Şimdi Ara

18 yaşından küçük araba sürerken yakalanırsam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Direk kafa attım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Orijinalden alıntı: TroubleTrouble

quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

18 yaşından küçük araba sürmenin cezası olduğunu sanmıyorum...
    ben ve çevremdeki çoğu kişi 18 yaşından küçük araba kullanıyoruz...

Ehliyetsiz araç kullanım 1200 lira civarında olması lazım 600 kullanana 600 ruhsat sahibine.Geçen günlerde bizim arkadaşın kardeşi yedi ordan biliyorum.

Ayrıca ehliyetsiz şekilde araç kullanırken yaralamalı veya ölümlü kaza yaptığınızda bir daha ömrünüz boyunca ehliyet alamıyorsunuz bilginiz olsun ...

İroni var

Paylaşmadan geçemedim
     18 yaşından küçük araba sürerken yakalanırsam

• Son zamlardan sonra noldu bilmiyorum ama
    600 TL araç sahibine, ayrıca ehliyetsiz yakalanan kişiye 30 gün hapis cezası, 20 TL / Gün'den para cezasına çevrilir o da 600 TL yapar.
    Araç bağlanır otoparka çekilir. Bi 100 lira da o olur. 1300
  • adamın ....den kan alırlar kamil kan.
    Polis ceza yazmaz, polisin ceza yazma yetkisi yok o durumda
    Aracı tutarlar, inisiyatife göre bir ehliyetli bir tanıdık gelmeden aracı vermezler. Ama tipin kayıksa hemen 7 emine çekerler. Polis ceza yazmaz, savcılığa sevk eder. Hakim ceza yazar. Araç sahibine ve sana.
    Eğer kaza yaparsan hele ki yaralı ve ölümlü ise artık yapılacak pek bir şey yok, adam öldürmeye teşebbüsten yargılanırsın. yaralamada 1 ayı hapis cezası ( paraya dönüştürülmüyor) diğer 1 ay gene hapis cezası ama o paraya dönüşüyor. Yani yaralamada 2 ay cezası var. Öldürmeyi bilmiyorum , küçükken hiç adam öldürmedim
  • Trolleme amaçlı açılmış bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Trolleme amaçlı açılmış bir konu.

Yemin ederim ciddiyim bu ara biraz korktum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bimin aystiisi -- 10 Ocak 2014; 15:40:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İnce.

• quote:

Orijinalden alıntı: TroubleTrouble

quote:

Ehliyetsiz araç kullanım 1200 lira civarında olması lazım 600 kullanana 600 ruhsat sahibine.Geçen günlerde bizim arkadaşın kardeşi yedi ordan biliyorum.

Ayrıca ehliyetsiz şekilde araç kullanırken yaralamalı veya ölümlü kaza yaptığınızda bir daha ömrünüz boyunca ehliyet alamıyorsunuz bilginiz olsun ...

Şaka yapıyorsunuz her halde yada afedersiniz salıyorsunuz. Yeni kanunlarla beraber şuan ehliyetsiz yakalanmanın cezası 3 bin liraya yakın gibi bir cezası var 1410 lira araç sahibine aynı şekilde bir o kadar da ehliyetsiz araç kullanan kişiye. Benim kardeşim 2010 da ehliyetsiz yakalandı 550 lira ona 550 lirada ruhsat sahibine kesilmişti. 600 lira olması imkansız yakın zamanda ceza kesildiyse.

Ekleme; Şuan cezası 1462 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nego0505 -- 10 Ocak 2014; 16:25:43 >

• Aslında ehliyetsiz araç kullanmanın da cezası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bimin aystiisi

Beyler peki duvara felan çarpsam yaralama olmasa bu durumda farklı bir cezamı uygularlar yoksa normal yakalanmış mualemesimi görürüm

Geçen sene kurbanda kuzenim köyde araba kullanmayı öğrneiyodu kendisi 19 yaşında. Park halindeki araca sürttü, çarptığımız araçta polisin kendi aracı Ama insaflı davrandı, sadece araçtaki masrafı karşıladık. Çarpanı amcam olarak göstermiştik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Aslında ehliyetsiz araç kullanmanın da cezası yok

Ceza yazmak isteyen trafik görevlisine denk düş bakalım var mı yok mu?

• nego0505 kullanıcısına yanıt
    Bana öyle bir ceza tutarı söylendi . Yazlık bir yerde oluyor olay, jandarma trafik yazmış cezayı . Gerçi ücretin değişceğini sanmam ha polis ha jandarma .
    Bu arada 600 değil 1200 civarı toplamda . 600 civarı kullanana 600 civaır ruhsat sahibine yazdım orada .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Hem sen hem ruhsat sahibi 700er lira (yanlis olablir) ceza yersiniz. Arac baglanir otoparka cekilir. Herhangi bir kazaya karistiginda Allah korusun 1.derecede ölümlu yaralamali kazalarda gençliğin hapislerde geçer. Vicdan azabindan mahvolursun. Ömrün biter, sen bitersin!

Diyelim ki benim ehliyetim yok ama araba benim o zaman cezai işlem nasıl uygulanıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howlin Wolf

quote:

Hem sen hem ruhsat sahibi 700er lira (yanlis olablir) ceza yersiniz. Arac baglanir otoparka cekilir. Herhangi bir kazaya karistiginda Allah korusun 1.derecede ölümlu yaralamali kazalarda gençliğin hapislerde geçer. Vicdan azabindan mahvolursun. Ömrün biter, sen bitersin!

Diyelim ki benim ehliyetim yok ama araba benim o zaman cezai işlem nasıl uygulanıyor?

O kadar yazidan sadece buna mi takildin? Bildigim kadariyla araba ustune olmasi icin reşit olmak gerekiyor. (Emin degilm) insallah bu feyz alirda bir kaza bela olmadan akillanir birakirsiniz.

• Kan alırlar.

• quote:

quote:

quote:

O kadar yazidan sadece buna mi takildin? Bildigim kadariyla araba ustune olmasi icin reşit olmak gerekiyor. (Emin degilm) insallah bu feyz alirda bir kaza bela olmadan akillanir birakirsiniz.

Dostum yaşım 18 ve ehliyetim de arabamda var 2 ay kadar ehliyetsiz araba kullanmıştım ama araba benimdi.Bu yüzden merak ettim..

• bunlar gibi bebeler mahallede bi komşunun transitine çarpıp kaçtı arabayı bulduk plakayı görenlerden evine gittik babasının karşısına geçtik çocuk ne dersiniz onlar bana vurdu arabanın kıçı yola dönük vaziyette çapraz şekilde park halinde varın siz düşünün bir güzel karakol vs KOL gibi ceza girdi ha çarpan pejo'nun önü pert
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum yaşım 18 ve ehliyetim de arabamda var 2 ay kadar ehliyetsiz araba kullanmıştım ama araba benimdi.Bu yüzden merak ettim..

Madem yaşın 18 kendinden buyuk ve tanimadigin insanlarla once hitap etmesini öğren.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Madem yaşın 18 kendinden buyuk ve tanimadigin insanlarla once hitap etmesini öğren.

Ne bu şiddet bu celal ya..! Dostum kelimesinden alınılcak ne var ki? Hiç soru sormadım hiç konuşmadık say iyi geceler..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.