Şimdi Ara

1990’dan günümüze T.C. Hükümetleri ve Dolar Türk Lirası Artışları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: C.Rodriguez

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    E tamam işte bunda ne sorun var?
    Bu düşünce ne kadar saçma sen farkında değil misin?

Adamlar ne diyor Ecevit zamanı için?
    Bir gecede yarı yarıya fakirleştik diyor di mi?Yani %50 fakirleştik diyor.
    2 lira fakirleştik demiyor.

O yüzden 2 şeyi kıyaslarken miktar değil oran konuşmak zorundasın.
    Yani şöyle ki

2000 senesinde DOLAR 1 TL OLSUN.Devalüasyon olsun DOLAR bir gece de 2 tl olsun. %100 ARTTI değil mi?

2015 senesinde DOLAR 3 TL olsun. Devalüasyon olsun DOLAR bir gece de 6 tl olsun. %100 ARTTI değil mi?

Bana şimdi gelsen desen hangi hükümet zamanında daha çok fakirleştik diye, ben ikisi zamanında da aynı fakirleştik derim.
    Halbuki 2015 zamanında Dolar tam 3 TL artmış, 2000deki gibi 1 TL değil.

Beni anlıyor musun?
    Tablo bu, istatistik, ORAN konuşur.

Onu da geçtim yani birşeyi savunacaksınız ama ne kadar boş ve saçma konuştuğunuzu farketmeden yazıyorsunuz.

Şimdi 2 dönemi kıyaslayalım

ECEVİT HÜKÜMETİ

0,315 - 1,53 % 385

AKP HÜKÜMETİ

1,53 - -4,92 %221

Diyorsun ki dolar kuru yüksek iken yükselmesi ile düşük iken yükselmesi aynı değil, bu aldatıcı.Yani burada ECEVİT hükümetini savunup AKP yi yeriyorsun.

Ben ECEVİT zamanında bir birim para ile 31 adet elma alabiliyorken, hükümet görevinin sonunda aynı para ile 6 tane elma alabilmişim.

AKP zamanında bir birim para ile 31 adet elme alabiliyorken , şu an baktığımızda 10 tane alabiliyorum.

Yani bunun dolar kurunun yüksek olması falan gram alakası yok, yazdığın şey o kadar saçma ki bunun bomboş birşey olduğunu ifade edecek kelimeleri bulamıyorum.
    Benim bu düşüncemin yanlış olduğunu anlatacak birisi varsa buyursun dinleyeyim.

Bir de bir arkadaş

Algı operasyonu için hazırlanmış bir grafik.Neden aralıklar eşit değil?

Demiş...Yani kendinize ne olur güldürmeyin.
    Burada muhalif birisini AKP savunur hale getiriyorsunuz,ondan sonra da biz niye seçim kazanamıyoruza geliyor tüm konularınız.

47. AKBULUT HÜKÜMETİ - 591 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - ??
    48-49. YILMAZ DEMİREL HÜKÜMETİ - 693 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - %5,2 ******* AKP'DEN 4 KAT FAZLA
    50-51-52. TANSU ÇİLLER HÜKÜMETİ - 985 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - %15,59 ******* AKP'DEN 13 KAT FAZLA
    53-54-55. YILMAZ ERBAKAN HÜKÜMETİ - 1041 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - %12,24 ******* AKP'DEN 10 KAT FAZLA
    56-57. ECEVİT HÜKÜMETİ - 1408 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - %8,20 ******* AKP'DEN 7 KAT FAZLA
    58 ve SONRASI AKP HÜKÜMETLERİ 5691 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - 1,16

Tablo okumayı yorumlamayı bilmiyorsunuz, hepiniz burada ekonomi profesörlüğü yaptırıyorsunuz.

Ha şunu da ekleyeyim,bana kimse gelip AKP ekonomi yönetimini savunduğumu falan söylemesin.Ben süregelen tüm ekonomi yönetimlerinin kötü olduğunu, AKP nin bu tablo içerisinde kötünün iyisi olduğunu söyledim ve şunu da ekliyorum, bu son birkaç aya kadar böyle idi, bu gidişat hepsinden beter bir yola çıkıyor orası ayrı.

