Düzelmedi.

167 TL(kargo dahil) Snowman m-X6 AM4(Ryzen)/LGA115X/LGA1366 RGB 6 Heat Pipes/3x90mm Fan/Dual Tower

167 TL(kargo dahil) Snowman m-X6 AM4(Ryzen)/LGA115X/LGA1366 RGB 6 Heat Pipes/3x90mm Fan/Dual Tower

İki fan tek sokette birleşiyordu. Sorun bu olabilir deyip kestim ayrı soket yaptım. Anakartımdaki 2.Cpu Fan noktasına bağladım.
    Yine sorun düzelmedi. Anakartın yolladığı pwm sinyalini algılamayıp tam hızda dönüyordu. Anakarta da dönüş hızı rpm bilgisi yollamıyordu.

Bu noktadan sonra anladım ki fan 12 volt ile tam hızda dönmesi için yapılmış. 4 pin pwm fan değil. Bildiğimiz 2 pinli 12v kasa fanı gibi çalışıyor.

Bu fanı bağladığım soketi anakartta pwm moddan DC moda alıp hız ayarı yaparak kullandım.

Bu seferde 12 volttan düşük voltaj geldiği için LED'ler söndü.

İki fanın ledini de kablolarını kesip ayırdım. ayrı bir hat çekerek anakartın rgb led soketine bağladım. Çok daha iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tns1 -- 15 Haziran 2020; 19:3:32 >

• arka fan aşırı sesli bende de, vızıltı gibi bir ses var.
  • Arkadaşlar ramlerim 6 cm acaba bununla birlikte kullanabilir miyim? Aldım ama kutusunu açamadım hala iade edebilirim.

ön arka fanları yer değiştirin. arkadaki fan yaprakları soğutucu bloğa çok yakın. sürekli full hızda döndüğü için o sesi yapıyor. öndeki fan anakart kontrolünde hız ayarlı çalıştığı için yüksek hız harici ses yapmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tns1 -- 16 Haziran 2020; 14:8:31 >
  • tns1 kullanıcısına yanıt
    konuda yazılmıştı sanırım o aklıma geldi değiştirdim şimdi ses kesildi. yalnız değiştirdikten sonra öndeki fanın yazısız kısmı ramlere bakacak değil mi yanlış takmadım heralde

böyle yani

167 TL(kargo dahil) Snowman m-X6 AM4(Ryzen)/LGA115X/LGA1366 RGB 6 Heat Pipes/3x90mm Fan/Dual Tower167 TL(kargo dahil) Snowman m-X6 AM4(Ryzen)/LGA115X/LGA1366 RGB 6 Heat Pipes/3x90mm Fan/Dual Tower

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 16 Haziran 2020; 14:12:16 >

• x4 modelini aldım. Fanın son hızda dönmesi muhabbeti bu modelde de var mı? Yorumları okuyunca pişman oldum şimdiden..
    Doğru takmışsınız sıkıntı yok

• Peaky kullanıcısına yanıt
    Bilmiyoruz. Büyük ihtimal yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tns1

Arkadaşlar rainbow ledli modelde fanlardan biri hız ayarlı diğeri tam hızda dönüyor ve gürültü yapıyor.
    Tam hızda dönen fanı kafaya taktım ve fanı söktüm. Pwm kablosu fana lehimlenmemişti. Lehimledim. Yine tam hızda çalıştı. Düzelmedi.

İki fan tek sokette birleşiyordu. Sorun bu olabilir deyip kestim ayrı soket yaptım. Anakartımdaki 2.Cpu Fan noktasına bağladım.
    Yine sorun düzelmedi. Anakartın yolladığı pwm sinyalini algılamayıp tam hızda dönüyordu. Anakarta da dönüş hızı rpm bilgisi yollamıyordu.

Bu noktadan sonra anladım ki fan 12 volt ile tam hızda dönmesi için yapılmış. 4 pin pwm fan değil. Bildiğimiz 2 pinli 12v kasa fanı gibi çalışıyor.

Bu fanı bağladığım soketi anakartta pwm moddan DC moda alıp hız ayarı yaparak kullandım.

Bu seferde 12 volttan düşük voltaj geldiği için LED'ler söndü.

İki fanın ledini de kablolarını kesip ayırdım. ayrı bir hat çekerek anakartın rgb led soketine bağladım. Çok daha iyi oldu

hocam 1400 rpm gücünde dönerken elektrik süpürgesine benzer bir ses çıkıyor mu?

• bugün hava daha sıcak ama 2700x wraith prism'e göre oyunlarda 8-10 derece, (valorant ve fortnite denedim sadece) boşta 5-8 derece fark var. aida 64 testinde fark yok nedense yine 82-83 gördüm

edit : bios ayarları sıfırlanmış nedense voltaj fazla veriyormuş ve xmp kapanmış. xmp açıp -0.115V cpu core offset ve 1.080V soc ile max 73 gördü aida64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 17 Haziran 2020; 17:40:49 >
    10 derece için bence değer 185₺

• Yok hocam o kadar yüksek bir ses çıkarmıyor. hızlı dönen fan arkada ise fanın yaprakları soğutucu bloğa çok yakın olduğu için vızıltı gibi bir ses çıkarıyor. Hızlı dönen fanı öne yavaş dönen fanı arkaya takarsanız sorun çözülüyor

• Dostlar ben bunu takamadim ya. T4 modelini aldım. Bir tarafı sokuyorum diğer tarafı ne yaptıysam sokamadim. Yazısız taraf egzoz fan oluyor değil mi? Büyük olan toka kasanın üstteki dar tarafına gelecek şekilde yerleştiriyorum. Anakarti çıkarıp deneyeyim dedim, baskı nedeniyle anakart zarar görebilir diye tekrar kasaya montajladim. Anakart kasada iken bu mereti kolayca takmanın yolu yok mu?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.