Valla 3 sene kış hariç kullandıktan sonra 17 jantlarımı artık bıktım ve satıyorum..Şüphesiz görüntü ve yol tutuşta mükemel bir artış var ancak bunun yanında eksilerini göz ardı edemeyiz ve bu hangi araç olursa olsun ozellıkle konfor açısından kayıp yok diyen arkadaşlar ya sallıyor yada arabadan anlamıyor,nese konfor yakıt ve performans bu 3 başta olmak üzere kesin olcak eksiler,ayrıca balon yarılma jant yamulası vs %90 ıhtımalle olabılcek seyler..Bence gereksiz tabi heves başka bişi ayrıca 17 janta 55 yanak saçmalık bunuda bıl 50 bıle olmamalı 40 45 goruntu ıcın ideal standart araçlar için;) tabi karar senin
quote:
Orijinalden alıntı: harun-jtd
Valla 3 sene kış hariç kullandıktan sonra 17 jantlarımı artık bıktım ve satıyorum..Şüphesiz görüntü ve yol tutuşta mükemel bir artış var ancak bunun yanında eksilerini göz ardı edemeyiz ve bu hangi araç olursa olsun ozellıkle konfor açısından kayıp yok diyen arkadaşlar ya sallıyor yada arabadan anlamıyor,nese konfor yakıt ve performans bu 3 başta olmak üzere kesin olcak eksiler,ayrıca balon yarılma jant yamulası vs %90 ıhtımalle olabılcek seyler..Bence gereksiz tabi heves başka bişi ayrıca 17 janta 55 yanak saçmalık bunuda bıl 50 bıle olmamalı 40 45 goruntu ıcın ideal standart araçlar için;) tabi karar senin
aynen katılıyorum sana eski arabam fiat bravo 120hp dizel idi stil 17" jantlarla almıştım....225-45-17 lastik vardı....güney egeye iş seyahatim sırasında 2 lastiğim bozuk yollarda girdiğim çukurlar nedeni ile yırtıldı ve zaten konfor namına birşey olmadığını gördüm.... hemen istanbula döndüğümde 16" jant ve 205-55-16 lastikler ile değişim yaptım.... ama testlerimde yine konfor olarak arzu ettiğim kadar tatmin olamayınca ve lastikçi tanıdığımızın arabamızın doğru lastiğinin 15" ve 195-65-15 olduğunu söylenmesi üzerine ikinci kere bir değişim daha yaptık.... işte bu değişim sonunda tamam budur dedim.... aynı sene yazın yine güney egeye ama bu sefer tatil amaçlı olarak arkadaşlarımla gittik.... hemen hemen aynı kötü yollardan geçtim... kesinlikle konfor açısında tatmin olduğum gibi çukurlara girip çıktığımda bile ne lastikta ne jantta bir bir yamulma olmadı.... ve daha da önemlisi 17" jant 225-45-17 lastik ile 7.5lt olan ortalam tüketim 15" 195-65-15 ile 6.5lt ye düştü.... yani burada yazan bazı arkadaşların tam tersine 17" jant yerine 15" takarak konforun ve yakıt tüketiminin çok belirgin olarak olumlu yönde değiştiğine yaşayarak şahit oldum......aksini iddia edenlere asla inanmam ve inanmanızı tavsiye etmem..... fiat bravoların doğru ebatı 15" jant ve 195-65-15 lastiktir.... arabamı sattıktan sonra alan arkadaş 17" jantları çıkarıp 15" jant talmama şaşırmış ve hemen 17" takmıştı yeniden.... yakınlarda karşılaştık o da benim gibi 15" jantlara dönmüştü yine ve bana doğrusu 15" miş dedi gülerek...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme