Şimdi Ara

17 Ağustos Marmara Depremi 'anlık videosu' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
17.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende o video açılmıyor.Longer avaible fln yazıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

bu felaket bizim eserimiz, para hırsıyla yapılmış dayanıksız evlerdi buna sebep
    gece gece bela okuyorum şu binaları inşa edenlere

içim parçalandı ya, Allah gani gani rahmet eylesin,

• quote:

Orjinalden alıntı: ateso8634

Annemin teyzesi, deprem olmadan birkaç sn öncesinde denizden bir alev topunu yükseldiğini ardından sallanmaya başladığımızı söyledi.Depremde Adapazarı Karasu sahil kenarında ki evimizdeydik.Yani Hiçbir depremden önce görümemiş bir olay oldu.İşte o olay neydi öylee....

Güneşin doğuşu olmasın o..

• quote:

Orjinalden alıntı: __JV__

quote:

Annemin teyzesi, deprem olmadan birkaç sn öncesinde denizden bir alev topunu yükseldiğini ardından sallanmaya başladığımızı söyledi.Depremde Adapazarı Karasu sahil kenarında ki evimizdeydik.Yani Hiçbir depremden önce görümemiş bir olay oldu.İşte o olay neydi öylee....

Sizin orada saat 3'te mi doğuyor?

• senin istediğin şey bende var ama vereremem sanki dün olmuş gebi hatırlıyorum gölcüğün değirmendere bld. sinde oturuyoruz bulundugum mahalle de çok büyük yıkım oldu hatta şöyle söyliyim üzerinde otellerin ,restaurant ların gazinoların bulundugu 100/150 metreliik bi kara parçasını denize gömen fay hattı evimizin 30 metre önünden gerek askeriyeye girip ordu evini poyraz limanını yıkmıştı o sırada oda sapsarıydı sanırsam karışımızdaki petkim in patlamasındandı 45 saniye bana bi ömür gebi gelmişti bitmek bilmiyo bina sandım koşuyo,sallanmayı bırakın o uğultu yıkılan bınaların sesleri hala kulağımda nezaman fırtına çıksa o ses oluyo aşşa indiğimizde toz duman mahallanın iki tarafıda kapalı sadece çatılar vardı çatıların üstünden geçerek E5 karayoluna çıktık o çatılara basarken burda şu arkdaşım oturuyodu bu abiler vardı bağırışlar sabah oldugunda akrabalarımın oldugu gölcüğe yürüyerek giderken gördüklerimse allahıım o feryatlar gözümün önünde gitmiyo herkezin bi yakını vardı tam bi kargaşa , şuan pişman olsamda ilk defa karşılaştıgım deprem olayında 18 yasındaydım malesef gördğüm bi kaç ceset yüzünden hiçbi ekaza müdahale edemedim, allahtan bizim ev sağlam çıktı şuan hala oturuyoruz eve alışmamız 1 sene sürdü allahım tekrar yaşatmaz inşallah

• quote:

Orjinalden alıntı: Reordinary

senin istediğin şey bende var ama vereremem sanki dün olmuş gebi hatırlıyorum gölcüğün değirmendere bld. sinde oturuyoruz bulundugum mahalle de çok büyük yıkım oldu hatta şöyle söyliyim üzerinde otellerin ,restaurant ların gazinoların bulundugu 100/150 metreliik bi kara parçasını denize gömen fay hattı evimizin 30 metre önünden gerek askeriyeye girip ordu evini poyraz limanını yıkmıştı o sırada oda sapsarıydı sanırsam karışımızdaki petkim in patlamasındandı 45 saniye bana bi ömür gebi gelmişti bitmek bilmiyo bina sandım koşuyo,sallanmayı bırakın o uğultu yıkılan bınaların sesleri hala kulağımda nezaman fırtına çıksa o ses oluyo aşşa indiğimizde toz duman mahallanın iki tarafıda kapalı sadece çatılar vardı çatıların üstünden geçerek E5 karayoluna çıktık o çatılara basarken burda şu arkdaşım oturuyodu bu abiler vardı bağırışlar sabah oldugunda akrabalarımın oldugu gölcüğe yürüyerek giderken gördüklerimse allahıım o feryatlar gözümün önünde gitmiyo herkezin bi yakını vardı tam bi kargaşa , şuan pişman olsamda ilk defa karşılaştıgım deprem olayında 18 yasındaydım malesef gördğüm bi kaç ceset yüzünden hiçbi ekaza müdahale edemedim, allahtan bizim ev sağlam çıktı şuan hala oturuyoruz eve alışmamız 1 sene sürdü allahım tekrar yaşatmaz inşallah

Yaşamadan söylemek zor.Gerçekten çok kötü bir durum.

