Şimdi Ara

2.000 TL ye Monitör Hariç ( Video montaj Kurgu ) Kasa... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mckhan

benim önerdiğim sistem odur ekran kartı quadrofx desteği lazımsa
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=21398
    arkadaşın sisteminide dikkate alın karar sizin 2 tane hdd öneriyorum bu arada raid0 için aldığınız yere kurturabilirsiniz.

quadrofx desteği lazımsa o ne demek ? yani bu 512 mb diğer 1 gb :S

ayrıca RAID 0 ne oluyor...

yani video kurgu yapıcam raid sıfır lazım olurmu ya da quadrfox.. yani çok sormayın bana. son yaptığınız sistemi kuruyorum o zaman... isterseniz 100 - 200 tl daha çıkabilirim?

ayrıca ben HDMI dan DENON amfi ye ordanda TV ye bağlayacağım. seside denondan alabilirim değilmi. şu an laptop bağlı oluyor çünkü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdwatcH -- 29 Eylül 2010; 3:58:53 >

• 3d max da render falan yapıyor musunuz ? tek ekran mı coklu ekrana mı bağlıcaksınız ?
    Eğer cevaplar hayır ise yazdığım gigabyte 460 yeter size.
    Hdmi bağlantısı olur.
    Raid0 2 tane hdd nin birleşmesi sonucu oluşan sistem 2 tane 1tb yazdım size onları raid0 layıp kullanıcaksınız daha verimli kullanım için kullanıcagınız programlarda gözle görülür bir hız artışı olucak raid sonrası
  • quote:

3d max da render falan yapıyor musunuz ? tek ekran mı coklu ekrana mı bağlıcaksınız ?
    Eğer cevaplar hayır ise yazdığım gigabyte 460 yeter size.
    Hdmi bağlantısı olur.
    Raid0 2 tane hdd nin birleşmesi sonucu oluşan sistem 2 tane 1tb yazdım size onları raid0 layıp kullanıcaksınız daha verimli kullanım için kullanıcagınız programlarda gözle görülür bir hız artışı olucak raid sonrası

RENDER alacağım. hem 3D max de Hem Video da. kurguda bi render....

1 tane ekranda kullanacağım. 42" olanı.

anladım. o zaman raid olarak kullanayım. listeyi düzenleyip tekrar yollayacağım. tekrar bakarsanız son durumu bildirip kesin kara varıp alırız makineyi.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için...

SAYGILAR:...

• profesyonel çizim kartıdır quadrofx autocad ve 3dmaxda daha iyi sonuç verir
    http://www.vatanbilgisayar.com/pny-fx380-quadro-fx380-256mb-128bit-gddr3-pci-e-x16-profesyonel-grafik-karti/productdetails.aspx?I_ID=46079
    açıklmasına bakınız attıgım lınkın bütçeniz olsa burdaki 1gb lik kart alınırdı
  • quote:

profesyonel çizim kartıdır quadrofx autocad ve 3dmaxda daha iyi sonuç verir
    http://www.vatanbilgisayar.com/pny-fx380-quadro-fx380-256mb-128bit-gddr3-pci-e-x16-profesyonel-grafik-karti/productdetails.aspx?I_ID=46079
    açıklmasına bakınız attıgım lınkın bütçeniz olsa burdaki 1gb lik kart alınırdı

Bütçe olsa derken ? :) 1 gb si 2.200 TL zaten tek başına :D

... Şimdi yukarıdaki sistem tamamdır......

EK OLARAK ;

* HDD den iki tane alınacak ki RAID yapalım...
    * Ekran kartı seçilmeli...

