Şimdi Ara

1866mhz corsair vengeance ram 1600mhz'de stabil çalışabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, dün bir kasa topladım, özellikleri:

İşlemci AMD FX x6 6100 3.3ghz
    Anakart Asus M5A97 Evo
    Ram 8gb corsair vengeance 1866mhz
    Ekran Kartı XFX Radeon HD6870
    İşletim sistemi Win 7 Ultimate 64 Bit

Dün geceden beri sorunlar bitmedi, ilk kurulumda Windows İşlemciyi doğru tanıyamadı , 4.15 Ghz falan gördü, sonra Unknown Device olarak 6 tane işlemci gördü vs. Sonra doğru düzgün tanıdı.
    Açılışta BIOS'ta ramin çalışma frekansı 1333mhz gözüküyordu, AI Tweak'ten rami 1866mhz'e çıkarınca sistem stabil olamıyor, windows update sırasında mavi ekran oluyor, oyunlar daha girerken göçüyor, Internet Explorer ve Windows Explorer durduk yere hata verip duruyor. 1600 mhz'de çalıştırınca herhangi bir problem çıkmıyor, sistem gayet stabil...

Bios'u flashlesem sorun çözülür mü? Yoksa Donanımsal bir arıza mıdır?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

• bu anakart amd 3 serisi işlemcilerde 1033mhz destekliyor. işlemcinin serisini bulamadım. kontrol etmenizde fayda var.
    birde kurulumu yaparken sürücüleri directX - anakart - ekran kartı ve diğer sürücüler sırasıyla kurun lütfen.
  • Cevabınız için teşekkürler,

İşlemcinin içinden çıkan bir kağıtta, ilk önce BIOS'u güncelleyin daha sonra anakart sürücüleri vs. kurulumunu yapın demiş.

Anakartın kutusunda Memory: 4x DIMM Max 32GB, DDR3 2133(O.C)/1866/1600/1333/1066mHz şeklinde gidiyor.

Dediğiniz gibi sürücüleri baştan kuracağım, O şekilde tekrar denerim.

Bu arada, BIOS'tan Ram hızını 1600'e ayarladım, şu anda henüz bir problem çıkarmadı, bakalım.

Birde unutmadan, Ramleri 1. ve 3. Slotlara taktım, bunun bir etkisi olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebombar -- 30 Ocak 2012; 15:56:55 >
  • ana kartınız dual destekli anakartın teknik klavuzunda hangi slotlar olduğu yazıyordur. aldığınız bileşenlerin teknik kılavuzlarına bakın ve uyumlarını kontrol edin. ayrıca sürücü kurulumu çok önemli umarım sorun yaşamazsınız.
  • ramlerinizi 1866 ya cektiginizde islemciniz, pci-e veriyolu, sata portlarina kadar frekans degerleri artmakta. yani otomatik overclock olmakta makineniz...
    Bu yüzden stabilite tutmamakta. 1866 yerine 1600 calissin cokta farkli olacagini sanmiyorum
  • Cevaplarınız için tekrar çok teşekkürler,
    Soqo, dediğiniz gibi sürücüleri söylediğiniz sırada güncelledim, Windows Güncelleştirmelerinin bir kısmını yapamıyor, sanıyorum korsan olduğu ve yine usulsüz yollarla aktive edildiği için olabilir, Bios'u flashledim, kitapçıkta 2. ve 4. slotlar 2 ram için en iyisidir diyordu, slotları ona göre değiştirdim, fakat yine 1866'ya çıkardığım zaman Windows açılamıyor, sürekli mavi ekran, akabinde makine baştan başlıyor.

exeter, bütün bileşenleri etkiliyorsa belki diğer parçalarla ilgili de bir uyumsuzluk olabilir, sabit diskim SATA 1, eski bir alet, belki ondan kaynaklanıyor olabilir. Anakart OC olmadan 1866'yı desteklediğini söylediği için böyle bir işe kalkıştım, acaba iade edip 1600mhz'lik ram mi alsam? Sonuçta haybeye 40TL gibi bir para fazla vermiş oluyorum. Yoksa olur da günün birinde problemi çözebilirsek o zaman 1866 kullanabilir miyim?

