Şimdi Ara

1990 BMW 3.20i için her türlü yorumlarınızı beklliyoyrm. alıym mı almıyım?? :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar tereddütte kaldm BMW 3.20i var bitane 90 model temzi de hoş bi araba da.. ama alsam mı almasam mı diye düşünüyorum kafama takılanlar..
    1)yarn bir gün satarken ikinci elde gider mi
    2)parçası çok mu pahalı bulunur mu ?
    3) genel olarak önerir misiniz ? aradığım klasman genelde 1990 model üstü 5-7 bin ytl arası.

teşekkürler cvplarınızı bekliyorum.. ;)

• çok teşekkrler arkadaşlar yorumlarınız için.
  • bişey değil. her zaman
  • Hocam o yanılmıyorsam e30 kasa olacak. Cevaplayım;

1) Satarken sanırım gider rahatça. Piyasada çok E30 var Belli bi kesime hitap ediyor yani.
    2) e36'ya göre çok ucuz yedek parçaları. Yani orta sınıf 0 arabalardan çok daha ucuz diyebilirim.
    3) Temizse neden olmasın

1990 üstü demişsin, e36'da olabilir o zaman değişir tabi.

1) Gider satarken, tabiki temizse.
    2) Parçaları çıkma almazsan orjinal olarak orta sınıf 0 araba civarında.
    3) Bunu da öneririm

• selam.. BMW 'yi seviyorsan al,sevmiyorsan alma ..Masraflı arabadıriüzülürsün. E30 kasaların 3.23 dışında ikinci elleri artık para yapmıyor. Parçaları çok pahalı değil ve bulunabiliyor..(en azından ben İzmir sanayisinden bütün parçalarını çok rahat bulabiliyorum)..
    90 model üstü 5 ile 7 bin liraya düzgün 320 BMW araba olmaz...olursa da ben tavsiye etmem.Alırsan da hayırlısı olsun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SACRED REICH

90 model üstü 5 ile 7 bin liraya düzgün 320 BMW araba olmaz...olursa da ben tavsiye etmem.Alırsan da hayırlısı olsun..

normalinde evt piyasa da yok temizi , arkadaşdan alıcam 6500 ytl ye 90 model e30 onun için soruyorum daha çok.

cvplar için tşkler ;)
  • 1990 modelini alma. 1992 ve üstü olsun. Sebebi ise o yıllarda kullanılan 2000cc motor 129 hp güç üretiyor. 1992 yılında çıkartılan motor ( 150 hp ) güç üretmekte, ve daha yüksek torku var. Sebebi ise 92 öncesi 2 litre motorun 12Valf olması.

Ayrıca bu 24 Valf 2000cc 150 hp motor A.b.d sınırlarına hiç bir zaman girememiştir yüksek emisyon değerleri yüzünden. Bunun sebebi olarakta yüksek güç almak için Bmw'nın bazı şeylerden feregat ettiği söyleniyor. Aynı şekilde devirli bir motordur. Gücünü 5900 Devir/Dakikada verir, 6600 gibi sanırım gazı kesiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6600 devirde nasıl keser...

şuanda peugeot 306 kullanıyorum 1,6 motor 6600 devirde elektrik kesiyo motor..

eğer buysa valla hayal kırıklığı oldu benm için.
    ayrıca 92 model üstü 10000 ytl civarında kasa değişiyo çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpberk007 -- 10 Şubat 2007; 17:32:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

1990 modelini alma. 1992 ve üstü olsun. Sebebi ise o yıllarda kullanılan 2000cc motor 129 hp güç üretiyor. 1992 yılında çıkartılan motor ( 150 hp ) güç üretmekte, ve daha yüksek torku var. Sebebi ise 92 öncesi 2 litre motorun 12Valf olması.

Ayrıca bu 24 Valf 2000cc 150 hp motor A.b.d sınırlarına hiç bir zaman girememiştir yüksek emisyon değerleri yüzünden. Bunun sebebi olarakta yüksek güç almak için Bmw'nın bazı şeylerden feregat ettiği söyleniyor. Aynı şekilde devirli bir motordur. Gücünü 5900 Devir/Dakikada verir, 6600 gibi sanırım gazı kesiyor.

1990 model E30 KASA BMW ler 4 silindirli ve 129 ps olmasına rağmen kasanın hafif olması dolayısıyla E36 kasa 6 silindirli 150 ps makinalarla oynar..Daha az teknoloji ve elektroniğe sahip olması sebebi ile fanatikleri tarafından en güzel kullanıma sahip kasa (piç kasa,akrep kasa da denir) ve motor olarak gösterilmektedir. Bu arada amerika pazarı 2000 cc motorlara bile önyargılı bakmakta ,giriş seviyesi olarakda 3.23i ve 3.25i leri almaktadır...Ama tercih 3.28i....
    Bu arada malesef mantığım e36 diyor..bu konuda arkadaşıma katılıyorum..