! şimdi ekran kartı farketez çünkü ben 3D de çizimde yapacağım Video montaj da yapacağım.... hangisi iyiyse onu alalım derim ben. Tabi siz daha iyi bilirsiniz...

quadrofx ekran kartı yada gigabyte gtx460 seçim sizin. Hangisi benim için daha uygun olursa o olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdwatcH -- 29 Eylül 2010; 13:44:09 >

• eğerki 100-200lira çıkartabilirim diyorsanız usb desteğine ihtiyaçınız olucaksa ilerde anakartı http://www.netsiparis.com/detay/23631125008/GIGABYTE-GA-X58A-UD3R-DDR3-2000-S-GL-SATA-16X yapın usb3.0 veri aktaramı daha hızlı olucaktır.

daha sonra işlemci üzerine güçlü 1 soğutucu alırsınız SUNBEAM Core-Contact Freezer tavsiyemdir. işlemciyi 3.5-3.8 ghz de günlük kullanıp daha fazla verim alırsınız

ek olarak ekran kartı rendering özelliğini fazla kullanıcaksanız fx580 giriş seviyesi render özellikli directx özelliği yok kullandığınız programlar directx özellği taşımıyor galiba bu yüzden quadrofx sizin işinize daha çok yarıyacaktır tam 1 mühendis kartı :)
    Gigabyte Gtx460 da sizi yolda bırakmaz aynı işi yapan arkadaşlarınız vardır onların kullandıkları kartları sorunuz sonra karar veriniz ekran kartını

yaptığın resimlere baktımda hocam o kasa pahalı orda 126lira 106 liraya eksende olması gerekiyor aynı kasa 100 lirayada netsiparişte ama orda stokta yoktu galiba

*sistemi kesintisiz güç kaynağına bağlamayı unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 29 Eylül 2010; 14:31:05 >

• İŞLEMCİ
    INTEL i7 950 3.06 GHz Quad Core Socket 1366 8MB

NOVA BİLGİSAYAR
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6478

FİYATI : 555 TL

---------------------------------------------------------------------------------------------

ANAKART
    GIGABYTE GA-X58A-UD3R DDR3 2000 S+GL SATA 16X *-*- NETSİPARİS -*-*

NETSİPARİS
    http://www.netsiparis.com/detay/23631125008/GIGABYTE-GA-X58A-UD3R-DDR3-2000-S-GL-SATA-16X

FİYATI : 395 TL

----------------------------------------------------------------------------------------------

BELLEK
    KINGSTON 6GB (3*2GB) KIT HYPERX DDR3 1600MHZ CL9 XMP RAM

VATAN BİLGİSAYAR
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1600c9d3t1k36gx-6gb-(3*2gb)-kit-hyperx-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-ram/productdetails.aspx?I_ID=40537

FİYATI : 304 TL

----------------------------------------------------------------------------------------------

HARD DISK
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm

VATAN BİLGİSAYAR
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-sam_sata2_1tb_32mb-1tb-32mb-sata2-7200-rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=33504

FİYATI [x2] : 198 TL

KASA
    ASUS VENTO GAMING TA-M21

NOVA BİLGİSAYAR
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5884

FİYATI : 126 TL

DVD SÜRÜCÜ
    SAMSUNG SH-S223C

NET SİPARİŞ
    http://www.netsiparis.com/detay/12641275142/SAMSUNG-22X-DVD-RW-SATA-SIYAH-SH-S223C

FİYATI : 28 TL

FAN
    THERMALTAKE Toughpower (W0103R)

EKSEN BİLGİSAYAR
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=32018
    FİYATI : 176 TL

EKRAN KARTI
    PNY QUADRO FX580(128BIT) 512MB GDDR3 16X

NET SİPARİŞ
    http://www.netsiparis.com/detay/12841271022/PNY-QUADRO-FX580-128BIT--512MB-GDDR3-16X
    FİYATI : 377 TL

TOPLAM 2159 TL...

Hocam tamam mıdır? Bu mudur.? şöyle bir son kez göz gezdirirsen sevinirim... Bu sistemi toplim diyorum senin demenle...

Ekran kartı biraz kafamı karıştırdı.. yani toplayacağımız kasada dediğim gibi sadece Adobe programları, 3Dmax sess işleme programları çalışacak. hatta internete bile bağlamayı düşünmüyorum. AMA directx kullanan program işime yararmı bi zaman sonra onuda bilmiorm çok anlamıyorum dedimya....

Hocam sen bu sisteme bak son olarak TAMAMDIR de bende toplim sistemi artık...