Vakit ayırdığınız için sağolun arkadaşlar.

• Olay ramlerinizde degil islemcinizde. dual olarak en fazla 1600mhz calistirabiliyor am3 islemciler oda ungaunged olarakti sanirim. normalde 1333 mhz olarak calisiyor. Ramlerinizi carpanla mi 1600 e getiryorsunuz yoksa islemci carpanini da arttiriyor musunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açılışta BIOS'a girerek, oradaki AI Tweak sekmesinden Ram Clock'u direkt olarak 1866'ya getiriyordum, bunun dışında birşey yapmamıştım, bugün ASUS'un Auto Tuning özelliğini kullanarak işlemciyi 4ghz'e kadar çıkartabildim, bu haldeyken otomatik olarak RAM'leri 1592mhz'e çekti, tekrar BIOS'tan Ramlerin hızını 1866'ya getirince, CPU hızı eski haline düştü, ramler 1866'dayken bilgisayar açılabildi, bir süre bu şekilde deneyeceğim, eğer problem çıkmazsa İşlemciyi 4GHZ, ramleri de 1866 olarak kullanmayı deneyeceğim.

Çarpan konusunu pek bilmediğim için, cevap veremiyorum, OC konusunda hiç deneyim sahibi değilim, o yüzden Auto Tune tarzı veya çoktan seçmelilerle idare ediyorum, Anakart'ın kitapçığında Ramlerin Timing değerleri de verilmiş, anakartla bire bir uyumlu olduğu söylenmiş fakat detaylı bilemediğim için yorum yapamıyorum.

Anakart kitapçığında böyle bir yer var, işaretli Ramler bendekiler, model numarasına kadar aynı. Yani AM3+ işlemciyle 1866'da çalışır mı demek oluyor bu? Yoksa sizin dediğiniz gibi 1600mhz mi max?

Birde bu resimdeki Max Bandwidth nedir? Wiki'den okudum fakat birşey anlayamadım, 667mHz olması nedir bu bandwidth'ın? Bu konuyla ilgili de bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Cevabınız için tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebombar -- 1 Şubat 2012; 1:19:02 >

• Bu ramleri alırken yanında 1866 mhz (OC) yazıyor, aynı olayı ben de yaptım, ramler esasen 1600 mhz hızında bu nedenle bir sorun çıkarmıyorlar o hızda.

eğer hızlandırmak istiyorsanız fsb ile oynayarak tüm sistemi overclock etmeniz gerekiyor, yanında OC yazmasının sebebi de zaten bu, sisteminiz kaldırabildiği kadar 1866'ya kadar yolu var.

1.5V olmasına rağmen 1.65V'de sorunsuz çalışıyor, şu anda 1866 olmasa da 1720 küsürlere kadar çalıştırabilmiş durumdayım ve Skyrim ultra ayarlarda sistemde hiç bir sorun meydana gelmiyor. 1.5V yaparsanız 1700leri göremiyor.
  • arkadaslar bende 8 gb 1600 mhz ram var 1333 mhz olarak çalısıyodu biostan 9-9-9-24 iken ayarları 9-9-9-26 yaptım ve 1600 mhz gördü ama voltaj 1.5 voltajı yüksetmem lazım mı böyle mi kalsın ? şimdiden tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih5434

arkadaslar bende 8 gb 1600 mhz ram var 1333 mhz olarak çalısıyodu biostan 9-9-9-24 iken ayarları 9-9-9-26 yaptım ve 1600 mhz gördü ama voltaj 1.5 voltajı yüksetmem lazım mı böyle mi kalsın ? şimdiden tesekkurler.

kardeşim bende corsair 1600mhz asus 970 anakart var ve ramlar 1333 gürdü biostan 1866 yaptım makia kafayı yedi 1600 yaptım şu anda iyi gibi..ama md için asus değil msi tercih edin..ben daha önce gd55 kullandım asus pişman etti beni..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.