Şimdi Ara

19' LCD lerde cozunurluk meselesi..???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 hafta icinde 20 bilgisayarli bir internet cafe acilacak. acacak olan arkadas takti kafaya 19" LCD alacak. ekran kartlari da sapphire X550 olacak.

simdi, bu noktada sormak istedigim , ekran cozunurlugu ile ilgili. alinacak LCD'nin max cozunurlugu 1280x1024 olarak gorunuyor. X550 yi kendim bizzat denedim, 1024x768 oyunlar bir sekilde takilmadan oynanabiliyor ( minimum ayarlar ile ). fakat, 1280x1024 calismasi onerilen bu 19" LCD lerde, 1024x768 cozunurlukte oyun oynamak istersek, ekrandaki goruntulerle ilgili bir problem yasar miyiz (goruntulerin bozulmasi ya da TAM ekran olamamasi , renklerin birbirine girmesi gibi )

ilaveten 1 sorum daha var. bu LCD'lerde kırılma denilen bir olay var.gunluk kullanımda,yani sadece internette gezinirken ya da resim/yazı dökümanlari ile ugrasirken bazı LCD'lerde kırılma olabiliyor. yine cozunurlukten kaynaklanan bir durum. kastettigim seyi anlatmak icin bir resim upload ettim.
    resim icin tiklayin lutfen..
    http://img220.imageshack.us/img220/7349/un25cq.png

bu konularda yardimci olursaniz cok sevinecegim...

saygilar...

• Bende Philips 190P6EG LCD var. Evet normal cozunurluk 1280x1024. oyunlara girince 1024x 768 oluyor ama herhangi bir problemle karsılasmadım. Oyunlar gayet guzel bir sekilde calısıyor ama benim baglantım DVI onun icin analog bir baglantıda bir problem cıkar mı bilemiyorum.
  • zaten ekran kartının DVI cikisi da var. DVI cikistan baglanacak monitore.

link verdigim resme baktin mi ? farkli cozunurluklerde masaustu uygulamalarda bahsettigim sekilde kırılma oluyor mu ?

yanıt icin tesekkurler...

saygilar...
  • arkadaşlar bu kırılma meselesinde yanıt verebilecek olan 190PEG ya da 190P6ES kullanıcıları yok mu ?

acil yardım ederseniz sevinirim. tahminimce 190X6FB lerde de 1024 x 768 cozunurlukte mesela kırılmalar oluyor.

190P6EG , 190X6FB den az biraz daha pahalı. eger 190P6EG ya da ..ES kullanıcıları yardımcı olurlarsa cok iyi olacak. bu iki monitorden birini 1-2 gun icinde alacagim cunku...

bahsettigim kirilmanin resmini yeniden veriyorum.... lutfen acil yardım...

http://img220.imageshack.us/img220/7349/un25cq.png
  • hangi marka lcd monitör alcak bak bende bir int olarak tavsiyem 19'' flat monitör alsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.