Bu arada bana bir adet çok pahalı olmasın hatta ucuz olsun GÜÇ KAYNAĞI ve [ hani tablet varya, ona çiziyorlar Ekranda çiziliyor ] TABLET önerebilirmisin sana zahmet. bu sistem için kullanılacak....

Çok uğraştırdım biliyorum sizi ama ne olur kusura bakmayın.

Gidiyorum media markt a filan benden bilinçsiz kullanıcılar bana sistem topluyor. ve o kadarballandıra ballandıra anlatıyorlarki alasın geliyor o iğrenç sistemleri . o yüzden tek çare sizler gibi insanların başlarını şişirmek :)... Bilgi paylaştıkça güzeldir..

tekrar teşekkür ederim ilginize... Umarım istediğim performansı alırım...

SAYGILAR.....

• vatandaki %20 indirim yarın son diye duydum ama kesin bilgi değil
    i7 950 netsipariş yada eksende daha ucuzdu galiba 533 lira olması lazım
    aynı şekilde asus ventoda diğer firmalarda 100lira civarı
    ilerde directx desteğine ihtiyacınız olursa ucuz yollu gtx serilerinden tavsiye alabilirsiniz burdan
    http://www.vatanbilgisayar.com/powercom-bnt-1000ap-bnt-1000ap-1000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=9899
    grafik tabletler
    http://www.netsiparis.com/detay/15212065003/UC-WP5540-TAB1Q-A6-BOYUTLU
    http://www.vatanbilgisayar.com/uc-logic-wp8060-tab08-uc-logic-a5-wp8060-grafik-tablet/productdetails.aspx?I_ID=30999

• Çok teşekkürler....

yine sistem önerilerilerine açığım. gelmez ise bu sistemi alırım...

Teşekkürler..
  • dediğim gibi önce bu işle uğraşan arkadaşlarınıza danışın sistemi sonra tekrar eksik yerleri belirtirsiniz
  • AMD Phenom II X6 1090T 3.6 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci, Black Edition 296 $ ( 437,78 TL)

GIGABYTE 890GPA-UD3H, AMD 890GX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, ATI HD4290 155 $ ( 229,25 TL)

2x G.SKILL Ripjaws 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 (8GB) 258 $ ( 381,58 TL)

2x WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Black 6GB/s WD1002FAEX 218 $ ( 322,42 TL)

XIGMATEK Midgard 500W Pure Black Edition Kasa CPC-T55DB-U51

SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 22 $ ( 32,54 TL)

SUNBEAM Tuniq Tower 120 Extreme AMD/Intel LGA 775/1156/1366 İşlemci Soğutucusu 68 $ ( 100,57 TL)

NAKİT / HAVALE (TL) : 2.075,18 TL
  • Lcd tv ile kullanacağınızı belirttiğiniz için HTPC kasa tarzında topladım sistemi

2.000 TL ye Monitör Hariç ( Video montaj Kurgu ) Kasa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Lcd tv ile kullanacağınızı belirttiğiniz için HTPC kasa tarzında topladım sistemi

2.000 TL ye Monitör Hariç ( Video montaj Kurgu ) Kasa...

çok teşekkür ederim çok ince bir düşünce... fakat HTPC ile istediğim performansı alamam sanırım :)

tekrar teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

AMD Phenom II X6 1090T 3.6 GHz, 9 MB, AM3 BOX İşlemci, Black Edition 296 $ ( 437,78 TL)

GIGABYTE 890GPA-UD3H, AMD 890GX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, ATI HD4290 155 $ ( 229,25 TL)

2x G.SKILL Ripjaws 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7 (8GB) 258 $ ( 381,58 TL)

2x WESTERN DIGITAL 1 TB SATA III HDD 64MB Caviar Black 6GB/s WD1002FAEX 218 $ ( 322,42 TL)

XIGMATEK Midgard 500W Pure Black Edition Kasa CPC-T55DB-U51

SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 22 $ ( 32,54 TL)

SUNBEAM Tuniq Tower 120 Extreme AMD/Intel LGA 775/1156/1366 İşlemci Soğutucusu 68 $ ( 100,57 TL)

NAKİT / HAVALE (TL) : 2.075,18 TL

Teşekkür ederim... Üsteki PC ile kıyaslama yapıyorum.. sizde fikirlerinizi söylerseniz sevinirim. kıyaslama hakkında.

