Şimdi Ara

17 Yaşındayım Araba Kullanabilir miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: iniyesta

Baban yanında olacaksa zaten ne yapacağını tarif eder burada sorman ilginç geldi,ha kaçıracaksan başka

Babasıyla çıkacak adam foruma sorar mı? Bilmeden kaçıracak.

Kaçır kardeşim arabayı sonra da git kaza yap, baban uğraşır durur, yediğin dayak da yanına kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyet olmadan araba kullaninca boyunuz mu uzuyor, kizlar daha mi cok bakmaya basliyor, nedir bu apacilik merakiniz?

Herseyi gectim, trafikteki milyonlarca masum kullaniciyi ve ailelerinin hayatlarini tehlikeye atmaya utanmiyor musunuz?
  • Abi kullan ama burada yazma, maşallah demediklerini bırakmıyorlar. Sanki bayramda yapılan kazaların hepsini ehliyetsiz insanlar yaptı, o kadar cana ehliyetsiz insanlar kıydı. Görüyoruz yolda ehliyetlilerin nasıl sürdüğünü.

Bu araba doğuştan öğrenilen bir şey değil, ilk başta her şey sorunlu olacak; kullana kullana alışacaksın, zaman meselesi. Ama iyice alışana kadar trafiğe çıkma derim, o da rahat 1 yıl sürer, o zamana da ehliyet alırsın zaten.

Ayrıca araba zaten otomatik vites, yapman gereken tek şey gaza basmak. Ne kadar zor olabilir ki? İlk başlarda baban seni uyaracak şuraya dikkat buraya dikkat falan diye, zamanla o da geçecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Abi kullan ama burada yazma, maşallah demediklerini bırakmıyorlar. Sanki bayramda yapılan kazaların hepsini ehliyetsiz insanlar yaptı, o kadar cana ehliyetsiz insanlar kıydı. Görüyoruz yolda ehliyetlilerin nasıl sürdüğünü.

Bu araba doğuştan öğrenilen bir şey değil, ilk başta her şey sorunlu olacak; kullana kullana alışacaksın, zaman meselesi. Ama iyice alışana kadar trafiğe çıkma derim, o da rahat 1 yıl sürer, o zamana da ehliyet alırsın zaten.

Ayrıca araba zaten otomatik vites, yapman gereken tek şey gaza basmak. Ne kadar zor olabilir ki? İlk başlarda baban seni uyaracak şuraya dikkat buraya dikkat falan diye, zamanla o da geçecek.

her ehliyetsizin altına araba verseler belkide sen bunları yazamayacaktın.
  • Kadrana veya aracın içine bakma yola konsantre ol,şeriti takip et şeritten çıkma,(trafiğe çıkma ama çıkarsan) kavşak,4 yol ağzı gibi yerlerde panikleme,araç otomatikmiş pek sıkıntın olmaz,gaza yumuşak bas frene daha sert bas ama duracağa yakın hafiflet yoksa küt diye durursun,sinyal vermeyi unutma alışkanlık haline getirmeye çalış,birde yeni başlayanlarda gördüğüm araba devrilicek korkusu olmasın tamam viraja hızlı girmede öyle kolay kolay devrilmiyor arabalar özellikle ticari araç,mpv,suv tarzı yüksek araçlarda kullanmayı öğrenenlerde oluyor bu.

Edit:Şu trafiğe çıkma diyenlere de hastayım adamın yanında babası var zaten e-5 e çıkarmaz herhalde kendi mahallelerinde sokaklarda,çok trafiğin olmadığı bir caddede falan dolaşırlar daha da iyi olur.Yok insanların canına kastetme falan ralli yapmıyor kardeşim sağdan 40 la gidicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 17 Ağustos 2013; 14:53:20 >
  • iniyesta kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede ehliyet araba kullanmayı bilene değil 18 yaşını doldurana verilirdi daha geçen aya kadar. Zaten trafik kazalarında en çok can kaybeden ülkelerden biriyiz, bu kazaların çok azını ehliyetsiz sürücüler gerçekleştiriyor. Ehliyet araç kullanabilme yeteneğini ispatlamaktan çok, devletin gelir kapısı konumunda. Eminim ki sınava şu dakika girsem noksansız geçerim. Zorunlu haller dışında zevk için binip de hız yapanlar zaten ehliyetli ehliyetsiz her yerde var. Önemli olan ehliyetli ehliyetsiz olmak değil, trafiğe uyum sağlayabilmek, kuralları çiğnememek.
  • quote:

Bu ülkede ehliyet araba kullanmayı bilene değil 18 yaşını doldurana verilirdi daha geçen aya kadar. Zaten trafik kazalarında en çok can kaybeden ülkelerden biriyiz, bu kazaların çok azını ehliyetsiz sürücüler gerçekleştiriyor. Ehliyet araç kullanabilme yeteneğini ispatlamaktan çok, devletin gelir kapısı konumunda. Eminim ki sınava şu dakika girsem noksansız geçerim. Zorunlu haller dışında zevk için binip de hız yapanlar zaten ehliyetli ehliyetsiz her yerde var. Önemli olan ehliyetli ehliyetsiz olmak değil, trafiğe uyum sağlayabilmek, kuralları çiğnememek.

