Şimdi Ara

18 yaş üstü olanların konuya girip fikir belirtmelerini rica ediyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kucuk kisiler de buyuk kisiler de bana ismim ile hitap edebilir hiç bir şey demem. Toplumdaki saygı anlayışından biraz farklı düşünüyorum ben. Kendimden büyük birisinin su ana kadar kücümsediğini görmedim. Küçümseyecek insanlarla da muhattap olmam. Gidip büfecinin kantincinin ne dediği de çok da umrumda değildir. Hakaret etmediği sürece sorun yok. O karşıdaki seni kücümsediği icin söylemiyordur emin ol.

Saydığın mesleklerde, işlerde müşteriye güleryüz iyi niyet göstermek gerekir. Sebebi de direkt insanlarla iletişim içinde oluyorsunuz. O yüzden küçümsemek bir yana size saygı duyuyorlardır. Fakat siz bu saygıyı bir sebep ile anlamıyorsunuz; yaş farkı nedeniyle size yaşıt gibi davranmak, sizin o arkadaşa vereceğiniz tepki ve hitabette saygı kaybı yaşatacağı( en azından bizim toplum kurallarına göre "saygı") için uygundur.

Eğer anlamakta zorlanıyorsan örnekleyelim: Baban garson ve 20 yaşında bir çocuk geliyor oturuyor. Baban, ondan sipariş alıyor hitabet sırasında gençler babana ismiyle hitap ediyor ve bu bir çok müşteri de devam ediyor. Ne olur sence? baban görmüş olduğu örflerle beraber buna içerler.
    Hadi babanın içerlemesini geçtim iş yerindeki arkadaşları "kendinden 15 yaş küçük cocuk bile posta koyuyor xx usta sana haha hahaha" diye takıldıklarını düşün?

• Kimseye abi/abla demem kesinlikle , çoğu zaman resmi hitap şeklini kullanırım , samimi olmak gereken durumlarda da klasik ' hocam ' derim . Zaten kendimden yaşça büyük insanlarla yakın ilişki içinde bulunmamaya azami özen gösteririm , birinin üstün olanı oynadığı oyunda bana yer yok . Ayrıca haklısın , abi dediğin anda bir şeyleri kabullenmiş olursun , Bunun zaten farkındayım .
  • Aliskanlikta olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pekbiumursanmaz kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben bu toplumun saygı anlayışından ve neredeyse bütün diğer kalıplarından tamamen farklı düşünüyorum .

Aslında aynı şeyden bahsediyoruz , sadece farklı yüzlerine odaklanmışız . Bu ülkenin kültürüyle yetişmiş , ve bu kültürü benimsemiş 40 yaşındaki x kişisi tabiki 20 yaşındaki birisinden saygılı bir üslup bekleyecektir , yani extra saygılı ... Peki , bununla ilgili bir sorunum yok . Toplumda herkes birbirine saygılı olsun , birileri de birilerine extra saygılı olsun , mevcut duruma kıyasla bence çok daha iyi ,ama kabul ediyorum demiyorum . Asıl sorun olarak gördüğüm şey , fazladan saygı göstermek değil , saygı gösterilmemesi , x ' in 20 yaşındakine saygı göstermemesi , kendini ondan 'BÜYÜK' görmesi . Bir de böyle yaklaş konuya lütfen .
  • Olum bende bisey var sandim

• Derdin bu olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yYeniçerii

Söylediklerinizde yanlış bir şey yok hocam , ama ben burada biraz kabullenmişlik seziyorum . Demişsiniz ki , olay orada olup bitiyor , beni etkilemesi söz konusu değil , pekala . Siz gerçekten umursamıyorsunuz bu durumu ama bir başkası rahatsızlık duyuyor , soruna böyle yaklaşırsak ortada çözülmesi gereken bir şey var aslında . Yukarıdaki yorumuma da bakabilirsiniz , dedim ki : bu sorun yarın bizzat beni etkilemekten çıkacak ama bu saygısız üslup ve muamelenin hala birilerine yapılıyor olması beni aynı ölçüde rahatsız eder . Kimi etkilediğini bir kenara bırakalım , bu yapılan yanlış !

Başkasının ağırına gidiyor çünkü herkesin koruması gereken bir egosu var. ve canım kelimesi aşağılık kompleksi oluşturur. hüküm ifadesidir. beniM canıM manası çıkar ve kimse sahiplenilmek istemez çünkü ego vardır. ama ben öyle düşünmüyorum çünkü o bana karşı birşey demiyor. ismimi bilmiyor ve canım diyor. olay bu. kasıtlı olarak canım diyorsa o zamanda adama kızmam ona bu davranışları yaptıran topluma kızarım. nihayetinde ne ben aşağılık kompleksıne girerim ne bir sürtüşme yaşanır. bence doğru olan bu.

zaten aklı olan bir kelime için kavga etmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Öncelikle ben bu toplumun saygı anlayışından ve neredeyse bütün diğer kalıplarından tamamen farklı düşünüyorum .

