Şimdi Ara

18..20 yaşında size memur olma şansı tanınsaydı .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

18..20 yaşında size memur olma şansı tanınsaydı ..

(En Son Oy Tarihi: 3.7.2018)
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Bilgi yok ama yorum çok maşallah.
    Nasıl bir düzensizlik varmış acaba devlet dairelerinde?Adam zaten memur oluyor , torpil olayı belki yükselmede engel olur.
    Öğretmenler çok rahat iş buluyorlar.Devamlı atamalar yapılıyor.Mühendisler de bulabilirler fakat maaşı düşük bulabilirler , işi beğenmeyebilirler.
    Forumda birisi vardı su ürünleri mezunu kaç yıldır işsizdi nickini hatırlayamadım.

Hangi atamaymış o çok merak ettim şimdi. Bizzat öğretmen lisesinde eğitim görüyorum. Bize bile eğitim fakültesi tavsiye etmiyorlar.

Babam devlet dairesinde. Daha bilgisayarı açmayı bile bilmeyen adamı bilgisayar başına oturtmuşlar. Tabi ki torpille. Aynı şekilde bilgisayarı parçalayıp versen gözü kapalı toplayacak adam mevsimlik işçi olarak çalışıyor.

Su iyi bir üniversitenin su ürünleri mezunu bu ülkede aç kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Bilgi yok ama yorum çok maşallah.
    Nasıl bir düzensizlik varmış acaba devlet dairelerinde?Adam zaten memur oluyor , torpil olayı belki yükselmede engel olur.
    Öğretmenler çok rahat iş buluyorlar.Devamlı atamalar yapılıyor.Mühendisler de bulabilirler fakat maaşı düşük bulabilirler , işi beğenmeyebilirler.
    Forumda birisi vardı su ürünleri mezunu kaç yıldır işsizdi nickini hatırlayamadım.

Hangi atamaymış o çok merak ettim şimdi. Bizzat öğretmen lisesinde eğitim görüyorum. Bize bile eğitim fakültesi tavsiye etmiyorlar.

Babam devlet dairesinde. Daha bilgisayarı açmayı bile bilmeyen adamı bilgisayar başına oturtmuşlar. Tabi ki torpille. Aynı şekilde bilgisayarı parçalayıp versen gözü kapalı toplayacak adam mevsimlik işçi olarak çalışıyor.

Su iyi bir üniversitenin su ürünleri mezunu bu ülkede aç kalmaz.

Ne ataması olucak tabiki öğretmen atamaları.

Konuyu açan şahıs zaten memur olabiliyorum demiş.Olsam mı olmasam mı diyor.Adam zaten torpili yapmış işi kapmış.
    Sanki kaç tane üniversitede su ürünleri bölümü var ki.L.J nickli şahıs olması lazım Antalyalı su ürünleri mezunuydu.

• Olmazdım, hayallerim var çünkü.Memur olursam hiçbir şey yapamam.Ot gibi yaşamak istemiyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkuvαz

18-19-20 yaşında, yani gençliğinizin baharında, size memur olma şansı tanınsa, kararınız ne olurdu?

ne zamandır memurluk mapushaneye düşmekle eş olduki...madem öyle özgür çocuk ol sende..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

quote:

18-19-20 yaşında, yani gençliğinizin baharında, size memur olma şansı tanınsa, kararınız ne olurdu?

ne zamandır memurluk mapushaneye düşmekle eş olduki...madem öyle özgür çocuk ol sende..

Ben zaten öyle bir imada bulunmadım Sadece kim ne düşünüyor onu öğrenmek istiyorum.

Memur olduğunuzda belirli bir mesai saatiniz olacak. Üniversiteleri öğrenciler ders aralarında hatunlarla kol kola gezerken , sen tozlu kağıtlar ile boğuşaksın.

Ama iyi de paranı alacaksın, işten kovulma şansın çok az, az işi olan bir yere denk gelirsen yatarak para kazanırsın, emekliliğin neredeyse garanti. Devlet kapısı sağlamdır. Er ya da geç zaten düzenli bir hayata geçeceksin.

İşte bunları teraziye koyunca hangisi ağır basıyor karar veremedim. Ben de sizin düşüncelerinizi almak istedim

• kebap meslek var mı ötesi mesai saatleri ortada ( sabah 8 akşam 5-6 arası ) ,haftada 5 iş günü
  • Geri zekalı gibi zamanında böyle bir işi elimin tersiyle ittim. Ah şimdi gelse o fırsat balıklama dalardım...
  • Üretmenin olmadığı yerde olurum. O kadar insanın aklı var ama sadece devlete dayanmaya çalışıyor çünkü devlet bu imkanı tanıyor.
  • Olurum eğer aileme yük olacaksam.. Ne olacak maaşı hazır emekli oluncaya kadar paran cebinde
  • quote:

quote:

quote:

Ben zaten öyle bir imada bulunmadım Sadece kim ne düşünüyor onu öğrenmek istiyorum.

Memur olduğunuzda belirli bir mesai saatiniz olacak. Üniversiteleri öğrenciler ders aralarında hatunlarla kol kola gezerken , sen tozlu kağıtlar ile boğuşaksın.

Ama iyi de paranı alacaksın, işten kovulma şansın çok az, az işi olan bir yere denk gelirsen yatarak para kazanırsın, emekliliğin neredeyse garanti. Devlet kapısı sağlamdır. Er ya da geç zaten düzenli bir hayata geçeceksin.

İşte bunları teraziye koyunca hangisi ağır basıyor karar veremedim. Ben de sizin düşüncelerinizi almak istedim

O üniversite öğrencileri mezun olup iş aramaya başladıklarında sen altında arabanla karı kız kovalarsın Amaç tadını çıkararak, zevk alarak şu dünyada yaşamaksa emin ol 1-0 üniversitelilere göre önde başlarsın.

• Ol sonra da YGS&LYS'ye gir okulla beraber götür. Zaten müsade ediyorlar buna. Ondan sonra sağlam memurluk sınavına girerim müfettişlik gibi. Ondan sonra gelsin para gitsin para.
  • Memurluk nedense hep yasli isi gibi geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

ozman kendine zengin baba seçip o dediklerini yapcaksın çalışmayı düşünemeyceksin ama o çizdiğin memur profili kemal sunal filmlerinde kaldı..

• olurdum. işim garanti,resmi tatillerim belli,giriş çıkış saatlerim belli,sendikal haklarım belli,maaşım garanti ve düzenli+ikramiyeler+tam prim ssk+işten ayrılacağım zaman tazminatım hazır. en düşük memur maaşı 1500 tl. 10 yıl çalışsan 2500 den fazla maaş alırsın bulunduğun alanda yükselerek.(tabi işine bağlı bir sürü memur dalı var)
  • Kararsızım. Emeklilik yaşı belli zaten. Kaldı ki 18 yaşındaki birey gençliğini yaşayamıyor. -Buna ben de dahilim.- Olmazdım derim ama gel memur ol deseler kendi alanımda memur olabilirim. Evrak getir götür değil de bilgisayar başı, imza olayı vs.
  • 19 yaşındayım suan imkanım olsa olurum
  • özel sektörde çalışılmaz Türkiyede...
    mümkün olduğunca çok çalıştırıp en az maaşı verirler.
    miss gibi memur olmak varken gitmem özel sektöre falan.Ben aklımı peynir ekmekle yemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memurluk yapan kimse yok mu bu forumda?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.