Şimdi Ara

1999 koalisyonu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
2
Favori
5.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nslookup

Bugun twiterde paylasilmis bir yazi gormustum cok mantikli acikliyirdu.

Koalisyon: bir sinifa 3 ogretmenin ayni anda girdigini dusunun, 3 ude ayni anda ders anlatiyor ve sinavda 3 derstende sorumlusunuz.

O Sınıfa 1 de zulümkar tek bir hocanın girdiğini düşün yalakalarına çok iyi herşey çok güzel evet
    Yalakalar hep iyi alıyor geçiyor
    En ufak itiraz edeni direk Sınıfta bırakıyor canı nasıl isterse öyle davranıyor
    Bir taraf çok mutlu bir taraf çok mutsuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Benim kişisel yapım ve düşünce iklimimde kurt turk ayrımım yok. Ben toplumu terorize eden duşuncenin karşısındayım. Türk kurt laz Çerkez farketmez. Huzur içerisinde yaşamak ve ölmek istiyorum.

Doğuda rusça öğrenmek kurtçe öğretmekten daha akılcıdır. Zira sınırımızda kocaman bir rusya var. Lalelideki kurt kökenli esnaflar rusça da değil ingilizce anlaştılar ruslarla.

Milli kultur vesaireden önce dünya çapında ilim daha mantıklı. Yoksa isteyen istediğini öğrensin. Hem kurtçe zor bir dil değil. Fizik kimya biyoloji alanında devrim yapmak daha bir akılcı geldi. Bizim meslekte bile ingilizce aranıyor.

Hızlı bir kısa yol olarak ingilizce veya ekonomik olarak rusça öğrenmek mantıklı.

İnsanların kafası hamasetten önce rasyonalite ile tedris gormeli. Silvester Stalone artık italyan olmadığı gibi daniel day lewis de ingiliz değil. Ama dünyada adını duyurmuş kimseler.

Ne kadar güzel söylemişsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfestein

İhanet ile dolu bir koalisyon süreciydi.

Aponun asılmaması için binbir taklalar, ikiz ihanet yasasının meclisten geçmesi, Kemal Derviş denen abd ajanının bakan yapılması, Fethullah gülen ve Fethullahcilarin korunup kollanması... Say say bitmez bu donemin ihanetleri.

Fetoya ortaya çıktığı günden beri en büyük destek,yalakalık ve yardakçılık yapan onun adamlarını devlet kurumlarına,Hsyk ya yerleştiren maddi ve manevi destek sağlayan her işini çözen AKP'dir.

Aç biraz son 15 senede akpli milletvekillerinin,bakanların,kurucularının,sözcülerinin ve liderinin feto için nasıl yalaka yalaka konuştuğunu izle internetten.
    Apo asılmalıydı ona lafım yok ama apo asılmadığı kadar adam yerine de konmadı.Oslo ve açılım sürecinden beri apoya verilen imtiyazlar,ona verilen değeri de Akp kadar hatta Akp dışında hiçbir parti vermedi.
    Bu zamana kadar hiçbir parti kendi sınırımızdan teröristleri geçirmedi,hiçbir parti teröristlere silah yardımı yapmadı,hiçbir parti göz göre göre oylarını terörist partisine akıtıp adamları meclise sokmadı.

Koalisyon kötü bir şeydir,en kötü iktidar bile koalisyondan iyidir diye kısmen de olsa doğru bir laf vardır.
    Ancak 2001 yılındaki krizin sorumlusu hükümettir fakat o krizden çıkılmasındaki en büyük etken sonradan ekonominin başına getirilen kemal derviştir.
    Kemal dervişin gerçekleştirdiği girişimler ve oluşturduğu derviş kanunu diye adlandırılan plan neticesinde ve güçlü Ekonomiye Geçiş programı sayesinde 2001 yılının ilk altı ayında ihracat %13 arttı, turizm gelirlerinde gözle görülür bir iyileşme meydana geldi, dış ticaret açığında ve cari açıkta azalmalar oldu.
    Cumhuriyet tarihinde çoğu dönemde koalisyonlar kuruldu ve son dönem koalisyonu dışında da söylendiği gibi ülke zor durumda kalmadı.2001'de de kalmazdı ama anayasa kitapçığının fırlatılması fitili ateşledi.