[ bu arada nolur yanlış anlaşılmasın, en korktuğum şeydir. Burda onun yaptığı liste kötü bununki iyi diye bir amacım yok. sadece toplanıcak listenin İyi olmasından öte Doğru olması arayışındayım... ]

• quote:

dediğim gibi önce bu işle uğraşan arkadaşlarınıza danışın sistemi sonra tekrar eksik yerleri belirtirsiniz

Size nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum inanın

çevremde de hiç yokki böyle kurgu video ses 3d meraklısı.... bir kaç tanıdığıma soracağım artık.. haberleşiriz...
  • organik modelleme, gpuya bağlı render, daha doğrusu çok büyük, milyonlarca poligonluk render yapmayacaksanız. Opengl destekli 150 TL lik bir ekran kartı size yeterde artar bile. Öyle gf 460'lar falan gereksiz. Ekran kartı sektörü çoluk cocuğun parasını yemek için gelişiyor zaten. Kartlar devleşiyor ama ortada iş yok. Sadece laf. Pro modellerin ise işinizi göreceğini sanmıyorum. 2000 TL gibi bir paraya hem düşünülmez hem de iş ağırlığı 3d olmayan birine önerilmez.

Sakın core i7 930/950'nin altına düşmeyin. Gerçek hayatta çok farkları var amd işlemcilerle. Konu video ise en büyük etken harddiskdir. Harddiskin hızı ve boyutu sizi, işlemciden çok daha fazla etkileyecektir. 2TB hdd'nin altını hayal bile etmeyin. Sıkıştırılmamış ham görüntülerin ne kadar büyük yer kaplayacağını biliyorsunuz.

Basitce hangi yazılımın daha çok ne istediğini yazacam:
    video edit yazılımlarının tamamı: Harddisk/işlemci )--------- Final cut, premiere, avid, edius, vegas
    motion graphic yazılımları:Ram/harddisk/işlemci-------------after effects, combusition, digital fusion
    3D yazılımları: işlemci/ram ileri boyutlarda grafik kartı,-----max, C4D, lightwave, Maya, XSI vb.
    Baskı/tasarım yazılımları: İşlemci/ram-------------------------Fotoşop, illustrator, indesign vb.

Sizin için olmazsa olmazlar
    2000 Tl den bahsedildiği için SSD disklerden bahsetmiyorum ama toplam boyutu en az 500 gb olan bir raid 0'lı diskler.
    En az 1,5 TB'lik bir depo
    Güçlü bir işlemci en az i7 930 sanırım fiyatları 950 ile birmiş o zaman 950
    En az 6gb ram. Ram zamanla 12 gb ye çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 1 Ekim 2010; 10:26:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

organik modelleme, gpuya bağlı render, daha doğrusu çok büyük, milyonlarca poligonluk render yapmayacaksanız. Opengl destekli 150 TL lik bir ekran kartı size yeterde artar bile. Öyle gf 460'lar falan gereksiz. Ekran kartı sektörü çoluk cocuğun parasını yemek için gelişiyor zaten. Kartlar devleşiyor ama ortada iş yok. Sadece laf. Pro modellerin ise işinizi göreceğini sanmıyorum. 2000 TL gibi bir paraya hem düşünülmez hem de iş ağırlığı 3d olmayan birine önerilmez.

Sakın core i7 930/950'nin altına düşmeyin. Gerçek hayatta çok farkları var amd işlemcilerle. Konu video ise en büyük etken harddiskdir. Harddiskin hızı ve boyutu sizi, işlemciden çok daha fazla etkileyecektir. 2TB hdd'nin altını hayal bile etmeyin. Sıkıştırılmamış ham görüntülerin ne kadar büyük yer kaplayacağını biliyorsunuz.