Hocam yanlıs anlamayında trafıkte % olarak kaç kişi ehliyetli kaç kişi ehliyetsiz tabikide ehliyetli insan daha fazla kaza yapıcak.Bu arada haklısın araba kullanmayı bılmeyen cogu ınsanda ehlıyet var bende anlamıs degılım ulan bız mı salagız sadece biz mi gırıyoruz direksiyon sınavına nasıl gecıyorlar anlamıs degılım,ayna kontrolu yok gerı vites hak getire ama ehliyet var

• burock1997 B kullanıcısına yanıt
    bak güzel kardeşim, yaşın genç araba kullanıyor musun bilmiyorum ama otomatik vites araç,tek şey gaza basmak ne kadar zor olabilir ki cümlesini kuruyorsan araba kullanmayı bilmiyorsun derim sana.
    araba kullanırken önemli olan gaza basıp gidebilmek değil frene doğru zamanda doğru şekilde basıp durabilmektir. yola hakimiyettir, direksiyona hakimiyet ve manevra kabiliyetidir. en aptal adam gelsin bir günün sonunda en dik yokuştan geri geri kalkacak seviyede öğretirim yeter ki panik yapan biri olmasın.

araba kullanmak A noktasından B noktasına gitmek değildir. Ters bir durumda A kişisi kazadan kaçacak manevrayı yapar ,sen yapamazsın.bir sene sonra ehliyet alınca en iyi şoför yine sen olmayacaksın ama şu şekilde haklı haksız suçlu sen olursun. trafiğe açık alanda araç kullanma
  • Téquila kullanıcısına yanıt
    neilblack kullanıcısına yanıt
    Yeni direksiyon sınavında inşallah bilmeyene, tereddüt edene, heyecan yapana vermezler ehliyet de bundan sonraki nesil bari düzgün şoförlerden oluşur. Keşke ehliyet yaşını 17'ye düşürseler(1 yıl staj). 17-18 yaş arasında 3 kez hata yapana 1 yıl ehliyet vermeseler mesela.

@neil abi 6 yıldır araba kullanıyorum. Sen detay olarak düşünüyorsun, ona kalırsa ayna kontrolü, fren mesafesi, şerit takibi, levhalar, yaya geçidi, kavşaklar vb. araba kullanmanın bir sürü inceliği var. Ben manuele nazaran söyledim. Manuelde yarım debriyaj yapmayı bilecen, kavrama noktasını bilecen, gazı çok vermeyecen ki pati çekmesin, az vermeyecen ki stop etmesin, debriyajı hızlı çekmeyecen, karda 2. viteste kalkacağın için debriyajı daha ağır bırakacan vb. çok detay var. Otomatikte ise basit, D'ye al, gaza bas, bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burock1997 -- 17 Ağustos 2013; 18:34:06 >
  • 17 yaşında olup çok iyi şoför de olabilirsin. Ama ehliyetsizken biri gelir sana çarpar ve kabak sende patlar.
  • Baban yanında olacak ama bize soruyorsun? İlgin yok ama çok istiyorsun? Mavi ekran oldum ben.
  • 20 30la gitte bari tehlikeyi atma kimseyi.

bence sürteceksin arabayı çünkü yanında baban var.
  • quote:

Yeni direksiyon sınavında inşallah bilmeyene, tereddüt edene, heyecan yapana vermezler ehliyet de bundan sonraki nesil bari düzgün şoförlerden oluşur. Keşke ehliyet yaşını 17'ye düşürseler(1 yıl staj). 17-18 yaş arasında 3 kez hata yapana 1 yıl ehliyet vermeseler mesela.

@neil abi 6 yıldır araba kullanıyorum. Sen detay olarak düşünüyorsun, ona kalırsa ayna kontrolü, fren mesafesi, şerit takibi, levhalar, yaya geçidi, kavşaklar vb. araba kullanmanın bir sürü inceliği var. Ben manuele nazaran söyledim. Manuelde yarım debriyaj yapmayı bilecen, kavrama noktasını bilecen, gazı çok vermeyecen ki pati çekmesin, az vermeyecen ki stop etmesin, debriyajı hızlı çekmeyecen, karda 2. viteste kalkacağın için debriyajı daha ağır bırakacan vb. çok detay var. Otomatikte ise basit, D'ye al, gaza bas, bu kadar.

Benim cocukluk halime cok benziyorsun. Yasin kucuk ama bilgin var. Bende10 yasinda ogrenmistim surmeyi. Ehliyeti elime aldigim gunku mutlulugumu kimse bilemez.Simdi 2 hafta sonra yeni aracimi da alacagim insallah. Sen sen ol kendini kaptirip cok trafige cikma. Ben de ayni senin gibi dusunuyordum ama ehliyeti aldiktan 1 ay sonra cok sansliymisim hicbir belaya karismadim, bi daha olsa asla yapmam dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ben de öyle ki, normalde gündelik yaptığım bir işi bile, birisi not verirken yapamam.
    Benim gibiler ne yapacak ki?

• Bugün babam verdi arabayı nihayet. Düz yol trafik yok pek. İlk aldığımda heycanlandım açıkçası frene sert basmalar gaza bi anda yüklenmeler derken babam in olum dedi. Sonra kıyamadı düz sessiz sakin caddede bi daha verdi 2.sinde daha iyiydim dönüş yaptım 1 kez. Sonra trafik olan caddede indim sessiz bi caddede 3. ye bir daha verdi bu sefer artık iyice rahatlamıştım. Gaza bi anda yüklenmiyor frene lak diye basmıyordum. Direksiyonuda hafif tutmayı öğrendim. Bugün 25-30 km le gittim yarın da ikna edersem yine verecek. Gelişmeleri yazarım. Teşekkürler yardımcı olan herkese.
  • Zamanında biz 17 yaşında liseye giderken bahçeyi lux araba otoparkı yapar yan yan çıkardık okuldan ne günlerdi araba kullanmakta hiçbişey yok (bana öyle geliyor veya) kimseden ders almadan, eğitim almadan iç güdüsel midir nedir 15,16 yaşlarında trafiğe çıkmaya başlamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 25 Ağustos 2013; 1:51:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.