Şimdi Ara

2+1 bilgisayarın hoparlörünü arabaya nasıl bağlarım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
37.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev sistemlerinin bass relleks sistemli kabinleri arabada evdeki gibi çalmaz.Ama ille de çalıştırcam diyosan bu mümkün ama sen elektroniğe ilgisi olmayan biri olarak bunu yapamazsın.Aslen mümkün ve karmaşık da değil.Anlayan bi hi fi manyağı arkadaşın falan varsa 1 günde halledersiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: relaxtr

arkadaşlar 2+1 güzel bir hoparlörüm var. Bilgisayarda kullandığım bu hoparlörü arabada nasıl çalıştırırım yardımcı olrsanız sevinirim.
  • katılıyorummmmmm
  • hoparlorlerinin adaptoru dısarıda mı?? Eger dısarıda ise ustunu oku. AC220 - DC12V adaptor ise isin cok cok kolay...
  • dalga geçen arkadaşların suratlarını merak ediyorum
  • Mesela arızalanan Bilg hoparlor takımınız varsa, arabada kullanmak super oluyo. Genelde o aletlerin amplileri arızalanıyo, arkadasın arabasına cok guzel duzenek oldu arızalı Creative 7700 mesela. Pioneer set var arabada. Arabanın orjinal hoparlorlerini deck besliyor, Creative woofer ve iki hoparlorleri de bir ampli besliyor, aracın icinde muzik dinlemek tam bir keyif oldu. Dısarı yayın icin degil kesinlikle ama yuksek sesle muzik dinlenebiliyor. senin dedigin durumda hoparlor setinin amplisini de kullanmak lazım. O da ancak ampli Dc ile calısıyorsa olur, ve cok kolay olur. Eger 2.1 setinin ayrı bir adaptoru yoksa, aleti acıp, aletin icine bir adaptor monte mi degil mi bakman lazım. Eger monte ise adaptorun cesidini saptaman lazım. Adaptor AC-Dc ise yasadın, seti cok kolay arabaya baglayabilirsin. Yok eger Ac-ac ise o zaman bu sana baya tuzlu olur, o paraya bir ampli alır, 2.1 setin amplisini iptal eder, hoparlorleri ampli ile beslersin.

Bu arada bu 2.1 ne??
  • Arkadaşlaröncelikle bütün cevaplara teşekkürler.
    Benim amacım aklıma takılan bir soruya burada bu konuda bilgisi olanlardan yanıt almaktı.
    Saolsun bazı arkadaşlarda dalga geçecek yer arıyormuş ama hoş şeylerde çıkmış gülmedende edemedim.
    Yani 2+1 sistemi arabada çalıştırmak derken bu 4+1 yada 5+1 de olabilir. Hoparlör yada teyp alamak aklıma gelmediğinden değil bazı şeyleri değiştirmek kendime göre düzenlemek istemiştim o yüzden.
    Bağlanabileceğini öğrenmiş oldum. En azından aklımdaki bu soru yanıt buldu.
    Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim..
  • arkadaşım hiç çekinme, ben 1+1 takmıştım amfiyi kendi ellerimle kısa devre yaptım ve yaktım, ses sistemini yenilemek için:D

amfisini dışarı aldım, iki tane jvc eski müzik seti 9 ohm kolonlarını taktım FORD 88 MODEL minibüste çok güzel oldu şimdi 2+1 satın aldım daha demin, parasını yarın yatıracağım ve geldiğinde arbaya takacağım, aslında adamda 45 ytl ye kawai 5+1 de vardı ama onda galiba ama hem fazla tuzlu geldi gelişiyle arabaya değmeyeceği için hemde bi yerde şunu yazan birini okudum

"dianayı arabama baglamak istiyorum ama bildiginiz gibi 2*15 volt trafosu var ve sıfır noktası artı 15 volt ve sıfır noktası eksi 15 volt çıkıyo yani toplamda 30 volt"

neyse arkadaşım yapmak istediğin şeyleri erteleme emin ol kendin uğraşıp yaptığında çok da zevkli oluyor müzik dinlemek arabada....