• Benim bildiğim kadarı ile 6600. Bu arada, sizin için neden hayal kırıklığı olduki?

İsterse motor 2000 devir yapsın, sonuçta dişli oranları ona göre ayarlandıysa, o 2000 devir motor 9000 devir motor ile aynı gücü veriyorsa ne mahsuru varki?

Önemli olan gücü, bu 6 silindir 2000cc motor zaten kaldırıldı, bence gayet başarılı bir motordu. Modifiyeyede açık bir motor, Süperşarj ile 225 Bg'e kadar güç alınabiliyor.

Ben sizi genede yanlış bilgilendirmeyeyim, alacağınız 3.20 belkide 24 Valf versiyondur. İyice araştırmanızı öneririm. Bu arada 6600 devirde kesme meselesi 24 valf için. 12 Valf kaçta keser bilemem.
  • gerçi evet devrin verdiği performans illaki fark yaratacaktır.

genel olarak baktığımızda e36 diyo herkes ancak onunda parçaları sıkıntı yaratabilir gibi bi söylentide var bulunmaz değil ama diğerlerinden daha pahalı olacağı mesela ..

kaldıki e36 olunca aracın fiyatıda bi hayli değişiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpberk007 -- 10 Şubat 2007; 17:45:04 >
  • 17 yıllık araba bence alma ama bmw nin imajı başkadır. ama yinede 17 yaşında araba ömrü biticek yakın zamanlarda..modifiye yapıcaksan gayet iyi olur ama.
  • 6.500'e temiz e30 kasa bulamazsın.Vardır bi muhabbeti.Rahat 10 kağıttan başlar temiz bi 90 320i.Yani yarı fiyatına bilmiyorum göster iyice baksınlar.ki; bana bişeyi var gibi geliyo.Arkadaşdan kazık yemek çok koyar insana sonra.Dediğim gibi emin olmadan el atma.Ama tawsiyemdir.
    Başka alternatiflerde var.92-93-94 civic si.1.6 dohc 130ps.8-9-10 civarı değişir.Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *METT*

6.500'e temiz e30 kasa bulamazsın.Vardır bi muhabbeti.Rahat 10 kağıttan başlar temiz bi 90 320i.Yani yarı fiyatına bilmiyorum göster iyice baksınlar.ki; bana bişeyi var gibi geliyo.Arkadaşdan kazık yemek çok koyar insana sonra.Dediğim gibi emin olmadan el atma.Ama tawsiyemdir.
    Başka alternatiflerde var.92-93-94 civic si.1.6 dohc 130ps.8-9-10 civarı değişir.Kolay gelsin.

evet aslında çok seviyorum onları alamk da istiyorum ama malesef işte kotayı aşıyor ii bi civic alıym desen 92-93 modellerden , 9-11 arasında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SACRED REICH

quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

1990 modelini alma. 1992 ve üstü olsun. Sebebi ise o yıllarda kullanılan 2000cc motor 129 hp güç üretiyor. 1992 yılında çıkartılan motor ( 150 hp ) güç üretmekte, ve daha yüksek torku var. Sebebi ise 92 öncesi 2 litre motorun 12Valf olması.

1990 model E30 KASA BMW ler 4 silindirli ve 129 ps olmasına rağmen kasanın hafif olması dolayısıyla E36 kasa 6 silindirli 150 ps makinalarla oynar..Daha az teknoloji ve elektroniğe sahip olması sebebi ile fanatikleri tarafından en güzel kullanıma sahip kasa (piç kasa,akrep kasa da denir) ve motor olarak gösterilmektedir. Bu arada amerika pazarı 2000 cc motorlara bile önyargılı bakmakta ,giriş seviyesi olarakda 3.23i ve 3.25i leri almaktadır...Ama tercih 3.28i....
    Bu arada malesef mantığım e36 diyor..bu konuda arkadaşıma katılıyorum..

90 uzeri olanlar E36 kasa oluyo torq kesıcı BMW lerde mevcut yanı 6600 de kesıyo dıyosunuz onu kesen parcayı devre dışı bırakın kesmesın ok bunu rahatca yaptrabılırsınız özellıkle bmw bu sıralar bütün araçlarına nerdeyse hız sınırlamaları getiriyor ama siz isteğe göre parçaları devre dışı bıraktra bilirsiniz..
    O araçlar fazla beenzin yakar ama 3,20 ve üzerinden verimli bir motor sahibi olmuş olursun asfaltı yırtar yani patiyi koyduğunda tabı bunları yapmamak daha iyi arac sürekli arıza verebilir.
    BMW için benim hastası olduğum araç diyebilirim bence BMW nin 3 serisinin tumu hoş araba ve E30 kasalarıda gunumuzun orta sınıf araçlarına performans konusunda kafa tutabilirdüzeyde kaliteli araçlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supersrt -- 10 Şubat 2007; 21:33:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.