Hiçbir parti mükemmel değil,her partinin yaptığı küçük büyük birsürü yanlış mutlaka oldu fakat yargısız infaz yapmak da tamamen saçmalık biraz araştırmak gerekir.

Apoyu asmadı denilen adam apoyu yakalattı,apoyu asmadılar denilen adam kıbrısı, süleyman şah türbesindeki gibi vatan toğrağını bırakmadı,tüm dünyayı karşısına aldı toprağını korudu.

Balyoz dediler herkes aklandı,ergenekon dediler herkes aklandı 2 gün sonra da feto aklanacak.bunlar tamamen çıkar ilişkisi..

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Ben yasadim o donemleri.
    Amerika ve imf nin tam kucaginda oturdugumuz icin pek etliye sutluye karismiyorduk.
    Abd bize hurda askeri araclarini satiyordu. Israilde modifiye edip onariyordu bunlari. Yani hem etimizden, hem sutumuzden...
    Bankalari hortumlayan hortumlayana.. Bankacilik evlere senlikti o donem.
    Pisirik, icine kapanik, bizden adam olmaz diye kendi kendi soylenen bir ulkeydik. Hayal bile kuramazdik.
    Onlar super guclu, multi zengin kahraman ulkelerdi. Biz onlara kafa tutmayi birak, cevap bile veremezdik.
    Cumhurbaskani , newyork times a pacavra diyecek oylemi? Ertesi gun, buradaki medya patronu onu ayagina cagirtip karsisina pijamalariyla cikardi.
    O donem hayal bile kuramiyorduk. Bugun en azindan koftidende olsa atara atar, gidere gider yapiyoruz. Belki size cok komik geliyor ama bence dunyadaki en kotu sey, hayal bile kuramamaktir. Hayal kuramadigimiz icin umutlarimizda olmuyordu.
    Bugun filistinlilerin, suriyelilerin, misirlilarin , iraklilarin baslari sikistiginda sigindiklari, onlari sahiplenen bir turkiye var.
    Bizim bu ulkeden baska turkiyemiz yok.

Ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Belki komik gelecek ama biz bir muza hasret olarak büyüdük. Daha doğrusu istemeyi de bilmezdik özensek te söyleyemezdik çünkü çok sayılı insanlar alabilirdi bir daha görmek nasip olmasın o günleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: edıfıce

Belki komik gelecek ama biz bir muza hasret olarak büyüdük. Daha doğrusu istemeyi de bilmezdik özensek te söyleyemezdik çünkü çok sayılı insanlar alabilirdi bir daha görmek nasip olmasın o günleri...

şimdi hergün muz yiyorsundur sen
    afiyet olsun

• THE LAST WARRIOR kullanıcısına yanıt
    Aynisini istesende tayyibe yapamazsin. 1 km oteden sniperla vururlardi adami.

• quote:

Orijinalden alıntı: MateryalizminPeygamberi

quote:

Orijinalden alıntı: THE LAST WARRIOR

quote:

quote:

quote:

Koalisyon mu aman allahım koalisyon olursa olucakların listesi:

1) camiler night klaba çevrilecek
    2) her gün yağ kuyruğu bekliyecez aman allahım bize sabır ver
    3) ekmeği helikopterle tepeden atıcaklar
    4) türbanlı bacılarımızın üstüne işiyecekler
    5) Suyu tuvaletten içecez

Allah tek parti iktidarımızı korusun ve yüceltsin :dd

Allah için hangi koalisyon hükümeti ülkenin mali açığını kapattı veya hangi koalisyon zamanında ülke ileri gelişmişlik gösterdibi açıklarmısın????

Son tek parti hükümetinde çok geliştik ya onların enkazını toplasak yeter.
    Bezirganlar yine çıkmış koalisyon şöyle böyle tek partiye devam ulan bu adamlar bize sağlam ekonomi bırakmadığı için şuan bu haldeyiz eğer ekonomimiz sağlam olsada koalisyon batırmış olsa anlıyacamda etin kilosu olmuş 50 tlsoğan olmuş 4 tl. Bu tamamen son iktidarın başarısızlığıdır. Koalisyondan korkuyoruz diye bu adamlarıda ömür billah başında taşımıyacak bu millet.