Yani şunu diyeceğim, yorum yapın ama boş konuşmayın ne olursunuz.

@Kurtuba
    @johnbackus

• Bana dünyadaki dolar miktarı artışı ile benim hazırladığım tablodaki verileri bir arada gösteren ve dolar miktarı sabit olsaydı artış yüzdeleri ne olurdu sorusuna cevap veren bir tablo yapıştırabilir misin? Ünlü olmak isteyen bunu hazırlasın, gazetelerde bile basılabilir. Ama ortaya çıkan sonuç bazılarının canını çok sıkabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Yani şöyle ki

2000 senesinde DOLAR 1 TL OLSUN.Devalüasyon olsun DOLAR bir gece de 2 tl olsun. %100 ARTTI değil mi?

2015 senesinde DOLAR 3 TL olsun. Devalüasyon olsun DOLAR bir gece de 6 tl olsun. %100 ARTTI değil mi?

Bana şimdi gelsen desen hangi hükümet zamanında daha çok fakirleştik diye, ben ikisi zamanında da aynı fakirleştik derim.

Beni anlıyor musun?

Onu da geçtim yani birşeyi savunacaksınız ama ne kadar boş ve saçma konuştuğunuzu farketmeden yazıyorsunuz.

ECEVİT HÜKÜMETİ

0,315 - 1,53 % 385

AKP HÜKÜMETİ

1,53 - -4,92 %221

Diyorsun ki dolar kuru yüksek iken yükselmesi ile düşük iken yükselmesi aynı değil, bu aldatıcı.Yani burada ECEVİT hükümetini savunup AKP yi yeriyorsun.

Ben ECEVİT zamanında bir birim para ile 31 adet elma alabiliyorken, hükümet görevinin sonunda aynı para ile 6 tane elma alabilmişim.

AKP zamanında bir birim para ile 31 adet elme alabiliyorken , şu an baktığımızda 10 tane alabiliyorum.

Yani bunun dolar kurunun yüksek olması falan gram alakası yok, yazdığın şey o kadar saçma ki bunun bomboş birşey olduğunu ifade edecek kelimeleri bulamıyorum.

Bir de bir arkadaş

Burada muhalif birisini AKP savunur hale getiriyorsunuz,ondan sonra da biz niye seçim kazanamıyoruza geliyor tüm konularınız.

48-49. YILMAZ DEMİREL HÜKÜMETİ - 693 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - %5,2 ******* AKP'DEN 4 KAT FAZLA
    50-51-52. TANSU ÇİLLER HÜKÜMETİ - 985 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - %15,59 ******* AKP'DEN 13 KAT FAZLA
    53-54-55. YILMAZ ERBAKAN HÜKÜMETİ - 1041 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - %12,24 ******* AKP'DEN 10 KAT FAZLA
    56-57. ECEVİT HÜKÜMETİ - 1408 GÜN - AY BAŞINA FAKİRLEŞME ORANI - %8,20 ******* AKP'DEN 7 KAT FAZLA

Tablo okumayı yorumlamayı bilmiyorsunuz, hepiniz burada ekonomi profesörlüğü yaptırıyorsunuz.

Ha şunu da ekleyeyim,bana kimse gelip AKP ekonomi yönetimini savunduğumu falan söylemesin.Ben süregelen tüm ekonomi yönetimlerinin kötü olduğunu, AKP nin bu tablo içerisinde kötünün iyisi olduğunu söyledim ve şunu da ekliyorum, bu son birkaç aya kadar böyle idi, bu gidişat hepsinden beter bir yola çıkıyor orası ayrı.

@Kurtuba
    @johnbackus

Alıntıları Göster
    İki zamanda da bir birim parayla 31 adet(aynı) elma alındığını niye düşünüyoruz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: johnbackus

İki zamanda da bir birim parayla 31 adet(aynı) elma alındığını niye düşünüyoruz?

