Şimdi Ara

180'le giderken geri vitese taksak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
4
Favori
13.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temel çok lüks bir araç almış şanzımanı dağıtmış, aldığı kuruma gidip böyle böyle demiş temele yeni araba vermişler.

Ancak onunda şansımanı dağılmış ve aynı şikayetten ötürü temele bir araba daha vermişlar.

Daha sonra tekrar aynı olay olunca eğitim şöförlerinden birisi verdikleri yeni araçta temeli izlemek istemişler, temel de hayhay demiş.

Temel arabayı çalıştırıp vitesi 1e alıyor hızlanma gayet yerinde, 2 ye alıyor, hızlanmaya devam, 3--5 derken hızı 200 lere ulaşan temel ahanda şimdi rokete alıyorum deyip, Rye takmış vitesi
  • sanzumanla bir problemin mi var bilader?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

sanzumanla bir problemin mi var bilader?

Yok yaa şunu deneyeceğim ama olur sanırım. çünkü geriden ileriye rahat geçiyor.

Ezik herif, m3 e46'nın hakkını veremedi.

Benim merak ettiğim ileriden geriye ne olur?

• Geçmez ama hadi geçti diyelim, şanzıman ayrı yere motor ayrı yere iner
  • 1986 model mercedes amg 90km hızla giderken geriye gecıyor, modelini tam hatırlamıyorum 83 de olabilir
  • Ben bu olayı şahin de denedim geçdi geçmeye ama debriyaj basılı o sürede hafif çekmeye kalkdım çaaaaaaaaaaart diye bi ses geldi korkdum attım geri 4 e bırakdıgım an şanzuman fırlar gider
  • geri geri giderken ileriye takarsın problem çıkmaz ama,
    düz giderken geriye alırsan roketlemiş olursun kardeş kesin denemelisin %100 çalışıyor facebook onaylı şanzıman felan kalmıyor 180 le denersen motoruda eline verirler.
  • geriden ileriye doğru yaparsan sadece dişliler zarar görür ama ileri giderken geri yaparsan bırak cehenneme kombine bilet almayı direk şeref konuğu olursun
  • Yıllar önce, annemin 97 model Kia' sını kullanırken dalgınlıkla elimi vitese atıp R' ye geçirmiştim. (Düz vites alışkanlığı)

Haliç Köprüsü' nün girişiydi. Ön tekerlekler kilitlenmişti, arkadan gelen araçlar zar zor kurtarmışlardı. O an ki fren sesini ve lastiklerden gelen yanık kokusunu halen unutamam

Çok gariptir ki şanzumana hiçbirşey olmamıştı. 130' la gitmeme rağmen hiçbir hasar görmemişti şanzuman.

Konuyu biraz araştırdıktan sonra, dalgınlık eseri bu davranışı yapıp kazalara sebebiyet veren binlerce sürücü varmış dünyada. Zaten 2000' den sonra üretilen otomatik vitesli araçların hemen hemen hepsine, hareket halindeyken geri vitese geçmeyi engelleme sistemi geliştirdiler.

Benim şu an kullandığım (imzadaki) araç, frene basmadan vitese geçmiyor mesela.

Ancak Megane gibi, dünyada satış rekorları kıran bir araca böyle bir önlem almamaları düşündürücü. Zaten Renault' un son 10 yıldır izlediği politikayı bir türlü anlayamıyorum..

2009' da bir Renault bayiine uğrayıp Megane test etmiştim. 30 küsür milyarlık aracın arka camlarının otomatik olmadığını görünce, ''oldu o zaman biz kalkalım'' diyip galeriyi hızlı adımlarla terk etmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Korkmazz

Geçmez. Geçerse şanzuman dağılır.

97 model Kia Sephia, 130'la giderken dalgınlığım eseri geri vitese geçti ancak şanzuman dağılmadı
  • 180'le geriye gidersin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

180'le geriye gidersin..

bunu konuyu otomobil bölümüne aç bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamurat_670 -- 24 Mayıs 2011; 3:46:35 >
  • Büyük ihtimalle gecmez.
    Hadi olduda geçti diyelim bütün dişlileri sıyırır direksiyon hakimiyetini kaybettirir yolun dışına çıkarsın ve takla açarsın ,Eğer bi şekil de kontrol altında tutarsan ki çok zor transmisyon sistemini tamamen yenilersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megane RS

quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

sanzumanla bir problemin mi var bilader?

Yok yaa şunu deneyeceğim ama olur sanırım. çünkü geriden ileriye rahat geçiyor.

Ezik herif, m3 e46'nın hakkını veremedi.

Benim merak ettiğim ileriden geriye ne olur?

nasıl yapıyorlar bunu ya

• amuda kalkar
  • Kontra pedal bisikletleri aklıma getirdin.

Küçükken bunu bende düşünmüştüm.

Niye kaza yapıyorlar, frene basıp kaymak yerine, geri vitese taksalar daha çabuk durmazlarmı diye.

Ama bunu ilk okul 3 de filan düşünmüştüm.
  • ben de geçmez diyorum ve seni 3 hayırla uğurluyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::KR@L:::

L200 var otomatik geçmiyor
    kendiliğinden boşa atıyor
    150 ile falan denedim bir çok kez
    şirket arabası

• quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

180'le geriye gidersin..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.