Şimdi Ara

1700 TL ye Uzun Ömürlü Cihaz Tavsiye Edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba suan kullanmakta olduğum e5(2015) iyice cozuttu samsungun kendi browserında acayip donuyor şuan telefon için ayırdığım 1700 lira bütçem var elimdeki cihazı 200 den okutursam bütçe 1900 olur bana en az 2 en fazla 5 sene sorun çıkarmadan deforme vs olmadan gidicek cihaz lazım her türlü öneriye açığım(ithalat istemiyorum) aklımda ıp 6s var ama eski ios stabilliği yavaş yavaş yok oluyor kendim bizzat şahit oldum güncelleme yapılmaz ise sıkıntı olmuyor ama ben bu cihaza 2000 lira verdikten sonra şahsım adına güncelleme yapmak isterim seviyorum güncel olan herşeyi bana açıklamalı böyle yaparsan şöyle olur şöyle yaparsan böyle olur diye anlatım yaparak öneride bulunursanız sevinirim.Kişisel deneyimini aktarmak isteyende yazabilir itina ile okurum.Şimdiden Teşekkürler...

• O fiyat aralığında ithalat garantili telefonlar ön planda ama karar sizindir.

Lenovo moto z play iyi duruyor hocam.

-3550mahlık bir bataryaya sahip 1 yada 1.5günü çıkartır diye düşünüyorum.

-16mgp kamerası var,ama çekime bakmak lazım

-İşlemci hızı 2.0 donma olacağını sanmıyorum.

-32gb'lik depolama alanı var buda yeterlidir diye duşünüyorum.

-android 7.0 güncellemesi almış diyenler var alacak diyenler var.

-Suya dayanıklılığı var,su sıçramalara karşı,musluğun altına koyarsın bozulur anlayacağınız gibi.

Karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 16 Mart 2017; 17:11:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moto Z, Asus Zenfone 3 64 GB, Sony Xperia Z5 Premium gibi cihazlara bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam. Ben xperia x kullanıyorum. Ve öneriyorum. Sony alıyorsaniz ve kronik sorunu yoksa çok uzun yıllar götürecektir. Mesela ben bu telefonu en az 4 5 sene kullanmayi planlıyorum inşallah. Ve bu telefon en sorunsuz telefondur bence. Ana konu dahil hiçbir yerde kronik soruna rastlamadım.

Benim amca oğlu ilk çıktığinda z1 almıştı. Hâlâ kullanıyor hâlâ memnun. Telefonu hâlâ suya sokabiliyor ve kasma donma yok. Buradan anla sen.

Simdi özelliklerine bakalım.

Bu fiyat segmentinde yani 1479 xperia x fiyatı bu fiyata yakın olan zenfone 3 ve p2 ile karşılaştıralim.

Işlemci zenfone 3 ve p2nin sd 625 ama xperia x sd 650. Performans olarak tabiki xperia x çok daha iyi. İ6sden bile hızlı arayuzu var. Ve android camiasinin en stabilı.

Pil performansı zenfone 3 ve xperia x yakın performans sunuyor. Zenfone 3 az daha iyi. Ama xperia x 2620mah a rağmen çok iyi pil performansı sunuyor. Ayrıca pil bakımı, Qnovo gibi teknolojileri var. Çok Hızlı şarj olmuyor pilin ömrüne olumsuz etki ediyor zaten hızlı şarj. P2 zaten diyecek bir şey yok.

Kamera açık ara xperia x daha iyi. Ne de olsa xperia xz ile aynı sensore sahip. Sadece 2 tane ek sensor yok.

Güncelleme desteği kuşkusuz xperia x daha iyi. Aylar önce xperia x android 7 güncellemesini nerdeyse bütün amirallerden önce aldı ve 7.1 testleri başladı. Bazen aylık güvenlik güncellemelerini Googledan bile önce verdi. Android 8 de alacaktır.

Telefonda suya dayanıklılık sertifikası yok ama ben youtube daki videolara güvenip suda yıkamıştim. Bir şey olmadı ve artik bazen telefonu yıkıyorum.

Ses performansı olarak zenfone 3 ortalamanin biraz altı p2 vasat bence. P2nin bir de mikrofon kronik sorunu var. Xperia x ses kalitesi muazzam olsa bile bangır bangır değil.

Ha unuttum ön kamera piyasada htc 10 ve xz ile lider onu da söyleyim. Gerçekten şahane yani.

Kronik sorun zaten yok.

Ekran muhteşem. O canlılığı o parlaklığı çok iyi. Parlaklık son seviyede kullanılması mümkün değil çünkü çok parlak. Netlik olsun canlılık olsun kusursuz.

Tek sıkıntı usb type c yok. Aslında x compact da var. En iyisi o bence. Xperia xdeki tüm eksiklerin giderilmis ekranın küçülmüş versiyonu. Ekran sorun olmazsa x compact daha iyi.

Garanti konusunda sony başarısız. Teleservis Kvkya göre daha iyi. Eğer ankarada iseniz sorun çıktığinda kesinlikle Ankara teleservis öneririm. Çok iyi gerçekten.

Diyeceklerım bunlar umarım yardımcı olmuşumdur.