Alıntıları Göster
    konumuz dolar değil mi? Ülkeye giren ithal bir mal düşün (dolar arttığı zaman FAKİRLEŞTİK terimini kullanıyoruz ya), e doların arttığı oranda bu ürünün de fiyatı artmaz mı?
    O zaman aldığın miktar azalmaz mı?

Hem ayrıca elma örneğini sizin için değil, diğer arkadaş için verdim.

Sizi alıntılama sebebim grafiğin adil olmadığı yönündeki postunuzdu.

• Arkadaşlar. Kısa bir özet geceyim. Böylece grafik daha anlaşılır olur. Bi halttan anlamayanlar gidişatı iyi zannedebilir oyuzden . Oyu okuyun bilal e anlatır gibi anlatıyorum.

Iyilesmenkn kemal derviş ile beraber Ecevit doneminde baslamistir. Grafikten bakilduginda gorulebilir.

Öncesinde gidişat şu şekildeydi, diş borç var. Kapatmak için cari acik ver. Carı açık çok oldu. Kapatmak için dis borç al. Sonra diş borç çok oldu. Kapatmak için cari açık ver.

Sonra dervis geldi. Dediki ulan sizin derdinizin çözümü kolay. Yasa çıkarıldı. Dendiki borcun sukadarsa bu miktardan fazla cari açık veremezsin. Carı açığın sukadarsa bundan fazla borç alamazsın diye.

Sonra bunlar geldi. Bu politikayla 2008 e kadar gittiler. Arada ufak bir dalgalanma var. Onun nedenide, ulan bu türkler nasıl bukadar iyi olabilir. Kesin biseyler var diye arada tam güvenememe:) sonra baktılar korkulacak birşey yok. Dışardan yatırımcı gelmeye devam etti.

2008 de bu politika ömrünü tamamladı. Yeni biseyler yapmak lazım. Bunun için vizyon lazım. Vizyon içinde diplama lazım. Anladiniz siz.

Sonra biranda bir mucize oldu. Amerika krizi. Faizler amerikada 0. Amerika dolar bastı ve 5 ülke destekledi. Biri biziz. Ta ki 2013 mayıs ayina kadar. Bu zamana kadar yapılan özelleştirmeler ve dışarıdan alınan borçlar ve vergiler 500 milyar doları geçti.

Ver 500 milyar dolari ülke yeniden kurulur. Bunlar ne yaptı. Yol bina beton. Malum vizyon meselesi.

2013 mayıs ayından sonra zaten paralar har vurup harman vurulmuş. Yandaşlara dağıtılmış. Elde birşey yok. Çöküş başladı. Kimin koynuna girdikleri belli değil. Bigun israil birgün rusya ama hiçbiri fayda etmedi.

Şuan yukarı doğru gidişin nedeni bu.

Iyi gittik bizim başarımız. Kötü gitti diş güçler.

Hadi la ordan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacemonkey -- 19 Haziran 2018; 16:35:41 >

• spacemonkey kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ironi yapmıştım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacemonkey

Arkadaşlar. Kısa bir özet geceyim. Böylece grafik daha anlaşılır olur. Bi halttan anlamayanlar gidişatı iyi zannedebilir oyuzden . Oyu okuyun bilal e anlatır gibi anlatıyorum.

Iyilesmenkn kemal derviş ile beraber Ecevit doneminde baslamistir. Grafikten bakilduginda gorulebilir.

Öncesinde gidişat şu şekildeydi, diş borç var. Kapatmak için cari acik ver. Carı açık çok oldu. Kapatmak için dis borç al. Sonra diş borç çok oldu. Kapatmak için cari açık ver.

Sonra dervis geldi. Dediki ulan sizin derdinizin çözümü kolay. Yasa çıkarıldı. Dendiki borcun sukadarsa bu miktardan fazla cari açık veremezsin. Carı açığın sukadarsa bundan fazla borç alamazsın diye.

Sonra bunlar geldi. Bu politikayla 2008 e kadar gittiler. Arada ufak bir dalgalanma var. Onun nedenide, ulan bu türkler nasıl bukadar iyi olabilir. Kesin biseyler var diye arada tam güvenememe:) sonra baktılar korkulacak birşey yok. Dışardan yatırımcı gelmeye devam etti.

