Şimdi Ara

1998 BMW 528i bulduk. Tüpsüz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi arkadaş 1998 model 528i BMW alacak. Arabayı ben de gördüm, çiçek gibi, zaten ikinci sahibinde şu anda. Arabaya motorunun gücü düşmesin, hakaret olmasın -kendi tabiriyle- diye tüp taktırmamış. Fakat arabanın şehir içinde benzin tüketiminde biraz yorabileceğini, benzin parasını karşılayamayacaksa daha ufak bir motorlu modele bakmasını söyledi. Kişisel olarak ben de tüp taktıran tiplere pek hoş bakmıyorum. Paran yoksa almayacak, binmeyeceksin. Neyse, arabaya sahibi 60 bin lira istiyor. Alınır mı sizce de?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüp taktıranlara 'paran yoksa binmeyeceksin' demişsiniz.

Burayı anlayamadım, cebinden az para çıkması varken neden çok çıksın?

Bi de tüp taktıran herkesi parası olmadığı için mi taktırıyo sanıyosunuz? En az şekilde yolunmak için taktırmış olabilir mi?

Su- toprakla çalışan bi sistem yapsalar onu kullanırım.
  • neden 60 istiyor 50 55 piyasası?tüp yok diye mi?iyi güzel ama 300 bini devirmiş modelden bahsediyoruz çiçek olarak zakkum olur olsa olsa.ilk sahibi BMW'ye biner, BMW son sahibine biner diye bir laf vardır etmeyin eylemeyin bence.
  • 520 ve 528 iki arkadaşımda vardı biri 10000 tl masraf etti dayanamadı sattı 528 olan 15 gün sahinde 15 gün sanayideki dükkanın önünde olurdu oda 10000 tl yakın masraf etti dayanamadı oda ardında sattı hele 528 sahibi çok övünürdü yok böyle güçlü yok böyle kapının önünde güçlü araba var kontağa basıp çalışmadıktan sonra benim gözümde o araca para vermek enayiliktir zevk arabam dersin hafta sonu bineceğim ve evde başka araba varsa alınır çoğu bmw tamircisi çakaldır muz gibi seni soyarlar farkında olmazsın bir üst kasanın sahibi arkadaşımda vardı haftanın 3 günü çekiciye aboneydi oda sattı kurtuldu dahada yazarımda çok gerek yok mercedes dersen olabilir derim

• 98'liler Üniversiteyi bitirecek gelecek yıl.

Ki konuştuğumuz araç bir BMW. Eski BMW'lerin motoru bir nebze daha basit olsa da yine de bir BMW.

O paraya mantıklı değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada e39 dan anlayan sayisi 3u gecmez konu 2 saat daha dursun kafan karisir vazgecersin o yuzden forum disi bmw gruplari var oralar danis zaten araba sorunsuzsa bilinen bir arabadir gecmisine kadar ogrenirsin.Umarim buldugunuz arabanin kiymetini tez vakit anlarsiniz.. iyi yakar ama 5.28 candir

• Tüp taktıranlara 'paran yoksa binmeyeceksin' demişsiniz.

Burayı anlayamadım, cebinden az para çıkması varken neden çok çıksın?

Bi de tüp taktıran herkesi parası olmadığı için mi taktırıyo sanıyosunuz? En az şekilde yolunmak için taktırmış olabilir mi?

Su- toprakla çalışan bi sistem yapsalar onu kullanırım.

• Kenarda E39 için harcayacak 20 bini daha varsa alsın tabi. Yan sanayi parçalar ile arası hiç iyi değil E39'ların.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    210 bine bmw hatchback
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Koleksiyonluk klasik araba adayı olur. 20+ yaşından sonra Mercedes'ler daha diri ve problemsiz oluyor bence.