Hocam 2.1 katrilyon sırf 1999 koalisyonunun zararı adamlar deprem paralarıyla memur maaşı ödedi.

Ben koalisyon hükümetini savunmuyorum. Koalisyonu facia malum partiyi mesih gibi göstermelerine tav oluyorum. Bu ülke bi 13 yıl daha malum tek partiyi kaldıramaz, muhalefet partilerinden herhangi biriside tek başına komutayı ele alıcak oy oranına sahip olmadığı için öyle veya böyle tek çözüm koalisyon.

hayatinda kac tane koalisyon gordun ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Ecevit neredeyse önünde eğilecek bill in vay be bide kara oğlan diyorlar olsa olsa yüz karası olur bundan

Niye karaoglan denildigini biliyor musun peki?

Sizinkiler gibi abdnin her istegine Evet efendim demedigi icin. Dunyayi karsisina alip kibrista savastigi icin.

Tayyip anca sozde lider.icraat ancak dort parmak gostermek. Kapilar kapaninca israilin abdnin istegi bop planlarini onaylar. Hatta planlarida tikir tikir isliyor.

• Burada fetoya verilen desteğin seviyesini kastetmiyorum. Yoksa fetullahcilara elbette en büyük desteği akp ve erdoğan verdi.

Benim anlamadığım ecevit'in fetoya neden destek ve arka çıktığıdır.

Kemal derviş'in ekonomi politikaları, onun abd'nin adamı olduğu gerçeğini değiştirmez. Kaldı ki, onun ekonomi politikaları, abd güdümündeki akp dönemi için düşünülmüş ve uygulanmıştır. Bunun sebebi ise abd'nin akp dönemi için ekonomik İstikrar oluşturma kaygısı yatıyor. Öyle ya akp ve abd tam bir işbirliği içinde ilişkilerini sürdürüyorlar. akp'nin ilk başlarda zorda olması abd'nin işine gelmezdi. Hele ki ırak savaşı düşünüldüğünde...

Yoksa abd Türkiye'nin ekonomisini düzeltmek için taa Amerika'dan kendi adamını yollamazdi. Yani senin anlayacağın tamamen çıkar ilişkisi.

Aslında sıcak paraya dayalı ekonomi sistemi ne kadar sağlam onu da bilemiyorum. Yabancı yatırımcı ülkeden parasını çektiği vakit o ülkenin ekonomisi duman oluyor.

Öcalan da bu arada yakalanmadı, onu paketleyip bize teslim ettiler. Yani burada Ecevit'in bir başarısı yok. Kaldı ki Öcalan suriye'de bulunduğu sırada bile bize vermediler. Anca abd devreye girdi öyle bize verdiler.

Ayrıca keşke de apo'yu teslim almasaydik, resmen apo itinin her ihtiyacını karşıladık ve karşılıyoruz. Apo itini asamadiktan sonra teslim alsan ne fark eder.

Bu arada yanlış anlaşılmasın ben hiçbir siyasi partiyi desteklemiyorum.

Yargısız infaz da yapmıyorum buna inan çok araştırdım bu konuyu özellikle google'a yaz, ikiz ihanet yasası gene bu koalisyon döneminde TBMM'den geçmiştir. İkiz ihanet yasasını bir araştır. Mobil'den ancak bu kadar yazabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 10 Haziran 2015; 23:31:00 >

• MateryalizminPeygamberi M kullanıcısına yanıt
    Ne adamlar var ya? Dünden yarına programının koalisyon dönemi belgeseli var izle, bulamam diyorsan linkini atarım birazdan.

