Şimdi Ara

1TB USB 3.0 VERBATIM 3.5' HDD - 109TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
5.492
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • harbi arkadaşlar ciddi cevap bekliyorum, alan eden var mı ürünü, garantisi falan nasıl olacak bu ürünün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yme61

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Ortak cevap vereyim;

2010 ve 2011 Nisan ayına kadar 1.5 TB diskler 130TL'ye satılıyordu. 500GB'lar ise 70-80TL'lerde raflarda yerini buluyordu.

Aradan 3 yıl geçti ve 500GB+1TB modeller artık eskidi. Teknoloji gelişiyor, bu gıda ürünü değil 3 sene sonra fiyatı pahalansın veya aynı fiyata satılsın.

Normalde 160-200TL gibi rakamlara 2 ve 3TB disklerin satılması lazım.

Benim 2 yıldır HDD ihtiyacım var ama ben inatla fiyatların eskiye dönmesini bekliyorum, bilgisayar bileşenleri piyasasını 5-10 yıldır takip edenlerin bildiği bir olay zaten.

arkadaşım bekleyelim beklemesine de peki NEREYE DEPOLAYACAĞIZ?

1TB USB 3.0 VERBATIM 3.5' HDD - 109TL

Allah seni kahretmesin hahaha :)

• quote:

Orijinalden alıntı: muratcan1981

quote:

quote:

Ortak cevap vereyim;

2010 ve 2011 Nisan ayına kadar 1.5 TB diskler 130TL'ye satılıyordu. 500GB'lar ise 70-80TL'lerde raflarda yerini buluyordu.

Aradan 3 yıl geçti ve 500GB+1TB modeller artık eskidi. Teknoloji gelişiyor, bu gıda ürünü değil 3 sene sonra fiyatı pahalansın veya aynı fiyata satılsın.

Benim 2 yıldır HDD ihtiyacım var ama ben inatla fiyatların eskiye dönmesini bekliyorum, bilgisayar bileşenleri piyasasını 5-10 yıldır takip edenlerin bildiği bir olay zaten.

Allah seni kahretmesin hahaha :)

• quote:

Ortak cevap vereyim;

Hocam usb 2 den USB 3 olduk bunu atlıyorsunuz yanlız

• fiyat iyi gerçekten alınabilir.Fakat harddiski sabit biryerde değerlendirecekseniz.Fişini sök adaptör fln uzun iş.2,5 inch olsa bu fiyata herhalde 1 saatte bitirirdi forum halkı
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

ben alacam galiba arkadaşlar, bi iki yorum bulaydık iyiydi... amazonda birisi memnun kaldığını yazmış...

burda da yorumlamışlar ama 2tb olanını
    https://dub002.mail.live.com/default.aspx?id=64855#n=786447698&fid=1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rebelyus

Almayın yarın 99 TL almayanı dövecek bu admalar :)
    Bu Hddler her hafta 5 TL düşüyo :)

Teknoloji ürünleri, genel olarak her zaman düşer. Bu mantıkla gidilirse, hiç birşeyin alınmaması alınmaması lazım.

Ancak HDD, her zaman diğer ürünlere oranla yavaş düşerdi, şimdi ise daha da yavaş, çünkü sel olayından sonra arşivciler dışında kimse almıyor artık, sistem diski olarak ssd alınıyor. HDD satılmayınca da düşmüyor. 12 ay önce, 120 GB SSD, 400 TL dip fiyatta iken, bugün 200 TL. 12 Ay önce 1 TB hdd 200 TL dip fiyatta iken, şu anda 150 TL.

Öyle zannettiğiniz gibi hızlı bir düşüş yok ve olması için bir sebep de yok.

Sel öncesi fiyatlara dönülmesi için ya satışların artarak ya da teknolojik devrimle üretim maliyetlerinin azalıp karların artması gerekir ki, şu an böyle bir ihtimal yok.

Kendi adıma konuşayım, 4 aydır 2 TB başına fiyat 199 TL altına sadece bir defa indi, o da dartydeki 199 liralık fiyata %6 indirim kuponu uygulandığında.