2008 de bu politika ömrünü tamamladı. Yeni biseyler yapmak lazım. Bunun için vizyon lazım. Vizyon içinde diplama lazım. Anladiniz siz.

Sonra biranda bir mucize oldu. Amerika krizi. Faizler amerikada 0. Amerika dolar bastı ve 5 ülke destekledi. Biri biziz. Ta ki 2013 mayıs ayina kadar. Bu zamana kadar yapılan özelleştirmeler ve dışarıdan alınan borçlar ve vergiler 500 milyar doları geçti.

Ver 500 milyar dolari ülke yeniden kurulur. Bunlar ne yaptı. Yol bina beton. Malum vizyon meselesi.

2013 mayıs ayından sonra zaten paralar har vurup harman vurulmuş. Yandaşlara dağıtılmış. Elde birşey yok. Çöküş başladı. Kimin koynuna girdikleri belli değil. Bigun israil birgün rusya ama hiçbiri fayda etmedi.

Şuan yukarı doğru gidişin nedeni bu.

Iyi gittik bizim başarımız. Kötü gitti diş güçler.

Hadi la ordan.
    Arkadaşımız zaten güzelce özetlemiş o yüzden yeniden yazma gereği görmedim.Bilale anlatır gibi gayet basit olmuş cidden : )

• Kurtuba K kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam

• OGRETMEN MAASLARİ YILLAR--ALDIĞI MAAŞ--CUMHURİYET ALTINI KARŞILIĞI

1923--------------------20

1946----400-------------12

1960----2.000-----------18.5

1965----2700------------28.6

1975----5500------------9.2

1980----16.000----------1.5

1993----4.900.000-------5.9

1994----7.500.000-------5.4

1995----10.500.000------5.1

1996----22.000.000------5.1

1997----41.000.000------5.2

1998----92.000.000------7

1999----163.800.000-----6.7

2000----282.000.000-----6.5

2001----397.000.000-----3.5

2002----540.500.000-----4.5

2003----565.589.000-----4.2

2004----636.800.000-----4.3

2005----707.70 4.------9

2012----1800 --------2.8

2013----2000 --------3.6

2014----2200 --------3.7

2015----2400 --------3.6

2016----2600 -------2.9

2017----2850 -------2.8

2018----3300--------2.5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Yani şöyle ki

Beni anlıyor musun?

ECEVİT HÜKÜMETİ

0,315 - 1,53 % 385

AKP HÜKÜMETİ

1,53 - -4,92 %221

Bir de bir arkadaş

@Kurtuba
    @johnbackus

Alıntıları Göster
    Hocam ben bu listede 6 aylık hükümet olan ERBAKAN dönemini merak ediyorum paylaşırmısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: idris-tolar

Hocam ben bu listede 6 aylık hükümet olan ERBAKAN dönemini merak ediyorum paylaşırmısınız.

Alıntıları Göster
    öyle bir dönem yok
    Mesut Yılmaz Erbakan hükümetlerinde süreler şöyle

53.HÜKÜMET 06/03/1996 28/06/1996 A.MESUT YILMAZ ******** 6 AYLIK SÜREÇTE %20 gibi bir artış olmuş - ay başına fakirleşme %3
    54.HÜKÜMET 28/06/1996 30/06/1997 Prof. Dr. NECMETTİN ERBAKAN ******** 12 AYLIK SÜREÇTE %80 gibi bir artış olmuş - ay başına fakirleşme %6,5
    55.HÜKÜMET 30/06/1997 11/01/1999 AHMET MESUT YILMAZ ******** 30 AYLIK SÜREÇTE %105 gibi bir artış olmuş - ay başına fakirleşme %3,5

Erbakan ın başbakanlığında olan hükümet 1 sene
    Mesut Yılmaz ın başbakan olduğu hükümet 6 ay sürmüş
    Son hükümet de 2buçuk sene sürmüş
    bakalım dolar artışına hükümet hükümet

• bir de dış borca bak bakalım kimin döneminde coşmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 20 Haziran 2018; 12:30:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.