Ayrıca koalisyon hükümeti geldiğinde vergi almayacaklar mı? : Türkiye'nin elinde maden rezervleri gibi mükemmel bir kaynak var fakat kullanılamıyoruz, çarkı döndürecek parayı vatandaştan çıkarıyorlar. Sıkıntımız elimizdekileri kullanamamız. Kim gelirse gelsin bu sıkıntıyı aşmadıkça çözüm olmaz. Sarayın giderleri hakkındaki hurafelere de inanma. yok elektrik parası 1trilyon yok bardaklar 1000$. Sanayide 7-24 üretim yapan dükkanımız var 2500 tl elektrik ödüyoruz harıl harıl makinalar çalışırken.

Saraya da karşı değilim diğer ülkeler devlet başkanlarını saraylarda şatolarda konuklarken biz otellerde, meclis önünde konuk ediyorduk. Mesajım dehşet-ül vahşet eksilenecek biliyorum ama her söylenene inanmayın.Suyu bulandıranlara bakın.

Not: Akp'li değilim.

EDİT: Belgeseli buldum otur üşenmeden izle lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Int32.Parse -- 10 Haziran 2015; 10:33:29 >

• Int32.Parse kullanıcısına yanıt
    Hayatında 1 tane koalisyon gördünmü? Hiç sanmam. Bu kadar skandal arasında saray sadece biri tek sorun o olsa problem etmeyiz. Çankaya köşkü vardı cumhurbaşkanı otelde karşılamıyodu misafirleride daha bunu bilmiyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: Das Kartell 36

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Koalisyon mu aman allahım koalisyon olursa olucakların listesi:

1) camiler night klaba çevrilecek
    2) her gün yağ kuyruğu bekliyecez aman allahım bize sabır ver
    3) ekmeği helikopterle tepeden atıcaklar
    4) türbanlı bacılarımızın üstüne işiyecekler
    5) Suyu tuvaletten içecez

Allah tek parti iktidarımızı korusun ve yüceltsin :dd

Allah için hangi koalisyon hükümeti ülkenin mali açığını kapattı veya hangi koalisyon zamanında ülke ileri gelişmişlik gösterdibi açıklarmısın????

Son tek parti hükümetinde çok geliştik ya onların enkazını toplasak yeter.
    Bezirganlar yine çıkmış koalisyon şöyle böyle tek partiye devam ulan bu adamlar bize sağlam ekonomi bırakmadığı için şuan bu haldeyiz eğer ekonomimiz sağlam olsada koalisyon batırmış olsa anlıyacamda etin kilosu olmuş 50 tlsoğan olmuş 4 tl. Bu tamamen son iktidarın başarısızlığıdır. Koalisyondan korkuyoruz diye bu adamlarıda ömür billah başında taşımıyacak bu millet.

Hocam 2.1 katrilyon sırf 1999 koalisyonunun zararı adamlar deprem paralarıyla memur maaşı ödedi.

Ben koalisyon hükümetini savunmuyorum. Koalisyonu facia malum partiyi mesih gibi göstermelerine tav oluyorum. Bu ülke bi 13 yıl daha malum tek partiyi kaldıramaz, muhalefet partilerinden herhangi biriside tek başına komutayı ele alıcak oy oranına sahip olmadığı için öyle veya böyle tek çözüm koalisyon.

hayatinda kac tane koalisyon gordun ?

Senden fazla olduğu kesin.
    99 koalisyonunda 16 yaşındaydım hiç bi sıkıntımız yoktu tüp yağ kuyrukları filan tamamen abartma ha illaki sıkıntılar oldu belkide bize yansımadı ama son halimizden iyi olacağımız kesin.

Forumda ne çok iktidar yalayıcısı varmış konu sayesinde görmüş olduk

• dh'de amma çok ak kıl varmış be, vay anasını.

• Judge Man kullanıcısına yanıt
    2. El kitap arardık ve o kitapların birde yazarları olurdu. Farklı bir yazarı olunca kabul etmezlerdi. Kitapların sıfırlarını bile bulamazdık. Hatırlıyorumda o dönemler en gelişmiş kırtasiye NİL'di ve onlarda bile bulamazdık kitapları.

Okullarda her ay aidat parası ve belirli dönemlerde kömür parası toplanırdı. Bir üst sınıflardan kitap dilenirdik. Değişikti o zamanlar ya :)) Kitapları alamayan bir sürü insan olurdu. Kitabı olanlar, kitabı olmayanlarla aynı sırada oturtulurdu. Fakirlik gerçekten çoktu. Kardeşimin spor ayakkabı alamadığı için beden eğitimi dersine gitmediğini, ağladığını hatırlarım.