• quote:

quote:

Ortak cevap vereyim;

adam haklı

• yalnız enteresan bir durum var, ürün yurt dışındaki fiyatlardan bile çok daha ucuz şu kampanyada...
  • az önce siparişi verdim arkadaşlar... öyle çok harddisk taşıyan biri de değilim... zaten bi kaç aya bir tane de 2.5" 1tb almayı planlıyorum... tamam markası verbatim falan ama nasıl çıkacak göreceğiz... piyasada kampanyalı diye sattıkları expansion, elements serilerinden daha çok sorunlu olacağını düşünmüyorum açıkçası... bu konu neden bu kadar az rağbet gördü onu da anlamış değilim... ve önümüzdeki 3-4 ay içerisinde bu kadar güzel fiyata 1 tb harddisk allınabileceğini sanmıyorum... 4 aydır takipteyim daha uygun fiyatlı görmedim çünkü...

ayrıca yeter artık arkadaş, NEREYE DEPOLAYACAĞUK :-))))
  • Eğer içindeki hdd normal sata girişliyse sırf kutusunu çıkartıp pcde kullanmak için bile alınabilir. Gerçi garantisi gidiyor ama neyse. 2.5"liler bazılarında biliyorsunuz ki sata girişli yapmıyorlar sırf içini açıp kullanmasın diye. Gold'dan 1-1.5 ay kadar önce yanlış fiyat girdiklerinde 119'tlden aldığım 2.5" Samsung hddde sata girişi yok mesela.
  • Bu fiyatın %10 u yani 10 lirası gittigidiyor komisyonu e 3.5 lirada gg listeleme ücreti var yani 110-13.5 =
    96.5 liraya satıyor ve kar edebiliyor?

En ucuz 1tb'lar kutusuz 150 lira iken kutulu bir şekilde 96 lira gibi bir fiyattan satılması?

Bu işte bir iş var ama ne!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrajj

Bu fiyatın %10 u yani 10 lirası gittigidiyor komisyonu e 3.5 lirada gg listeleme ücreti var yani 110-13.5 =

En ucuz 1tb'lar kutusuz 150 lira iken kutulu bir şekilde 96 lira gibi bir fiyattan satılması?

Kar ettiği belli değil. Esnaflıkta, her satışta kar elde edilecek diye bir şey yok. Reklam için, yüksek faizli borcu ödemek için, çok düşük fiyatlı başka bir ürünü stoklu satın alabilmek için gibi pek çok sebepten zararına satış yapılabilir.

Aynı olayın bahsi, Playvision MK802 II konusunda da geçti. O firma, bana o ürünü bedava ve hatta kargo ücretsiz olarak göndermişti. Şimdi Playvision, bedavaya vererek kar elde ediyor diyemeyiz tabii.

quote:

1TB disklerin gerçek fiyatı zaten 100TL'nin altında. Sel bahanesi var piyasada 2 senedir.

Gerçek fiyat dediğin şey ne? Fiyatın dünya üzerinde tek bir tanımı var: satıcı ve alıcı tarafından kabul görerek ürünün satıldığı değere fiyat deniliyor. satıcı, bir ürünü 2 liraya satmaya çalışıp da satamıyorsa ürünün piyasa fiyatı, 2 liranın altında demektir, 1 liraya sattığında ise almak isteyen müşteri sayısı stok sayısını geçiyorsa, piyasa fiyatı 1 liranın üzerinde demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 25 Ocak 2013; 11:49:40 >

• quote:

quote:

Ortak cevap vereyim;

Bu fenaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

quote:

Bu fiyatın %10 u yani 10 lirası gittigidiyor komisyonu e 3.5 lirada gg listeleme ücreti var yani 110-13.5 =

Kar ettiği belli değil. Esnaflıkta, her satışta kar elde edilecek diye bir şey yok. Reklam için, yüksek faizli borcu ödemek için, çok düşük fiyatlı başka bir ürünü stoklu satın alabilmek için gibi pek çok sebepten zararına satış yapılabilir.

Aynı olayın bahsi, Playvision MK802 II konusunda da geçti. O firma, bana o ürünü bedava ve hatta kargo ücretsiz olarak göndermişti. Şimdi Playvision, bedavaya vererek kar elde ediyor diyemeyiz tabii.

quote:

1TB disklerin gerçek fiyatı zaten 100TL'nin altında. Sel bahanesi var piyasada 2 senedir.