• quote:

Orjinalden alıntı: MA Lin

quote:

quote:

Sizin orada saat 3'te mi doğuyor?

Evet.

• quote:

Orjinalden alıntı: ablukada54

arkadaşlar ben depremi Adapazarı/Çark caddesinde yaşamış biri olarak.. şunları söyleyebilirm.. Allah bir daha hiçkimseye yaşatmasın.. o günden beri 4 kat ve üzeri binalardan hep korkar oldum.. özellikle istanbula gittiğim zamanlar hep aklıma gelir deprem.. eğer o şekilde yıkıcı bir deprem istanbulu bi vurur ise düşünemiyorum , düşünmekte istemiyorum zaten.. Allah herkesin yardımcısı olsun..

Şölediğin gibi istanbulda yıkıcı bir debrem olursa Benim yaşadığım şehir Yalova yerle bir olur. İnstanbulda yıkıcı debrem olcağı şölenen fay bizim burnumuzun dibinden geçiyor. Bizim Yalovanın altı eskiden bataklık toprağıymış.
  • quote:

Onca insanın öldüğü debrem sırasında yaşanan bir olaydan söz ediliyor sen kalkmış aklınca espiri yaptığını sanıyorsun. Böle ciddi konularda espri yapılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 23 Ocak 2009; 16:25:23 >
  • Depremin başladığı andaki gökyüzünü aydınlatan alev fayın yarılması ile yerin altından çıkıp oksijenle temas eden metan gazının patlaması olayıdır. Kömür ocaklarında sıkça yaşanan grizu patlaması denilenen olayda buna benzer şekildedir. Patlama olması için havada belli miktarlarda metan (yanıcı gaz) ve oksijenin (yakıcı gaz) karışması gerekir. Fay hattının geçtiği bölgede metan gazı yatağı bulunan çoğu depremde bu tip olaylar yaşanmaktadır. Arada bir haberlerde görürsünüz marmara bölgesinde denizin altında faylardan metan gazı çıkışı olur ve millet deniz kaynıyor yine deprem mi olacak diye endişe duyar.
    Aslında burada önemli bir durum daha var. O bölgenin yani doğu marmara ve batı karadeniz bölgesinin altında gerçekten zengin metan yatakları var. Bunların ekonomik olarak kullanımı belki bizim doğalgaz (içindeki bileşiğin %90 a yakını metan gazıdır) konusundaki bağımlılığımızı azaltabilir. Acaba bu konuda ciddi çalışmalar var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Onca insanın öldüğü debrem sırasında yaşanan bir olaydan söz ediliyor sen kalkmış aklınca espiri yaptığını sanıyorsun. Böle ciddi konularda espri yapılmaz.

Böyle bir olayda da böyle saçma sapan hikayeler uydurulmaz.

• quote:

quote:

quote:

Tamam çocuğum aferin çok güzel espiri yaptın.Gülmekten öldürdün bizi.

• quote:

Orjinalden alıntı: General Stalin
    o anlar bana saat gibi geldi hic bitmicekmis gibi.depremi yasayan arkadaslar hatirlar bi ara biter gibi oldu ilk 20 snyde filan o arada ailemin yanina gitmistim iste yan odaya hersey bitti derin bir oh cekecekken inanilmazbir sarsinti basladi.baslangicin 2 3 kati.orda gidiyoruz dedim artik.catirtilar gelmeye baslamisti cunku.koca dolaplar devrildi.vallahi cok kotu bir durum gozlerini kapatip apartmanin yikilmasini bekliyorsun...

