bişe anlamadım bu tablodan desem :( burada 18" bir tane jant var yanlış mı gördüm ? bu tabloda 205 40 18 lastik hangi jant genişliğine takılır o var mı işaretlermisin ben mi görmedim varsa 215 40 18 ve 225 40 18 bunlarıda işaretlermisin zor olmazsa ?
Tabloda her ebat yok. Var olan 235/40R18 ebatını kullanarak 205 mm için 1 inç ; 215 mm için 0,5 inç azaltılabilir. Bu kadar zor ise aşağıdaki tablo daha kolay olur.
Evet bu tablo çok net teşekkürler, o zaman benim için 215 40 18 ideal ölçü bunu takmam gerekli. (daraltmak istediğim için) Yine de 205 40 18 de minimum ölçü yazıyor ya ben bunu tercih etmek istersem ne gibi sıkıntım olur? Ya da sıkıntım olur mu ? Sonuç olarak yanak kalınlığını 45 den 40 a indirmek zorundayım bunda haklısınız ama sürtme olayından kurtulmak için dar lastik almam lazım 215 alsam kurtarmayabilir riske girmemek için 205 düşünüyorum sıkıntı yaşar mıyım? Daha önce araştırmadan aldım hata ettim şimdi iyice soruşturmaya çalışıyorum :)
Daha once yapilmis orneklere bakmanizi tavsiye ederim. Jantinizda negatif ofset varsa yine surtme yapar. Hem jantin ofsetini hem de lastigin genisligini goz onune alarak incelemek gerekir.
Şu an 225 45 18 lastik var jantım ofsetli değil lastikte sürtme 205 40 18 kurtarır düşüncesindeyim
Üstad genişlik sıkıntım diyorum geniş olduğu için camurluktan dışarı taşıyor lastiklerim 225 45 18 bile geniş 215 40 18 veya 205 40 18 almam gerekli ben 205 40 18 almak istiyorum sorun yaşarmıyım diye soruyorum
arkadaşlar alfa romeo giulietta distinctive paket arabam var 2012 model.225x45 17 inch jant mevcut.18 inch almayı dusunuyorum da acaba yenı lastik de almam gerekıyo mu?almazsam bir sorun yaşar mıyım?(almayı dusunduğum jant ta orjinal alfa romeo giulietta jantı bu arada).bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
quote:
Orijinalden alıntı: anotoryum
arkadaşlar alfa romeo giulietta distinctive paket arabam var 2012 model.225x45 17 inch jant mevcut.18 inch almayı dusunuyorum da acaba yenı lastik de almam gerekıyo mu?almazsam bir sorun yaşar mıyım?(almayı dusunduğum jant ta orjinal alfa romeo giulietta jantı bu arada).bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
jantı büyütürsen lastiğide büyütmen gerekir aynı lastikleri kullanamazsın
18inç jant alacağım transporter aracıma lastık ebatı kaç olmalı ???
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme