Şimdi Ara

***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar *** (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.850
Cevap
54
Favori
152.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 18-55 her şeye gidiyor aslında. Çekimlerde felan sürekli kullanıyorum diğer lenslerimde var ama nedensizce daha çok cezbediyor bu lens :D

Aşağı 2 tane çektiğim fotoğrafı bırakıyorum. Lightroom da düzenlenmiş halleridir**

üstteki Canon 550D 55mm ile alttaki 250D 35mm aralıkları ile çekildi.

***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylak3 -- 25 Mayıs 2021; 11:36:30 >

• Skylak3 kullanıcısına yanıt

Bu da benim vizörsüz, m43 sensörlü ve 14-42 çöp lensli Olympus PEN E-PL6 ile çektiğim fotoğraflarımdan birisi...

Bu fotoğraf 300 us$'a satıldı !..

Ajansın bana ödediği 45 us$ , bu arada Amerika'dan ülkeme de 45 us$ döviz kazandırdım 1 tek fotoğrafım ile !

https://www.flickr.com/photo.gne?short=2nnAWW7

Forumu da unutmuşum. Size cevap verir gibi yazmışım bu mesajı. Aslında konuya genel olarak mesaj yollamak istemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Mayıs 2022; 17:54:8 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Ama satılan fotoraf artık sizin değildir, flockr hesabınızdan kaldırmanız lazım.

Hangi siteye koyuyorsunuz satış için?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Tam hdr lik aslında

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Fotoğraf satmak nasıl oluyor hocam açıklar mısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shuttertock.com - en az kazandıran

***18-55 Lensler İle Çekilmiş Fotoğraflar ***www.dreamstime.com
    Access to this page has been denied
    https://www.dreamstime.com

gettyimages.com - bu şu an için en iyisi gibi. Cep tel uygulaması ile fotolarınızı yüklemek çok kolay.

adobe.com - benim için hiç verimli olmadı

dreamstime.com

Fotoğrafınız stok sitesinde satılınca satın alan fotoğrafınızın sahibi olmuyor. Stok sitesinde iş "Ben fotoğrafın haklarının sahibiyim, belli bir ücret öderseniz fotoğrafımı kullanmanıza resmen izin veriyorum" demektir. Satın alan fotoğrafınızı internet yada basılı medyada kullanır, siz de "Aaa benim fotoğrafımı benden izin almadan kullandı diye dava etmezsiniz, işte stok sitesi bunun için resmi bir aracı işlevi görüyor. Sanatçı-fotoğrafçı satılması için sitenin şartlarını kabul eder, alıcı da aynen kullanım şartlarını kabul eder ve stok siteleri de komisyonunu alır, alış-veriş'te kalan cüzi kısmı sanatçıya öder. Öyle "Foto benim ama istediğim bedeli öderseniz artık bu fotoğraf ebediyen sizindir" gibi bir olay değil bu iş. Öyle satış da vardır belki ama stok siteleri bu şekilde çalışmıyor. Aynı fotoğraf Dünya çapında 10 farklı stok sitesinde binlerce kez satılabilir. Hiçkimse de sizden hesap soramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Ocak 2025; 4:50:35 >

• Egzozdumanı E kullanıcısına yanıt

Resmi izinli olarak bir marka, bilindik bir yer, herhangi normal bir insan olmayan (olur ise bu kişi veya markalardan resmi bir sözleşme ile fotoğraflarımın çekilip stok sitelerinde satılacağını biliyorum ve onaylıyorum gibi bir imzalı izin belgesini stok sitesinin istediği gibi yapıp o foto ile yollamanız gerekiyor) manzara, doğa, hayvan, çiçek, böcek, yemek, eşya, takı, el işi, giyecek, makro detaylar, arkaplanlar, yüzeyler vb. gibi şeylerin fotoğraflarını uygun kalitede çekip küresel stok görsel satışı yapan sitelere yükleyerek oluyor.

Burada genellikle sürümden kazanıyoruz. Bu nedenle 5.000 fotoğraf çok kaliteli ise ve 2-3 farklı stok sitesine yüklediniz ise ehh belki ayda 30-50 $ kazandırabilir.

Bu nedenle bunu bir an yapıp parayı bulacağım bir iş gibi düşünmeyin. Fotoğraf hobiniz var ise, sağa sola gereksiz yerlere foto yükleyip paylaşacağınza her yüklemede 1 satış olabilir ihtimali ile kendinize çalışıp stok sitenizdeki hesabınıza yükleyeceksiniz. Kazançların güzelliği benim için 2'inci yılda oluşmaya başladı. Üstelik ben 10 senedir fotoğraf hobistiydim, hobist bir ruha sahiptim ve 10.000 den çok fotoğrafım vardı 2 tb. harddiskte. Tabi çoğunu yükleyemdim, önce kendim eledim, sonra yüklediklerimin de ilk başlarda %50'sini stok sitesi kriterlere uygun değil diye kabul etmedi. Zamanla daha uyumlu olduk ve işte derken yeni bilgisayarımı, yeni fotoğraf makinamı almamı sağlayacak kadar kazançlar elde ettim. 2'inci kere bilgisayarımı yeniledim bu sene, 3'üncü fotoğraf makinamı da 2 sene önce aldım(3 makinam yok, eskiyi satıp yeni modele geçtim daha doğrusu) bu stok fotoğrafçılığın ek getirisi sayesinde. Tabi ben sanırım şu an stok fotoğrafçılıkta 7'inci senemdeyim belki de 8 sene oldu. Bu süreçte nadiren de olsa sürpriz satışlara denk geldim. şehir dışında lüks bir villa fotoğrafım bir kere 300 $'a satıldı. Soyut hareketli bir ışık fotoğrafım 75$'a satıldı. Bunlar tek satışta en büyük rakamlardı. Yine büyük satış diyebileceğim 8-10-12 $'ıl onlarca satış oldu. Fakat normalde ise 0.20 $ , 1 $ gibi fiyatlarda oluyor satışlar.

@NeviNiyaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Ocak 2025; 4:51:37 >

Uzun zaman sonra kullanıcı adınızı görmek sevindirici hocam . Selamlar

• CavaLieR-G kullanıcısına yanıt

Selam size de, sağolun.

Umarım hayatınız keyifli geçiyordur. Epey uzak kaldım çünkü bir çok değişim yaşadım.

İdare etme modunda devam ediyoruz hocam , en büyük hobiye zaman ayıramamak üzüyor sadece . Sağlık sıhhat yerindeyse gerisi hallolur ümidiyle motive ediyor kendini insanoğlu

• 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.