Şimdi Ara

18 yaşında evladı evden kovmak mümkün mü yasal olarak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
23.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arnold_sivasta_Ne_GEZER kullanıcısına yanıt
    Bakıma muhtaç olduğunu ispat ederse bakmak zorunda. TV programına çıktı 28 yaşında bir genç. Babası terk etmiş şimdi bana sahip çıksın diye TV ye çıkmıştı. Baba kabul etmemişti. Oradaki avukat söylemişti ve davası hala sürüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Bakıma muhtaç olduğunu ispat ederse bakmak zorunda. TV programına çıktı 28 yaşında bir genç. Babası terk etmiş şimdi bana sahip çıksın diye TV ye çıkmıştı. Baba kabul etmemişti. Oradaki avukat söylemişti ve davası hala sürüyor.
    Bıçaklayacağını söylemiş oğlan, bu yüzden öyle bir şey olmaz diye düşünüyorum doğru mu?
  • Arnold_sivasta_Ne_GEZER kullanıcısına yanıt
    O konu ayrı, ben genel olarak konu içinde bakmak zorunda değil diyip kesen atanlar için yazdım. Çünkü klişe söz olan evlatlık reddi sinema kültüründe var olan bir kelime. Gerçek düzende yeri yok özel şartlar dışında.

• IOserI I kullanıcısına yanıt
    Evlatlıktan reddi olayından bahsedilmiyor zaten.Evden uzaklaştırma isteniyor.Anne ve Baba, çocuğun tehdidi sonrası dava açmış ve evden uzaklaştırma istiyor.Dava açılan kişi de yetişkin bir birey yani aile yükümlülüklerini yerine getirmiş durumda.Ancak çocuğun kendine bakamayacak durumda olması gerekli.Geri kalan savcının takdiri.
  • Çocuk esirgeme kurumlarında bile 18i doldurduğu gün kapının önüne koyuyorlar baba neden baksın. bakmak kendi insiyatifinde sadece
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Aklımdan geçen Bizim bir arkadaş...
    Bildiğim kadarıyla evlatlıktan çıkarma mirastan men etme gibi davalar açılabiliyor. 18 yaşını dolduran bir bireye ailesi bakmakla yükümlü de değil. Türkiye'de örf ve adetler gereği aileler üniversite okuyan ya da iş bulamayan çocuklarına destek oluyor ancak ailelerin kendi inisiyatifinde olan bir konu bu.

Üniversite okurken çocuk esirgeme kurumundan gelme kimsesiz bir arkadaşımız vardı. Devlet okuduğu için o dönemde burs ve yurt imkanı sağlıyordu ancak okulu bitirdiğinde anında kapının önüne koydular. Bütün ilişiği kesildi.

Avrupa'da 18 yaşından sonra aile yanında kalabilmek için çalışıp kiraya ortak olan insanlar mevcut.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Mirastan men etme başka bir olay. Bakma zorunluluğu başka. Karşı taraf bakıma muhtaç olduğunu ispatladığında bakmak zorundasın yaş veya eğitim ile ilgili değil.

Bakma zorunluluğu yoktur
    Hukuki kaynak göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 5 Temmuz 2019; 14:44:55 >
  • Maalesef son zamanlarda bende böyle çok vaka duyuyorum. Türkiye'nin acı bir gerçeği daha. Eğitimsiz bir toplumuz. Arındırılmamız lazım yoksa böyle tipler mantar gibi yayılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çocuk 40 yaşında baba 70. Ve babanın çocuğu bakması zorunlu öyle mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk medeni kanunu

Madde 328

Ana ve babanın bakım borcu, çocuğun ergin olmasına kadar devam eder.
    Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre
    kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla
    yükümlüdürler.

Kanunda da denildiği gibi aile görevini tamamlamış vaziyettedir.Eğer birey eğitim almıyorsa veya aile durumu karşılayamayacak durumda ise evden gönderebilir.Ancak kişinin bakıma muhtaç olduğunu kanıtlaması gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.