ve emin ol doom metal müziklerle araba ile erzincan'da o arabanın adını çıkaracağım hayırlısıyla.... ki o jvc kolonları da bağlayıp 4+1 havasında kullanacağım,

ha tabi böyle işler yapabilmen için elektroniğe meraklı olmalı ve bilgili olmalısın, o amfiye zamanında kendi hoparlörlerine ekstra paralel hat çekerek o jvc kolonları kullanmıştım, ki bunu yaptığımda yıl 2000 di galiba şuan 18 yaşındayım.... "kısaca merakın olacak, cesaretin olacak,ha bi de elindeki parçayı yakma tehlikesine gireceksin"... ki şuan düşündüğümde o paralel kolonları son ses kullansam amfisi herhalde fazla dayanmazdı..... :D

öyle yenilikçi garip düşüncelere kapalı olan ve dalga geçen tüm Arkadaşlara da diyorum sadece....

Ve dostum el yapımı projeksiyon yapan bir sitede şu lafa rastladım hesap kitap hakkında tartışıyorlar biri inatla yok olmaz diyordu.. en son muhalefetlerden biri diğerine aynen şu lafı kullanmıştı: "Merak etme dostum, her mühendis bir gün sanayinin kurallarını öğrenir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_GayveR80 -- 21 Nisan 2008; 19:04:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Mc_GayveR80
    "Merak etme dostum, her mühendis bir gün sanayinin kurallarını öğrenir."

işte bu yüzden sanayiden mühendis çıkmaz,usta çıkar
    orjinal şeyler yapın biraz,uydurukçu olmayın
  • hort

arkadaşım transitine bağlamıştı ama hoparlörlerin kabloları temassızlık yapıyordu ses gidip geliyordu bazen
  • horta bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: forbest

horta bak

ama ne hort...
    hortlatanı bir yana koy...
    ya diğerlerine ne demeli..
    bir üstteki mesajı okuyan başlamış yazmaya...
    2005'ten kalan topik hortlamış,faydası olsa neyse...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gendarme

quote:

Orjinalden alıntı: forbest

horta bak

ama ne hort...
    hortlatanı bir yana koy...
    ya diğerlerine ne demeli..
    bir üstteki mesajı okuyan başlamış yazmaya...
    2005'ten kalan topik hortlamış,faydası olsa neyse...

arkadaş nerelerden bulmuş ya böyle valla ben bulamıyorum böyle eski konuları hort yapmak istiyorum

• ben 5 + 1 taktım araba +1 ini takmadım ama direk anfiye bağladım 5 kolonu
  • Nerden buldu bu konuyu
  • bilmiyorum şimdi farkettim 2005 konusu olduğunu.... 2+1 de geldi ama kıyamam ben onu arabaya koymaya:D fiyat performans delisi bir şey çıktı aldığım 2+1:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

bende z2300 war 200 rms.hoparlor ztn 12v ıle calısıyo.sanayıye gotur ıyı kalıte kablo ıle taktır sıstemı.max 50 mılyon masrafı cıkar.hoparlor ztn kendınden amfılı.fıstık gıbı de ses werıor.yerı gogu ınletıor.

Evet haklısın arkasında 12v girişi olması gerek jakını tak dinle Logitech de bu işin ustasıdır. Oda olmadı z-5500 bağla da gazı biraz fazla köklersin diyeyim Veya o oto kökler ( akvaryumun camını kırdı) (Forumdan birisininde odasının camını kırdı) Bu alet

• yapabilirsin mümkün
  • ya al bir tane inverter bir tanede i pot olay bitsin illa arabanın teyibine gerek yok bende z2300 var bende onu arabaya almak istiyorum ama yakarım diye korkuyorum orası başka
  • Vay anası sayın seyirciler yıllar yıllar su gibi akıp gidiyor dile kolay bu konuya mesaj atalı tam 2.5 yıl olmuş.
    Hayatın tadını çıkarmaya bakın, bir de bakmışsınız ki filmin sonuna gelmişsiniz keşke daha iyi seyretseydim birşey anlamadım dersiniz sonra .
  • direk hopları köprüle birbirine watt değerini teybin seviyesine getir direk cıkısa sür hiç bişey olmaz watt yettikce bağlanmaz diyenler nekadar anlıyo bu işten anlamıyomöyle bi bağlanırki ama su var performanslı olmaz bunuda göz önünde bulundur o evde yeri göğü sallayan hoparlör araçta bi performans vermez
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.