Gerçek fiyat dediğin şey ne? Fiyatın dünya üzerinde tek bir tanımı var: satıcı ve alıcı tarafından kabul görerek ürünün satıldığı değere fiyat deniliyor. satıcı, bir ürünü 2 liraya satmaya çalışıp da satamıyorsa ürünün piyasa fiyatı, 2 liranın altında demektir, 1 liraya sattığında ise almak isteyen müşteri sayısı stok sayısını geçiyorsa, piyasa fiyatı 1 liranın üzerinde demektir.

Birşeyi atlamışsın oda böyle bir fiyatın uzun zaman sonra ilk defa gün yüzüne çıkmış olması.
    Yani türkiyede büyük bir aldatmaca döngüsü var aslında, büyük firmalar kar endişesi ile yeni parti mallar ucuza gelse dahi ellerindeki bitirecekleri yetmezmiş gibi birde yenileri aynı fiyattan kampanya yaptık diyerekten satmaya çalışıyorlar oysaki ürünün gerçek fiyatını çok geç anlayabiliyoruz.
    Oysaki bakın gg de kim olduğu, ünvanı ve sanı belli olmayan biri çıkıpta taban fiyattan ürün satabiliyor.

Orada satacağına gitsin elindeki miktar kadar grupanya ile anlaşsın(anlayan anladı) :)

• quote:

Birşeyi atlamışsın oda böyle bir fiyatın uzun zaman sonra ilk defa gün yüzüne çıkmış olması.
    Yani türkiyede büyük bir aldatmaca döngüsü var aslında, büyük firmalar kar endişesi ile yeni parti mallar ucuza gelse dahi ellerindeki bitirecekleri yetmezmiş gibi birde yenileri aynı fiyattan kampanya yaptık diyerekten satmaya çalışıyorlar oysaki ürünün gerçek fiyatını çok geç anlayabiliyoruz.
    Oysaki bakın gg de kim olduğu, ünvanı ve sanı belli olmayan biri çıkıpta taban fiyattan ürün satabiliyor.

Orada satacağına gitsin elindeki miktar kadar grupanya ile anlaşsın(anlayan anladı) :)

Ürünün gerçek fiyatı diye bir kavram yok. Bu disk, 109 liraya satılamıyorsa, piyasa fiyatı 109 TL altında anlamına gelir, bu disk, 1000 liraya satıldığında da tükenebiliyorsa, piyasa fiyatı budur demektir. Fiyatı belirleyen, alıcıdır, satıcı değil. Eğer almazsanız, fiyat, maliyet tarafından belirlenen taban fiyata kadar düşer, alırsanız fiyat yükselir. Taban fiyat ise, maliyet+üretici/satıcının işi devam etmeye gönüllü olacağı kar kadardır. Bu fiyattan da satılamadığında, ürün tarihe karışır. Ticaretin kuralı bu. Kişilerin temennilerinin burda bir değeri yok. Sizin almak istediğiniz fiyat, gerçek fiyat demek değildir. Bu üründen alınacak faydanın 109 liraya değeceği düşünülüyorsa, alınır, daha az bir fiyata değeceği düşünülüyorsa, o fiyat beklenir, ancak o fiyatın da üretici/satıcı için bu işi seçmeye değecek bir fiyat olması şartı var.

Grupanya olayında da görüldüğü üzere, taban fiyatın altı, mümkün değildir. Tabana yakın fiyat bile mümkün değildir, satıcılar dükkanlarını daha çok karlı gördükleri başka bir ürünle doldururlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

quote:

Ürünün gerçek fiyatı diye bir kavram yok. Bu disk, 109 liraya satılamıyorsa, piyasa fiyatı 109 TL altında anlamına gelir, bu disk, 1000 liraya satıldığında da tükenebiliyorsa, piyasa fiyatı budur demektir. Fiyatı belirleyen, alıcıdır, satıcı değil. Eğer almazsanız, fiyat, maliyet tarafından belirlenen taban fiyata kadar düşer, alırsanız fiyat yükselir. Taban fiyat ise, maliyet+üretici/satıcının işi devam etmeye gönüllü olacağı kar kadardır. Bu fiyattan da satılamadığında, ürün tarihe karışır. Ticaretin kuralı bu. Kişilerin temennilerinin burda bir değeri yok. Sizin almak istediğiniz fiyat, gerçek fiyat demek değildir. Bu üründen alınacak faydanın 109 liraya değeceği düşünülüyorsa, alınır, daha az bir fiyata değeceği düşünülüyorsa, o fiyat beklenir, ancak o fiyatın da üretici/satıcı için bu işi seçmeye değecek bir fiyat olması şartı var.