Basitce hangi yazılımın daha çok ne istediğini yazacam:
    video edit yazılımlarının tamamı: Harddisk/işlemci )--------- Final cut, premiere, avid, edius, vegas
    motion graphic yazılımları:Ram/harddisk/işlemci-------------after effects, combusition, digital fusion
    3D yazılımları: işlemci/ram ileri boyutlarda grafik kartı,-----max, C4D, lightwave, Maya, XSI vb.
    Baskı/tasarım yazılımları: İşlemci/ram-------------------------Fotoşop, illustrator, indesign vb.

Sizin için olmazsa olmazlar
    2000 Tl den bahsedildiği için SSD disklerden bahsetmiyorum ama toplam boyutu en az 500 gb olan bir raid 0'lı diskler.
    En az 1,5 TB'lik bir depo
    Güçlü bir işlemci en az i7 930 sanırım fiyatları 950 ile birmiş o zaman 950
    En az 6gb ram. Ram zamanla 12 gb ye çıkabilir.

Çok ilginç bi yazı yazmışsınız.....

Tabi ki genel olarak video işlenicek. ve bu videolar HD. 2000 Tl den bahsedildiği için SSD disklerden bahsetmiyorum anlamadım yani... bütçeyi arttırabilirim. çünkü gerçekten video işlemem gerekicek ve kasmalarla uğraşmak istemiyorum.....

video edit yazılımlarının tamamı: Harddisk/işlemci )--------- Final cut, premiere, avid, edius, vegas --- Yüzde 50 ağırlıkta
    motion graphic yazılımları:Ram/harddisk/işlemci-------------after effects, combusition, digital fusion --- YÜZDE 25 Ağırlıkta
    3D yazılımları: işlemci/ram ileri boyutlarda grafik kartı,-----max, C4D, lightwave, Maya, XSI vb. --- YÜZDE 10 AĞIRLIKTA
    Baskı/tasarım yazılımları: İşlemci/ram-------------------------Fotoşop, illustrator, indesign vb. --- YÜZDE 15 ağırlıkta
    TOTAL yüzde 100 bu programlar..

şimdi..

İşLEMCİ COre i7 930-950
    HDD çok önemli 2 TB nin altına düşülmeyecek.
    ENAZ 6 GB ram

hmmm yani eğer zahmet olmazsa siz bir sistem kurabilirmisiniz. En yüksek 2.500 TL diyelim o zaman napalım.... 2500 TL ye kurabilirmisiniz size zahmet...

Teşekkür ederim.. bu arada kafam karıştı ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdwatcH -- 1 Ekim 2010; 11:11:37 >

• Quadro FX serisinin giriş seviyesi kartlarını kesinlikle almayın derim.
    Mimar arkadaşım bir gaflette bulunarak 580 aldı ve koşarak geri iade etti.
    FX1800 den aşağısı koftiden kartlar.Fiyata vuruncada çok anlamsız çıkıyor.
    10 kata kadar performans farkından bahsediliyor ama bunlar koşullu durumlarda ortaya çıkan ütopik değerler.

F/P için arkadaşların önerdiği gibi gtx 460 öneririm.

İşlemci için i7 930-950 arasında düşünmeye gerek yok.Fiyatlar arasında 20-30tl oynuor.
    Her ikisininde D0 revizyonları mevcut.
    Ha diyorsanızki x58 çipsetli anakartlar ve üç kanal bellek almak bana pahalı geliyor ama i7 den aşağısınıda istemiyorum, o zaman 1156 soket i7 860 alabilirsiniz.Daha ucuz anakart,çift kanal 4gb ram çözümü de olabilir.Elbette fiyatta düşüş olduğu gibi performanstada fark olacaktır ama bunun gözle görülebilirliği sizin yaptığınız işlerin ağırlıyla orantılı.

HDD açısından dikkat edilmesi gereken kısım depo kapasitesi değil, çalışma hızları olmalıdır.
    İster 2terabyte ister 20 tb kapasiteniz olsun.Raidte yapsanız hangi hddleri kullandığınız önemli.
    Siz yapacağınız işlerde HDD hızının büyük etken olacağından kesin eminseniz ve bu noktada performans sizin için hayati derecede önemliyse SSD düşünebilirsiniz.
    Şu an için çok pahalı bir çözüm olsa da performans olarak gözle görelebilir derecede fark edecektir.
    Uç noktalarda çalışmayan biriyseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum.

