Arkadaşlar 17" phılıps crt monitorüm war.Monitoru 1024*768 de kullanıyorum.Daha önceden bu monitorlerdeki hz olayından haberim yoktu.Forumda araştırıp öğrendiğim kadarıyla 75hz in altında çalışan monitorler gözü yoruyomuş.Bende baktım monitorum 60hz de çalışıodu.Şimdi onu 85hz e getirdim.Şimdi sanki renkler daha mat gibi geldi yani eskiden beyaz renk daha parlakken şimdi daha mat gibi geldi bana.Sizce bu şekilde kullanmaya devam ediyim mi yani 70hz in altına düşürürsem sağlığa zararlımı olur.
Philips 107E 'yi 85hz de kullanıyorum. Sorun yok. En çok kaçı destekliyorsa öyle kullanabilirsin.
hmm anladım saolasın
Arkadaşım beim işyerinde de philips 107 e falatmonitör (17''). bende 60 hz'de kullanıyorum bi sorun yok iki senedir :)
75 Hz ve üzerinde bulanıklaşma matlaşma oluyor...
Mesela evimde 17'' LG flatron var 75 hz'de o kadar kötü oluyor ki anlatamam acaip bulanık oluyor mecburen 60 hz'de kullanıyorum... Benim tavsiyem gözüne hangisi güzel görünüyorsa o ayarda kullan
Yalnız Lg'de belirttiğin çözünürlükte öyle bir problem var ama Philipsde pek yok ama nadirende olsa olabilir...
Hz yükseldikçe renkler dediğiniz gibi matlaşabilir fakat göz sağlığı açısından her zaman mümkün olan en yüksek Hz'de kullanmak faydalı olacaktır. Çünkü Hz düşünce yenileme oranıda düşeceğinden gözleriniz bu yenilemeleri seçebilir hale gelir.
anladım arkadaşlar saolun ben en iyisi 85 de kullanmaya dvm ediyim bilgisayar başında fazla zman geçiriyorum o yüzden gözlerim yorulmasın
107T6 var . 85hz kullanıyorum. Titreme ve matlaşma yok gayet güzel
sağlık açısından bakarsan hz en çok kaçı destekliyorsa o hz kullan renkler biraz matlaşabilir ama olsun sağlık daha önemli senin monitör en çok 85 hz destekler sanırım...
arkadaşlar ben benim monitörü 1280x768 çözünürlükte 85 hz yenileme hızında kullanıyorum... sizce bu çözünürlüğün göze bir zararı olur mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme