Şimdi Ara

1GB HD4870'de SAPPHIRE - CONNECT3D Savaşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuanki performansları birbirine nerdeyse yakın görünen ve aslında f/p dengesi bakımından pek de bir farkı olmayan bu iki yakın 1 GB HD4870 dostu fikir ve görüşlerinize göre kızıştırıyorum arkadaşlar

Connect 3d nın O.C. lu 4300 ü geçtiğini biliyoruz. Sapphire de keza öyle ama???

Connect3D 520 YTL (Nova)
    Sapphıre 550 YTL (Sanal M.)

(Asus, Powercolor, His, Palit ve Club3D yi hesaba katmadan, yani ben hesaba katmıyorum)

q9550 ya da q6600, Asus P5Q-Pro, 4GB DDR2 1066 500GB HDD ve 650W PSU için Hangisini almalıyım sizce?

• aynı sistem bende de var sadece cpu 8500 bendeki bende ekran kartı alıcam anakart cf oldugundan mecburen ati alcam şimdi bende merak ettim 4870 lerdeki markalar arası fark çok farkediyormu
  • Şimdiden bu savaşı Connect3D alır diyorum, fanıyla döver bi kere sapphir i
  • Connect3D tek geçerim
  • Bende Connect3D aldım.Yarın elime ulaşır büyük ihtimal.Bu hafta içi geniş çaplı incelemesini yapacağım..Kararsız kalanlar soğutma çözümünü gözardı etmesinler..
  • Şimdi burada kıyaslama yaparken aslında çokta fazla kıyaslanacak bir durum söz konusu değil sanırım.

Sapphire 750/3600 diye gelirken Connect 3D 770/3800 geliyor ki fabrikasyon çıkışı O/C dedikleri sadece core da 20mhz bir fark var. Onu da çok fazla fark olarak sayamayız.

Kıyaslanabilecek diğer bir nokta fiyatları elbette ama yine arada çok büyük far yokki hele Nova bildiğim kadarı Connect 3D kartları Fireball dan almasına rağmen daha ucuza satıyor. ( mutlak bir anlaşma vardır aralarında )
    İşçilik desen yada içerik olarak düşünürsek birtek fark burada sanırım çünkü Connect 3D ler aslında referans soğutma yerine Arctic Cooling in soğutma sistemi ile geliyor. Biraz Sapphire in Toxic modelini andıran bir soğutma ama Sapphire in Toxic i üzerinde tek fan var ve pcb üzerinde ısıyı direkt kasa dışına çıkmasını kolaylaştıracak gibi gözüken bir soğutma yapısına sahip (!!!) Gibi diyorum çünkü o kadar da dışarıya gidiyor gibime gelmiyor ısınan hava ama neyse, toxic te 780/4000 geliyordu sanırım...

Bu O/C değerlerini ben tam bir kandırmaca olarak görüyorum. Çünkü750/3600 bir kartı Riva Tuner de core hızını 770 yada 780 gibi %5 gibi çok basit değerlerde hızlaştırılmış olarak satılmasını çok anlamsız ve manasız buluyorum...

Fiyat performans olayına dönersek;

550 YTL ve 520 YTL gibi değerler verilmiş. Mesela bir başka sitede Sapphire kart 600 YTL felan yaklaşık 520 yi ele alırsak 50 usd civarında daha pahalı. Yani günlük değerlerin değiştiği ve fiyat endexlerinin sabit olmadığı bir dönemde 20 - 30 ytl kar ettim/zarar ettim demek günlük bazda doğru olurken bir sonraki günde olayı tam tersine çevirebilir.

İki kart arasındaki tercih sebebi sadece soğutucuları için yapılabilir ki bu durumda gpu yu iyi soğutabiliyorsa Arctic Cooling farkından dolayı Connect 3D seçimi doğru olacaktır diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: X Files

Sapphire 750/3600 diye gelirken Connect 3D 770/3800 geliyor ki fabrikasyon çıkışı O/C dedikleri sadece core da 20mhz bir fark var. Onu da çok fazla fark olarak sayamayız.

ayrıca

sapphire de memry 3600, connect3D de 3800 200mhz lik bir fabrika çıkış farkı var.

fan olayında her halukarda Connect3D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • club 3d'nin -4870- soğutması nasıl beyler? sapphire'e göre?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonsuzuncu

club 3d'nin -4870- soğutması nasıl beyler? sapphire'e göre?

iyi hocam standart soğutmalı almaktansa özel soğutmalı alın ve firma kartı oc yapıp satıyor ve extra olarak club3d diğer 4870 lerden ucuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.