• vertex 2 ssd 600 lira iken 280 mb okuma yazma hızı vardır
    raid0 ile yapılan sistem 200 lirahttp://forum.donanimhaber.com/m_36763154/tm.htm
    raid i amd x2 ve x3 işlemcide denemişler galiba i7 de daha fazla skor verebilir

*Ekleme link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 1 Ekim 2010; 12:45:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

Quadro FX serisinin giriş seviyesi kartlarını kesinlikle almayın derim.
    Mimar arkadaşım bir gaflette bulunarak 580 aldı ve koşarak geri iade etti.
    FX1800 den aşağısı koftiden kartlar.Fiyata vuruncada çok anlamsız çıkıyor.
    10 kata kadar performans farkından bahsediliyor ama bunlar koşullu durumlarda ortaya çıkan ütopik değerler.

F/P için arkadaşların önerdiği gibi gtx 460 öneririm.

İşlemci için i7 930-950 arasında düşünmeye gerek yok.Fiyatlar arasında 20-30tl oynuor.
    Her ikisininde D0 revizyonları mevcut.
    Ha diyorsanızki x58 çipsetli anakartlar ve üç kanal bellek almak bana pahalı geliyor ama i7 den aşağısınıda istemiyorum, o zaman 1156 soket i7 860 alabilirsiniz.Daha ucuz anakart,çift kanal 4gb ram çözümü de olabilir.Elbette fiyatta düşüş olduğu gibi performanstada fark olacaktır ama bunun gözle görülebilirliği sizin yaptığınız işlerin ağırlıyla orantılı.

HDD açısından dikkat edilmesi gereken kısım depo kapasitesi değil, çalışma hızları olmalıdır.
    İster 2terabyte ister 20 tb kapasiteniz olsun.Raidte yapsanız hangi hddleri kullandığınız önemli.
    Siz yapacağınız işlerde HDD hızının büyük etken olacağından kesin eminseniz ve bu noktada performans sizin için hayati derecede önemliyse SSD düşünebilirsiniz.
    Şu an için çok pahalı bir çözüm olsa da performans olarak gözle görelebilir derecede fark edecektir.
    Uç noktalarda çalışmayan biriyseniz kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Eminim o kadar yardım edici şeyler yazıyorsunuzdur ki..... yanlız şöyle bir durum var ben pek anlamadığım için donanımdan dediklerini gerçekten anlamıyorum

yani Ha diyorsanızki x58 çipsetli anakartlar ve üç kanal bellek almak bana pahalı geliyor ama i7 den aşağısınıda istemiyorum, o zaman 1156 soket i7 860 alabilirsiniz
    Her ikisininde D0 revizyonları mevcut

yani benim sorunum sadece şu.Uç noktalarda değğilim... 2.000 - 2.500 TL bütçem var. Çevremde hiç kurgu video effect yapan olmadığı için onlar ne kullanıyor bilmiyorum... yani bana sormanıza gerek yok. diyorumya sadece video kurgu montaj effect arada da ses işleyeceğim. Raid gerekiyorsa tabii raid. İşlemci kesin i7 onu nteleştirdik. ram yüksek ama hangi model... yani pek bilmediğim için karışıyor... sizin anlayacağınız, bana sistemi kurmanız benim seçmem gibi bişe olucak. çünkü diyorumya HDD yerine SSD alın diyorsunuz mesela. yani eskiden en büyük sıkıntı HDD leri birbirine bağlarken yok seninki sata çıktı benimki normal filan gibi şeylerle uğraşırdık :) işler iyice sarpa sardı. Model çeşit çok. ben anlamıyorum.. sadece evime artık kasa almak istiyorum ama en doğru olanını. video işlerken kasmasın. yani RAID0 iyiyse RAID0, İşlemci i7 İse i7.. RAM 6 GB ise 6 GB. neyse neş.. tek sınırlama var bütçe koydum o kadar..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.