• Mr. Kvnç kullanıcısına yanıt
    +1

Ek olarak iphone se modeli de uzun vadeli kullanım imkanı sunar ama ihtiyacınizi ne derece karşılar bilemem

• Arkadaşlar herkese attığı mesajlar için teşekkürler bugün 1850 tl ye 8 aylık s7 edge buldum adamla buluştuk cihazın arama ekranına *#0*# yaptım bütün sensör vs denedim hepsi çalışıyor sonra *#06*# yaptım imei çıktı Google den imei sorgulama yaptım e devletten kayıtsız çıktı sonra bana bi şüphe düştü tabi mark antalya nin içindeki samsung bayiye gittik ordakiler yardımcı olamiyacaklarini söylediler ordaki çalışanlardan biri cihazı pc ye bağladı cihaz yurtiçi gibi görünüyor dedi %50 yurtiçi dedi ama e devletten imei sorguladigimda kayıtsız çıkıyor sabah ilk isim samsung çağrı merkezi olucak bu arada telefon kutusu kayıp faturası var ama pc çıktısı değil elle yazılmış vodofone den alınma kafam çok karısık cihaz orjinal gibi duruyor fakat imei no kayıtlı değil çok ilginç ya varsa bilgisi olan yazabilirmi rica etsem ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Kvnç

Merhaba hocam. Ben xperia x kullanıyorum. Ve öneriyorum. Sony alıyorsaniz ve kronik sorunu yoksa çok uzun yıllar götürecektir. Mesela ben bu telefonu en az 4 5 sene kullanmayi planlıyorum inşallah. Ve bu telefon en sorunsuz telefondur bence. Ana konu dahil hiçbir yerde kronik soruna rastlamadım.

Benim amca oğlu ilk çıktığinda z1 almıştı. Hâlâ kullanıyor hâlâ memnun. Telefonu hâlâ suya sokabiliyor ve kasma donma yok. Buradan anla sen.

Simdi özelliklerine bakalım.

Bu fiyat segmentinde yani 1479 xperia x fiyatı bu fiyata yakın olan zenfone 3 ve p2 ile karşılaştıralim.

Işlemci zenfone 3 ve p2nin sd 625 ama xperia x sd 650. Performans olarak tabiki xperia x çok daha iyi. İ6sden bile hızlı arayuzu var. Ve android camiasinin en stabilı.

Pil performansı zenfone 3 ve xperia x yakın performans sunuyor. Zenfone 3 az daha iyi. Ama xperia x 2620mah a rağmen çok iyi pil performansı sunuyor. Ayrıca pil bakımı, Qnovo gibi teknolojileri var. Çok Hızlı şarj olmuyor pilin ömrüne olumsuz etki ediyor zaten hızlı şarj. P2 zaten diyecek bir şey yok.

Kamera açık ara xperia x daha iyi. Ne de olsa xperia xz ile aynı sensore sahip. Sadece 2 tane ek sensor yok.

Güncelleme desteği kuşkusuz xperia x daha iyi. Aylar önce xperia x android 7 güncellemesini nerdeyse bütün amirallerden önce aldı ve 7.1 testleri başladı. Bazen aylık güvenlik güncellemelerini Googledan bile önce verdi. Android 8 de alacaktır.

Telefonda suya dayanıklılık sertifikası yok ama ben youtube daki videolara güvenip suda yıkamıştim. Bir şey olmadı ve artik bazen telefonu yıkıyorum.

Ses performansı olarak zenfone 3 ortalamanin biraz altı p2 vasat bence. P2nin bir de mikrofon kronik sorunu var. Xperia x ses kalitesi muazzam olsa bile bangır bangır değil.

Ha unuttum ön kamera piyasada htc 10 ve xz ile lider onu da söyleyim. Gerçekten şahane yani.

Kronik sorun zaten yok.

Ekran muhteşem. O canlılığı o parlaklığı çok iyi. Parlaklık son seviyede kullanılması mümkün değil çünkü çok parlak. Netlik olsun canlılık olsun kusursuz.

Tek sıkıntı usb type c yok. Aslında x compact da var. En iyisi o bence. Xperia xdeki tüm eksiklerin giderilmis ekranın küçülmüş versiyonu. Ekran sorun olmazsa x compact daha iyi.

Garanti konusunda sony başarısız. Teleservis Kvkya göre daha iyi. Eğer ankarada iseniz sorun çıktığinda kesinlikle Ankara teleservis öneririm. Çok iyi gerçekten.

Diyeceklerım bunlar umarım yardımcı olmuşumdur.

2 yıl 7 aydır z1 compact kullanıyorum..

yeni telefonlara bakıyorum htc10 lgg6 v20 gibi vs

acaba sony gıbı stabıl çalışıyor mu diye tereddüt içinde kalıyorum.. o kadar para veripte pişman olmak var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende sizin durumdayım. Nexus 5 i nerdeyse 4 yıldır kullanıyorum. Pil artık iyice çöp oldu. Uzun soluklu bir telefon arıyorum ama bulamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: StackOverflow

Bende sizin durumdayım. Nexus 5 i nerdeyse 4 yıldır kullanıyorum. Pil artık iyice çöp oldu. Uzun soluklu bir telefon arıyorum ama bulamıyorum.

3 yıl oldu nexus 5 çıkalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

quote:

Orijinalden alıntı: StackOverflow

Bende sizin durumdayım. Nexus 5 i nerdeyse 4 yıldır kullanıyorum. Pil artık iyice çöp oldu. Uzun soluklu bir telefon arıyorum ama bulamıyorum.

3 yıl oldu nexus 5 çıkalı.

Hocam telefon 2013 yılının Kasım ayında çıktı. Bende 2013 Aralık'ta aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.