• adam tüp taktırmamış. Benzin tüp fiyat farkını alıcıya taktırmış
    Km kaçta acaba.
  • Bu foruma danışırsan "Eski araba çöp, 100.000 km üzeri otomobiller imha edilmeli" gibi cevaplar alırsın.
    Her araçta olduğu gibi ikinci el şans tabi. Aldıktan sonra adam akıllı bakımını yaptıracaksa bence alsın merağını gidersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFB8954A9

Koleksiyonluk klasik araba adayı olur. 20+ yaşından sonra Mercedes'ler daha diri ve problemsiz oluyor bence.
    Dün bi tane s500 long gidiyordu önümde dağ başı biryerdi virajlı yollarda kayboldu 2 dk sonra yetiştim arac bozulmuş adam kaputu felan açmış bakıyordu eski araba sıkıntıdır özellikle geçmişini bilmediğin bir araçsa hele ki arkadan itişliyse...
  • Bu düşünceler veya kıyaslamalar çok aklımdan geçti, sonuçta vardığım nokta "bu tip araçlar ancak hobi için alınmalı"...

Kendi görüşümü örneklersem elimizde 60000 tl ve üç alternatif olsun (karşılaştırma için kabaca koydum)
    1998 528
    2008 Passat
    2018 Dacia

Her gün kontak açıp şehir içi trafiğe girecekseniz değil 20 yaşında BMW 10 yaşındaki VW bile sorun çıkarmaya meyilli olur.

10-12 yaşında D sınıfı haftada 2-3 kere binilecek, uzun yol veya tatil planlanacak araç olur. (Bu araçlarda genellikle km'ler yüksek olacaktır)

20 yaşında BMW ise bence artık projelik araç kıvamına gelmiş, hafta sonu kısa gezilerde kullanılacak, marş basmazsa adam gibi ustalara orijinal parçalarla gidilip 2-3 yada 5 bin neyse verilip yapılacak, garajda tutulup hobi edinilecek araçtır.

Ben böyle düşünüp sıfıra yakın B sınıfı da alabilirdim ama dört teker bir direksiyon istemediğimden 7 yaşında donanımlı ve düşük km bir C sınıfı aldım.

Binerken alacağım keyiften feragat edip aracı yürütme kısmını kolaylaştırdım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 16 Eylül 2019; 13:1:23 >

• araç sahibi 60 bin istiyorsa bir sebebi vardır.

zamanında itü makinada bir hocamız derste hatırlatmıştı: " ileride bir gün mezun olup işe başladığınızda önünüze makine tercihleri gelir. ucuz olan neden ucuz diye sorgulamayın ancak pahalı olan hangisi ise neden pahalı olduğunu öğrenin."

aracın düzenli gittiği bir servis varsa geçmişini öğrenin. bakımları zamanında yapılıp değişmesi gereken tüm parçalar zamanında değişmişse o parayı edebilir.

ancak yıkık bir e39 10 bin lira bütçe ile zor ayağa kalkar.

genel olarak

soğutma sistemi- 2400 tl ( yeni radyatör dahil)
    triger zinciri (işçilik dahil 1000 tl)
    ön takım 2000 tl
    fren disk balatalar, fren hidroliği 1000 tl
    motor kulakları 400 tl
    şanzıman kulakları 400 tl
    şanzıman yağı değişimi 500 tl
    subap iticileri 1100 tl - genelde ses yapıyor.

aracın durumuna göre daha da masraf yapılır. üst kapak conta hassas bence sökülüp elden geçmeli. taşlama dahil yeni subap-gayd alınırsa 2700 tl.

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

Arabayı ben aldım hocam finbwlde. 2800 cm3. BMW muhteşem.

• almayın ve aldırmayın bu tip araçlara 20 bin daha harcayıp iflah edemeden satan profiller dolu etrafımda

yürütme maliyeti ucuz arabalar ile başlayın derim

abi tavsiyesi..

• Alınır. Alınmaz değil. Motor ustası olursun. Sanayide tanıdıkların, çevren olur alır binersin. Onun dışında normal vatandaşın alıp bineceği araçlar değiller.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

iyi uçmuş onu diyen arkadaş. sanırsın bindiği araba milyon liralık !

sıfır 5 serisi alırsın 1.5 milyona, tüp takılmaz dersin anlarım. altındaki araba 50 bin lira, 50 liralık tüp atmanın ne zararı olacak ? hep 50 liralık tüp basar binersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.