Şimdi Ara

175/70R14 Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır? (Fial Albea Multijet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
36.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lastikleri geçen ay değiştirdik, lastikçi 32 bar basıç ile lastikleri şişirmiş. Ben bugün 29 bar basnıça getirdim ama hata mı ettim? Google'da aşağıdaki bilgiyi buldum.

LASTİK HAKKINDA BİLGİLER:

Örnek: 175/70 R 14 84 T

175= Lastiğin nominal taban genişliği (S, iki yan taraf arasındaki mesafe,mm)
    70 = Lastiğin genişlik/yükseklik (H/S) oranı (yüzde olarak)
    R = Radyal
    14 = Jant çapı (inç olarak)
    84 = Lastiğin yük endeksi
    T = Lastiğin maksimum hız endeksi

LASTİĞİN MAKSİMUM HIZ ENDEKSİ
    Q = 160 km /saate kadar
    R = 170 km /saate kadar
    S = 180 km /saate kadar
    T = 190 km /saate kadar
    U = 200 km /saate kadar
    H = 210 km /saate kadar
    V = 240 km /saate kadar
    W = 270 km /saate kadar
    Y = 300 km /saate kadar

LASTİK HAVA BASINÇLARI
    SOĞUK LASTİK BASINÇLARI (bar ve psi olarak)
    Lastik sıcak iken yapılan ölçümlerde aşağıda verilen değerlerde 0,3 bar eklenmelidir.

Lastik 175/70 R 14 84T
    Normal yükte Ön 2.1 (30) Arka 2.0 (29)
    Tam Yükte Ön 2.2 (32) Arka 2.2 (32)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

175/70R14 Lastik Basıncı: Fiat Albea Multijet için Rehber

Fiat Albea Multijet aracınız için 175/70R14 lastiklere sahip olduğunuzu belirtmişsiniz. Bu lastiklerin doğru hava basıncı, sürüş güvenliğiniz ve aracınızın performansı için çok önemlidir.

Fiat Albea Multijet araçlar için önerilen 175/70R14 lastik hava basıncı ön lastikler için 32 psi (2,2 bar) ve arka lastikler için 32 psi (2,2 bar)'dır. Bu değerler, aracınızın kullanım kılavuzunda veya sürücü kapısı eşiğinde yer alan etikette de bulunabilir.

Lastik hava basıncınızı düzenli olarak kontrol etmeniz önerilir. Hava basıncının çok düşük veya çok yüksek olması aşağıdaki sorunlara yol açabilir:

• Çok düşük lastik basıncı: Artan yuvarlanma direnci, yakıt verimliliğinin düşmesi ve lastiğin aşırı ısınmasına neden olabilir.
    • Çok yüksek lastik basıncı: Sert sürüş, azaltılmış çekiş ve lastiğin daha erken aşınmasına neden olabilir.

Lastik hava basıncınızı kontrol etmek için bir lastik basınç göstergesi kullanın. Lastikleriniz soğukken, yani araç en az iki saat hareketsiz kaldıktan sonra hava basıncını kontrol edin.

Hava basıncı önerilen değerin altındaysa, bir benzin istasyonunda veya lastik servisinde lastiklerinizi şişirebilirsiniz. Hava basıncı önerilen değerin üstündeyse, lastiğinizdeki fazla havayı serbest bırakarak hava basıncını azaltabilirsiniz.

Önemli Not: Lastik basıncını ayarlarken her zaman aracınızın kullanım kılavuzunda veya üreticinin önerilerinde belirtilen değerleri takip edin. Yanlış lastik hava basıncı, sürüş güvenliğinizi tehlikeye atabilir ve aracınızın performansını olumsuz etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende yaris var aynı jant ve lastik boyutu, bahsettigin degere oldukça yakın. Dolayısıyla bulmuş oldugun degerlerin doğru olması muhtemeldir.

Saygılarımla

• Ayni ebat lastik kullaniyorum ön arka 32 bas gec

• Haftasonu ön ve arkalara 32 basarım.

• Benim arabada 185/70/14 ebat lastikleri önlere 30 arkaya 30 hava bastım.

• 29-30 biraz virajlarda yatma yaptırabiliyor. 32 ideal. Hatta arkalara 33 bas önler 32.
  • Artık ön ve arkaya 32 bar lastik havası basıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 10 Ekim 2017; 12:22:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.