Şimdi Ara

1974 yılında uzaya gönderilen Arecibo Mesajı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
9.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

bizi bolca izliyorlar zaten hemde binlerce yıldır.

Biraz daha açıklar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

quote:

Orijinalden alıntı: ferdinnand

Digiturk çanağına 2.3GHz verir isek 20dB bile alamayız, sizin için +/- 10dB koyayım öngörülerime lakin 10dB artırmak için çanağın da çapını 10 kat artırmak gerekir bildiğiniz gibi. Dünyadakinden 10dB daha yüksek yönelticiliği olan bir çanağın 3km çaplı olması lazım, bir 10 kat daha desek 30km. Fiziksel zorlukları aştıklarını düşünsek gezegenlerinin boyutu ne kadar olabilir ki, benim hayalgücüme fazla geldi vallahi

Bizim sinyali alacak gelişmişlik seviyesindeki uzaylılar değil 30 km, komple gezegenleri bile sadece bu iş için ayırabilir diye düşünüyorum.

uzaydan gelen sinyaller yıllardır çeşitli ülkelerin uzay kurumlarınca dinleniyor (başta NASA olmak üzere). bu durumda sinyalleri dinleyebilecek seviyede bir medeniyet olmamıza rağmen bir gezegeni komple bu iş için ayıracak imkanımız henüz yok.olası uzaylı ırkları tanımlarken hep uç noktalardan bahsederek en büyük hatayı yapıyoruz.

ya bizimkine çok benzer bir gelişmişlik düzeyinde ırk yada ırklar varsa? illa taş devri ve ya hiper teknolojik bir ırk olmak zorunda değiller !

• quote:

Orijinalden alıntı: Xrict

quote:

hocam sümer mısır maya gibi kadim medeniyetleri incele anlarsın , bu medeniyetlerde dünya dışı varlıkların izlerini görebilirsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xrict

quote:

hocam sümer mısır maya gibi kadim medeniyetleri incele anlarsın , bu medeniyetlerde dünya dışı varlıkların izlerini görebilirsin.

Hocam bi kaç kaynak resim felan koy
  • öncelikle bu kitapları inceleyebilirsin.

1974 yılında uzaya gönderilen Arecibo Mesajı

• Çok enteresan bir hadisedir bu,mesaj aslında sadece gönderim yapılan cihazların tanıtımını amaçlıyormuş, sonradan iş çok ciddiye alınıp nerelerden nereye gelmiş.
    http://www.yasamdanizler.com/2012/03/arecibo-uzaya-gonderilen-sms.html
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.