Şimdi Ara

2.000 TL'ye hangi chipset x570 mi, B550 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Ben de standart ev kullanıımı (internet, 3D FPS oyunlar, ofis, amatör video editing uygulamaları) için anakart ve işlemci ikilisine gereksiz yüksek veya çeşitli özellikler için fazla para harcamak istemem. Aradaki farkı ekran kartı bütçesine aktarmayı mantıklı bulurum. AMA öte yandan işlemci upgrade'ine uygun, yeni işlemcileri destekleyebilecek, ama daha da önemlisi sağlam, uzun ömürlü, BIOS ve sürücü desteği olsun isterim. VRM yapısı, sayısı, faz desteği vb iyi olan bir anakart da bu beklentilerime (sağlam, uzun ömürlülük) cevap verir diye düşünüyorum.
    Peki siz bu beklentilere yönelik hangi marka/model anakartı önerirsiniz?
    Sağlam, uzun ömürlü, BIOS ve sürücü desteği olan, VRM yapısı, sayısı, faz desteği vb. iyi olan anakart B550 Tomahawk:

https://www.itopya.com/msi-mag-b550-tomahawk-4866mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-dp-atx-anakart/

• Çhipsetler aynı sanırım bazı modellerde, Şuan kullandığım B550 F gaming modelinin detaylarında AMD X570 (Bixby) çhipset yazıyor, Zaten kalite olarak hemen hemen hepsi aynı ama işin içinde ileri derece oc yapma gibi isterler varsa Giga aorus veya tomahawk modelleri daha iyi.
  • Hazır konu varken ben de aklıma takılanı sorayım.
    Amd sistem toplama arefesindeyim, işlemci olarak R5 5600x, ekran kartı olarak 2060 veya 2060 super düşünüyorum. Ssd olarak samsung evo plus, ram olarak da corsair 16gb veya 32gb 3200 mhz düşünüyorum. Genellikle premiere pro ile video editleme ve after effects ile videolara efekt ekleme işlemleriyle uğraşıcam, ara sıra da oyun oynarım. Bu sisteme ileri dönük olması açısından x570 düşündüm ama en ucuz modelleri çok boş geldi port açısından, b550 kart işimi görür mü, ileride işlemciyi değiştirme ihtimalim olabilir. Sistem aynı kalma durumunda öneriniz nedir, işlemciyi yükseltme durumunda öneriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt

Ara sıra oyun oynamak için 5600x e para vermeyin aynı cepheden çok çekirdekli r7 3700x yada intel cephesinden 10700 falan bakın

• 3700x düşünüyordum, ancak daha güncel model olması açısından 5600x e karar vermiştim.

oyun için iyi değil midir 5600x?

intel sistem almaya kalkınca daha pahalıya geliyor, ekstra soğutucu almak gerek vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: LynXMaSTeR

3700x düşünüyordum, ancak daha güncel model olması açısından 5600x e karar vermiştim.

oyun için iyi değil midir 5600x?

intel sistem almaya kalkınca daha pahalıya geliyor, ekstra soğutucu almak gerek vs.

Oyun için 5600X daha iyi 3700X'e göre ancak diğer her şey için 3700X daha önde render yayın vs işlerinde.

Kendim 3700X kullancısıyım.

3700X'e göre 5-10FPS daha fazla verir 5600X. Tabii incelemelere testlere bakılabilir. Bunlar benim fikrim okuduklarım izlediklerim gördüklerim ve de duyduklarımdan ibaret. Ama kağıt üstünde de böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HALO -- 29 Aralık 2020; 11:19:8 >
  • msi x570 gaming edge mi yoksa asus b550-f mi sizce arkadaşlar? x570 elimde şuanda satıp üzerine 400 tl koyarak b550 geçebilirim. sizce mantıklı mı? ekstrem bir overlock yapmıyorum 3700x'i 4.2ghz 1.263v kullanıyorum

• HALO kullanıcısına yanıt

Hocam yayın falan açmıyorum, sadece premier pro üzerinden render alıyorum. Ayrıca videolara efekt uygularken tek çekirdek kullanıyormuş sanırım ve 5600x in testlerde daha düşük hızlarda işlem yaptığını gördüm. Sadece renderda 10dk ya 15-20 saniye fark olacaksa çok da bi kaybım olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.