Grupanya olayında da görüldüğü üzere, taban fiyatın altı, mümkün değildir. Tabana yakın fiyat bile mümkün değildir, satıcılar dükkanlarını daha çok karlı gördükleri başka bir ürünle doldururlar.

Ticaret okuyorsanız sanırım olayı güzel özetlemişsiniz fakat türkiyede işler sizin yazdığınız gibi yürümüyor.

Türkiyede alıp almamak önemli değil ALDIRMAK önemlidir.

109 liraya satılamıyorsa önce bindir sonra indir kampanyası ile 115 liraya satılır.
    1000 liraya tükeniyorsa aslında tükenen birşey değil, yalan satış vardır.
    Siz sanıyormusunuz ki insanların çoğunluğu bizim gibi herşeyden haberdar, %70 vatan teknosa gold gibi yüksek fiyatlardan ürün satan firmalardan gözü kapalı alışveriş yapıyor.
    Alım gücünün etkiside bir etken tabiki fakat bunu umursamıyor doğal olarak.

Fiyatı belirleyen her zaman satıcıdır, bir satıcı pekala bir ürünü çok farklı fiyatlarada satabilir. ( aslında fiyatı belirleyen alıcıdır olmalıdır tabiki fakat malesef her zaman olmuyor)

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TokerCraft -- 25 Ocak 2013; 12:47:20 >

• quote:

Ticaret okuyorsanız sanırım olayı güzel özetlemişsiniz fakat türkiyede işler sizin yazdığınız gibi yürümüyor.

Türkiyede alıp almamak önemli değil ALDIRMAK önemlidir.

109 liraya satılamıyorsa önce bindir sonra indir kampanyası ile 115 liraya satılır.
    1000 liraya tükeniyorsa aslında tükenen birşey değil, yalan satış vardır.
    Siz sanıyormusunuz ki insanların çoğunluğu bizim gibi herşeyden haberdar, %70 vatan teknosa gold gibi yüksek fiyatlardan ürün satan firmalardan gözü kapalı alışveriş yapıyor.
    Alım gücünün etkiside bir etken tabiki fakat bunu umursamıyor doğal olarak.

Fiyatı belirleyen her zaman satıcıdır, bir satıcı pekala bir ürünü çok farklı fiyatlarada satabilir. ( aslında fiyatı belirleyen alıcıdır olmalıdır tabiki fakat malesef her zaman olmuyor)

Edit:imla

Ona ticaret değil, dolandırıcılık deniliyor. Ancak burdaki ürünle ilgisi yok. Burdaki satıcı, piyasadaki emsalleriyle aynı fiyatta olan bir üründen 50 adedini, piyasa fiyatının altında satıyor. Ortada bir çarpıtma-gizleme vs. yok.

Mesela bir ürünün asla satılmadığı bir fiyat üzerinden "indirim yaptım" diyerek, alıcıların çok memnun olacağı bir fiyata da indirseniz, yine de dolandırıcılık yapmış olursunuz. Piyasa fiyatı, her zaman için, peşin ödeme ile ve devamlı alışverişin gerçekleştiği fiyattır. O nedenle ben hiç bir indirim oranına bakmıyorum. Açtığım hiç bir konuda da şu kadarlık indirim demiyorum. Şu ürün, şu kadar zaman/stok için şu fiyata ve genel piyasa fiyatı da şu diyorum.

Kanunen dolandırıcılık sayılmıyor. Ancak ahlaken ve insafen dolandırıcılık. Ayrıca İslam'da haram. (satıcının, gerçekten satmaya razı olduğu fiyatın üzerinde fiyat söylemesi ve alıcının gerçekten almaya razı olacağı fiyatın altında fiyat belirtmesi, İslam'da yasaktır.)

• Üründen alıpta kontrol eden varmı?
  • iyi yapmışsın güle güle kullan
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.