o biter gebi oldugu anı çooook iyi hatırlıyorum annem ohh bitti demişti daha hızlı başladıgında tamam dedim bu sefer gidicez bende yorganın altında bekliyodum.
  • quote:

quote:

quote:

Sen uzayda yaşadığın için tabi inanmazsın. Bu anlatılan ışık olayı doğru hikaye filan değil. Debrem esnasında Sakarya,Kocaeli,gölcük ve Yalova da sokak ışıkları yanmamasına ragmen insanlar sokaya çıktıklarında birbirlerinin yüzlerini net olarak görüyordu bunada ortaya çıkan bu ışık sebep oldu. Ben evin içinde ışık yanmamasına ragmen o saatte ayakkabımı çok rahat bulup dışarı çıktım. Kısaca burda anlatılanlar uydurma değil ve o olayın olduğun dahil görğü tanıkları ve video görüntüler var. Tüm TV kanallarında debremden 1-2 hafta sonra o görüntüler gösterildi. Sen uzayda filandın o esnada galiba.

Kimse burda birşey sallamıyor. Sen inanmasanda bu olay oldu. O yüzden kalkıpta bu depremi yaşamış insanların anlattıklarına hikaye bunlar diyipte gülemezsin. Binlerce insanın öldüğü, yaralandığı ve sakat kaldığı bir büyük felaket sırasında olan bir olayı hikaye olarak anlandırıp gülemezsin. Git insanlık öğren biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 23 Ocak 2009; 17:14:50 >

• off o günler aklıma heryerde ambulansların siren sesleri, sürekli geçen helikopterler, ceset kokuları
  • off çok kötü ya bende bugün gibi hatırlıyorum hala o onları
  • İstersen o binayı külliyen metalden yap yıkılacak bina yine yıkılır neler gördüm ben ne binalar ayaktayken neleri yıkılmıştı.

7.4 de ist değildik Allah tan ama eve geldiğimizde dikkatle inceliyorum eşyalrıvitrinin üstünde ışıldak vardı o yere düşmüş paraçalnmış ama ne hikmetse vitrinde ki tv nin üstünde bi biblo vardı onu dik birşekilde orada dengelemek için 5 dk uğraşmışımdır.Dengesi bozulup düşen birşeydi.Geldiğimde o ayaktaydı.7.2 de kanım donmuştu resmen iyiki 7.4 de evde değildim.
  • Allah bir daha yaşatmasın inşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reordinary

senin istediğin şey bende var ama vereremem sanki dün olmuş gebi hatırlıyorum gölcüğün değirmendere bld. sinde oturuyoruz bulundugum mahalle de çok büyük yıkım oldu hatta şöyle söyliyim üzerinde otellerin ,restaurant ların gazinoların bulundugu 100/150 metreliik bi kara parçasını denize gömen fay hattı evimizin 30 metre önünden gerek askeriyeye girip ordu evini poyraz limanını yıkmıştı o sırada oda sapsarıydı sanırsam karışımızdaki petkim in patlamasındandı 45 saniye bana bi ömür gebi gelmişti bitmek bilmiyo bina sandım koşuyo,sallanmayı bırakın o uğultu yıkılan bınaların sesleri hala kulağımda nezaman fırtına çıksa o ses oluyo aşşa indiğimizde toz duman mahallanın iki tarafıda kapalı sadece çatılar vardı çatıların üstünden geçerek E5 karayoluna çıktık o çatılara basarken burda şu arkdaşım oturuyodu bu abiler vardı bağırışlar sabah oldugunda akrabalarımın oldugu gölcüğe yürüyerek giderken gördüklerimse allahıım o feryatlar gözümün önünde gitmiyo herkezin bi yakını vardı tam bi kargaşa , şuan pişman olsamda ilk defa karşılaştıgım deprem olayında 18 yasındaydım malesef gördğüm bi kaç ceset yüzünden hiçbi ekaza müdahale edemedim, allahtan bizim ev sağlam çıktı şuan hala oturuyoruz eve alışmamız 1 sene sürdü allahım tekrar yaşatmaz inşallah

Nasıl yani aradığım video mu gerçekten???

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.