Şimdi Ara

17 inç Sony HS75B LCd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ewt arkadaşlar sony'nin bu modelini almaya düşünüyorum şu an indirimde 376 YTL uzun süre kullanıcağım için sony seçtim sizce iyi yapmışmıyım? yoksa bu fiyata daha iyi önereceğiniz modeller war mı ? kullanan varsa yorumlarını bekliyorum...

• model de güzel fiyat da çok uygun
    söyleyebileceğim uzun süre kullanacaksan SONY... yeri ayrıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaint -- 22 Eylül 2006; 22:54:16 >
  • sony nin yazdığın modeli iyi bir monitör ama bu saatten sonra 19 inç almalısın.sony olması şart değil hatta olmaması daha iyi olur.
  • @Zaint

bi arkadaşımda aynen senin gibi düşünüyor bu modelide o soktu kafama zaten en iyi seçimi yapmak için bu topiği açtım yorumların için teşekkürler..

@yattara61

lcd nin 17 inçi crt monitörlerin 19 u gibi oluomuş galiba öle duydum...banada 19 yeterli geliyor...bundan başka bu fiyata hangi marka ve modeli öenerebilirsiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: archer1907

@yattara61

lcd nin 17 inçi crt monitörlerin 19 u gibi oluomuş galiba öle duydum...banada 19 yeterli geliyor...bundan başka bu fiyata hangi marka ve modeli öenerebilirsiniz?

birde şöyle düşün 17 inç lcd monitör 17 inç crt monitörden yatay ve düşeyde sadece 1,5 cm daha büyük bence 19 inç almalısın .
  • Samsung 740n de aynı fiyatta siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
  • sony diyorum dostum hem de aynı fiyatsa....
  • Tek bir kelime, kesin olarak söylüyorum :
    ALMA

Bu monitör tercihin yanlış olur bence almamalısın, Sony masaüstü Lcd teknolojisinde ne yazıkki istenilen seviyede değil ki zaten bu nedenle masaüstü Lcd üretimine de son verdiler.
    Kesinlikle alma.
  • 19 '' almak daha iyi. Ama görüp karar verebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Tek bir kelime, kesin olarak söylüyorum :
    ALMA

Bu monitör tercihin yanlış olur bence almamalısın, Sony masaüstü Lcd teknolojisinde ne yazıkki istenilen seviyede değil ki zaten bu nedenle masaüstü Lcd üretimine de son verdiler.
    Kesinlikle alma.

dostum nesi kötü sonynin? bi açıkla da bilelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zaint

quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Tek bir kelime, kesin olarak söylüyorum :
    ALMA

Kesinlikle alma.

dostum nesi kötü sonynin? bi açıkla da bilelim

Öncelikle ölü piksellerle başlayalım, Sony ölü piksel konuusnda en sorunlu markadır, zaten avrupa standartları 3 ölü piksele kadar iade kabul eder, 1 günlük Sony deneyimim oldu bana belirtilen iade 5 ölü pikseldi.
    Kullandığım monitör Hs95Pb idi, 3 ölü 2 parlak piksel çıkmıştı sanırım yazmıştım zaten buraya da. Monitörde belirtilen tepki süresi 12ms di fakat 25+ ms civarı göründüğü kanısındayım, bu derdi de biraz araştırırsan bulabilirsin.
    Sony çok iyi monitörler üretmedi, fiyatı yüksek tuttu, kullanıcı monitörden soğuttu bu nedenle Sony kapattı zaten Lcd üretimini zannedersem.
    Bahsedilen monitörü incelemiştim, 8ms tepki süresi ve 500:1 kontrast süresine sahip sanırım, günümüzde piyasada olan monitörlerle kıyaslanamayacak seviyede kötü özellikleri.
    375 ytl ona vereceğime piyasada 400 - 450 ytl civarında çok daha kaliteli modeller bulunabilir, 19" 2ms tepki süreli 1600:1 kontrast oranlı Lg 1970HR bile 600ytl e satış fiyatı varken bu monitör almak çok büyük bir hata.
    Kullandığım Hs95Pb de 1000:1 kontrast oranı vardı, filmde gerçekten etkileyici olsa da tepki süresi oyunlarda adetea "Rezalet".
    Karar sizin, ben Sony'yi Lcd de iyi bulmuyorum, önermiyorum. siz bilirsiniz..

Bu arada eklemeden edemicem Sony ile herhangi bir alıp veremediğim yok sadece önermiyorum, almayın, karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 23 Eylül 2006; 23:00:10 >

• dostum biraz talihsiz olaylar yaşamışsın monitörünle ilgili, ben hyundai, packerd bell, vestel, sony lcd ve crt monitörleri bizzat kullandım. ve bunlarda en memnun kaldığım sony oldu. ölü piksel garantisi bütün markalarda öyle ancak 0 garanti istiyorsan bazı modellerde var biliyorsun ki onların da fiyatları diğerlerine nazaran daha fazla. ölü piksel işi eskisi kadar da çok olmuyor, ama tabi bu demek değil ki olmayacak... ben biraz şanslıydım monitör alırken orda kutuyu açtırıp kontrol ettim ölü piksel için. yalnız artık öyle şeyler yapmıyorlar fiyatlar da eskisine göre düstüğü için.

ben 12mslik lcd ile oyunları çok rahat oynuyorum bu güne kadar hiç şikayetim olmadı. hertür oyunu da oynarım yani, daha fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum daha düşük tepki süreleri için. nfs gibi hızlı oyunları bile çok güzel oynadım, araba çok hızlandığı zaman nos açmış gibi oluyordu ekran, görüntünün akması daha da hoş oluyordu

ama seni anlıyorum, benim de başıma böyle bir şey gelse sony'yi kesinlikle tavsiye etmezdim. tanıdığım herkesi almamaları konusunda uyarırdım. ölü piksel olayı şans işi işte naparsın, diğer markalarda çıkmayacağı da malum değil kaldı ki bunun markayla da pek ilgisi olduğunu zannetmiyorum. lcd monitörlerin olabilen bir sorunu...

karar archera kalmış, biraz daha araştırmayla kimsenin etkisi altında kalmadan kararını ver dostum.

• Valla haksız değilsin, ama zaten Kasım 2005'te sanırım kullanma şansım oldu monitörü, x6 alacam diye gidip Vx924 almıştım, ölü piksel çıkınca ve ellerinde kullandığım model olmayınca Sony'e yönelmiştim, fiyatı 950-1.050 ytl arası birşeydi o zaman, ölü piksel garantisinin fiyatla pek bir alakası yok demek istediğim. Zaten monitörü alırken de bunu bilerek aldım ama işte kontrol yapmayı ihmal edince böyle bir sonuçla karşılaştım, ölü piksel sorunlarını pek çok yerde de okuduğum için bu kadar ısrarcıyım bu konuda.
    Tepki süresine gelince 12ms normalde değer olarak abartılacak kadar fazla değil fakat en ufak örneğinden Counter Strike Source'ta yaptığım spray bile okunmuyordu yazılar bir şerit oluyordu inanılmaz bir seviyedeydi ghosting. Sonuç olarak ne yaptım, iade ettim ve 4 ms 550:1 kontrast oranlı Vx924 üme kavuştum, kesinlikle içim rahat fiyat olarak da aralarında 50 ytl ya vardı ya yoktu.
    Kabulum 1000:1 kontrast oranı, sanırım 450:1 cd/m² parlaklık bir film izlemek için perfect seviye özellikler ama ne yazık ki bu özellikleri monitörün geneline yansıtamamışlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.