Daha bir sürü şey vardı o zamanlar ya. Aklıma şuan gelmiyor ama 2. el kitap dediğinizde bunlar aklıma geldi. Tabi ülkede bu kadar saçma sapan şeyler yaşanırken, bunları çözmek değilde hala dinle imanla uğraşırlardı. Yok o türbanlı oraya giremez, bu alevi şunu yapamaz gibi saçma sapan şeylerle uğraşırdı yöneticiler. Gerçi halk iyi bir ders verdi onlara ve tarihin tozlu sayfalarına gömülüp gittiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero Degrees

2. El kitap arardık ve o kitapların birde yazarları olurdu. Farklı bir yazarı olunca kabul etmezlerdi. Kitapların sıfırlarını bile bulamazdık. Hatırlıyorumda o dönemler en gelişmiş kırtasiye NİL'di ve onlarda bile bulamazdık kitapları.

Okullarda her ay aidat parası ve belirli dönemlerde kömür parası toplanırdı. Bir üst sınıflardan kitap dilenirdik. Değişikti o zamanlar ya :)) Kitapları alamayan bir sürü insan olurdu. Kitabı olanlar, kitabı olmayanlarla aynı sırada oturtulurdu. Fakirlik gerçekten çoktu. Kardeşimin spor ayakkabı alamadığı için beden eğitimi dersine gitmediğini, ağladığını hatırlarım.

Daha bir sürü şey vardı o zamanlar ya. Aklıma şuan gelmiyor ama 2. el kitap dediğinizde bunlar aklıma geldi. Tabi ülkede bu kadar saçma sapan şeyler yaşanırken, bunları çözmek değilde hala dinle imanla uğraşırlardı. Yok o türbanlı oraya giremez, bu alevi şunu yapamaz gibi saçma sapan şeylerle uğraşırdı yöneticiler. Gerçi halk iyi bir ders verdi onlara ve tarihin tozlu sayfalarına gömülüp gittiler.

doğru para verip kitap bulamayacağımız gibi eski kitapları çok yüksek maliyete alırdık.
    Ardından her okulun kitap yazarı da farklıydı tabi

bir kömür odun olayı var
    bizde kimse para verip okul için yakacak parası toplayacak kadar zengin olmadığı için her gün sınıfta nöbetçi olan 2-3 kişi evden odun kömür getirirdi tabi sınıflar 60-80 kişilik olduğundan ayda bir sıra ya gelirdi ya gelmezdi

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-563091384 -- 10 Haziran 2015; 17:32:57 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    "Televizyonlar daha kaliteliydi, siyaset programları daha kaliteli ve daha tarafsızdı. "

Buna ekleme yapmak istiyorum. Aynı zamanda zıt görüşteki siyasiler aynı programa çıkarak mantık çerçevesinde tartışırlardı. Bugün bunları görebiliyor muyuz? Terbiyesizlik tavan resmen. Mecliste olanları söylemiyorum bile..

Aynı zamanda siyasileri eleştirmek çok normaldi. AKP döneminde baskıcı düzen arttı. Bu da bir gerçek.

Buyrun örnek;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 10 Haziran 2015; 13:52:49 >

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    bugün 3 parti neden birleştirildi onuda söyle ozaman ayak bağları olmasa farklı şeyler olurdu israil abd açıklamalarına bakmak yeterlidir dedikleri herşeyin tersi bu ülkenin yararınıdır adnan mendres uçak araba yapıcaz dedikten sonra astrıldı mabul lobi yüzünden.. oy verdiniz gittiler şimdi geçin dümene geçmezler onlar ancak muhalefeti yakıp yıkmayı bilirler çünkü..
  • MateryalizminPeygamberi M kullanıcısına yanıt
    doların 1 gecede kaça fırladığına bir bak dervişin kapı kapı dolaşdığına bak şimdi o adam milletin vekili olmuş hangi yüzle..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.