Şimdi Ara

175/70/13 82T Kaç PSi HaVa Basmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
71.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımda 175/70/13 82T lastikler var.Kaç bar psi ile hava basmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

175/70 R13 82T Lastikler İçin Hava Basıncı

Lastik hava basıncını doğru şekilde ayarlamak, aracınızın performansını, güvenliğini ve yakıt verimliliğini sağlamak için çok önemlidir. 175/70 R13 82T lastikleri için doğru hava basıncı, aracınızın kullanım kılavuzunda veya lastiğinizin yan duvarında belirtilir.

175/70 R13 Lastik Hava Basıncı Tablosu

Aşağıdaki tabloda, yaygın araç türlerine göre 175/70 R13 lastiklerin önerilen hava basınçları verilmiştir:

| Araç Türü | Hava Basıncı (PSI) | |---|---| | Binek Araç | 32-35 | | Hafif Ticari Araç | 35-40 | | SUV | 35-41 |

Hava Basıncını Kontrol Etme

Lastik hava basıncını periyodik olarak kontrol etmek önemlidir, özellikle de mevsim değiştiğinde veya uzun yolculuklara çıkmadan önce. Hava basıncını kontrol etmek için bir lastik basınç ölçere ihtiyacınız olacak.

Hava Basıncını Ayarlama

Hava basıncı olması gerekenden düşükse, lastiği bir benzin istasyonundaki hava kompresörü kullanarak şişirebilirsiniz. Hava basıncı olması gerekenden yüksekse, lastiğin üzerindeki valften havayı bırakabilirsiniz. Hava basıncını ayarlarken, lastiğin yan duvarında belirtilen önerilen değere uyun.

Doğru Hava Basıncının Önemi

Doğru hava basıncı, aşağıdaki avantajları sağlar:

• Geliştirilmiş yakıt verimliliği
    • Daha iyi yol tutuşu
    • Uzun lastik ömrü
    • Artan sürüş konforu

Uyarılar

• Lastikleriniz aşırı şişirilmiş veya az şişirilmişse, bu durum araç kontrolünün kaybına yol açabilir.
    • Hava basıncını ayarlarken, her zaman lastiğin yan duvarında belirtilen önerilen değere uyun.
    • Lastiklerinizde hava kaçağı olduğundan şüpheleniyorsanız, derhal bir lastik tamircisine gidin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benim feliciada da aynı boyutta lastik var. yazın 28 , kışın 30 basıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: wehby

benim feliciada da aynı boyutta lastik var. yazın 28 , kışın 30 basıyorum...
  • 32 uygun olur.
  • Arabanın kullanım klavuzunda, sürücü tarafı kapının orada, benzin depo kapağından ya da torpido yerinden kaç yazıyorsa onu basacaksın. Sallama rakam vermeyin...
  • Yorumlarınız için teşekkürler.
    *Yapici* arkadaşın yönlendirmesi üzerine sürücü kapımın kısmında 28 olarak 4 lastik basılması gerektiği yazılmış.
    Bende 28 bastım.
  • arklar, internette net bir değer bulamadım. 205/40/17 lastik basıncı ne olmalı? tşkkler
  • ön 28
    arka 30
  • Kullanma kılavuzunda yazar
  • sağolun. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.