Aslında aynı şeyden bahsediyoruz , sadece farklı yüzlerine odaklanmışız . Bu ülkenin kültürüyle yetişmiş , ve bu kültürü benimsemiş 40 yaşındaki x kişisi tabiki 20 yaşındaki birisinden saygılı bir üslup bekleyecektir , yani extra saygılı ... Peki , bununla ilgili bir sorunum yok . Toplumda herkes birbirine saygılı olsun , birileri de birilerine extra saygılı olsun , mevcut duruma kıyasla bence çok daha iyi ,ama kabul ediyorum demiyorum . Asıl sorun olarak gördüğüm şey , fazladan saygı göstermek değil , saygı gösterilmemesi , x ' in 20 yaşındakine saygı göstermemesi , kendini ondan 'BÜYÜK' görmesi . Bir de böyle yaklaş konuya lütfen .

Haklısın. Aynı şekilde çocuklara da bunu yapıyoruz. Hiç bir fikrine saygı göstermiyoruz çocuk diyoruz. Yazının başında dediğim gibi ben de bu toplumdaki saygı anlayısını beğenmiyorum. Fikirlere, seçimlere, seçimsizliğe saygı yok.
    Buranın yarası da bu(keşke tek bu olsa) yapabileceğimiz pek bir şey yok. Bizim yapabileceğimiz gelecek nesilleri daha bilinçli yetiştirmek, diğer kafaları değiştiremeyiz adam 40 yaşına gelmiş bir fikir ve örf gelişmiş 1 senede değil 40 senedir o kafada, o bilinçle yetişmiş.
    Zaten dediğim örnekte de gördüğünüz üzere örnekteki kişiye iş yerindeki arkadaşları saygısızlık ediyor. Bunu değiştiremeyiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekbiumursanmaz -- 28 Şubat 2018; 0:4:23 >

• pekbiumursanmaz kullanıcısına yanıt
    Konuyu açmaktaki gayem benim gibi düşünen veya bu durumun ayırtına varmış birileri varsa , konuşup fikir alışverişi yapabilmekti .

Dediğin gibi , bu insanları değiştirmemiz imkansız , ama yeni yetişen nesli doğru eğitmek bizim elimizde . Ben kendi payıma düşeni yapıyorum , kendimden yaşça küçük birisine karşı onu kıracak bir davranışta bulunmamaya azami derecede özen gösteririm . Çünkü ona şimdiden susması , kabullenmesi gerektiği öğretilmiştir . Bebekken , ''Şşşt bak abi kızıyor ! '' diye bastırırlar , biraz büyüyüp seslerini çıkardıklarında , '' büyüğüne saygısızlık etme '' derler , sözde büyüğü gelip ona bir yanlış yapsa , ''küçüksün sus , idare et '' derler . Resmen planlı bir şekilde insanlar pasifleştiriliyor , hal böyleyken benim o '' küçüğe '' bir tekme vurmak yerine , ona öyle yada böyle bir insan olduğu için saygı göstererek doğruyu öğretmem gerekir .

• söylesen kişi bayansa hoşuma gider
  • quote:

Haklısın . Büfeye gittin , hiç tanımadığın birisi ve senden 15 yaş büyük . Bu şartlar altında düşünelim .

Herkese öyle diyodur der geçerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 28 Şubat 2018; 0:51:24 >
  • Büfeci bir kadının canım demesinden mi rahatsız olundu ben anlamadım tam olarak ? Dış görünüşe göre yargılandığını belirtmişsin insanların büfeci kadın sana canım deme hakkını kazanmak için her gün oturup seninle çay kahve içip sohbet mi etsin bilmiyorum belki ben çok yanlış anlamışımdır ama dış görüntü bana göre bir insanın kendine verdiği saygının göstergesidir bu da diğer taraftaki insanlar tarafından takdir edilirse doğal olarak canım vb kelimeler duyulabilir ha bundan hazetmiyorsan karşındakine söyleyebilirsin büfe çalışanına mesafeyi koru diyebilirsin (sanki çok yakınsınız ya) açıkçası bilmiyorum ben anladığım kadarıyla yazdım ama konu felsefik gibi biraz ben tamamıyla yanlış da anlamış olabilirim saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 28 Şubat 2018; 1:24:20 >

• Canıma küçümseme diyeni de ilk defa duydum

• quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

söylesen kişi bayansa hoşuma gider

Aynı şeyi düşündüm
  • Bana da canım, bir süre sonrada güzelim demeye başlayan dükkan sahibi geldi aklıma tatlı bir amcaydı bozulmasin diye şey etmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 28 Şubat 2018; 3:0:53 >
  • Tamam canım

• bende haz etmiyorum hocam
    20 yaşındayım ama yaşımı göstermiyorum bir ortama girince canım diye hitap etmelerini geçtim beni küçük görmeleri, ciddiye almamaları vs. bu beni kötü etkiliyor ve özgüvenimi kırıyor
  • Hocam diyorlar. Ama burada herkes birbirine hocam diyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.