Şimdi Ara

2.5 Aylık köpeğimin ısırma problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 2.5 aylık bir köpeğimiz var bahçemize girmişti 2 hafta önce bizde sahiplendik. Cinsi sibirya kurdu kırması.3-4 gündür köpeğim evde bulunan herkesin paçasını ve ellerini ısırmaya başladı. İlk geldiği zamanlar elimizi kemirirdi ara sıra sadece ama şuan heralde dişlerini kaşınıyor paçamızı tutuyor bırakmıyor. Bayada güçlü kurtulamıyoruz. İlgisini çekmesi için oyuncak kemik aldım ama onuda bir iki kere kemirdi cogunlukla bahçede ağzına alıp koşturup duruyor. İp aldım birde onu kemiriyor cogunlukla ama bizi görünce gene paçalara saldırıyor. Hayır komutunu öğretemedik daha ismini bile öğretemedik bu arada hayvana. Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FabrikatörTorunu -- 16 Eylül 2016; 20:14:43 >

• Nasıl insanlar köpek bakıyor ya, dişleri kaşınıyor ısıracak tabi. O yaşta köpek komut öğrenmez dişleri kaşınırken. Dişleri çıkana kadar devam eder bu durum. Konu açana kadar az araştır öğren. Konu açması kolay tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FabrikatörTorunu kullanıcısına yanıt
    Dişleri kaşındığından ötürü elinizi ısırma isteği ama kesinlikle şuanda zarar vermiyor nasıl olsa diyerek elinizi ısırmasına müsade etmeyin.Bu durum zamanla alışkanlığa döner ve ilerki zamanlarda da devam eder; vaz geçiremezsiniz.Oyuncak alarak çok iyi yapmışsınız.Dişini kaşıyabilecek oyuncaklar tercih edin daha çok.Komut içinse biraz daha erken bebeklik dönemini bu şekilde atlatacaksınız ama yapmaması gereken şeyleride tek bir olumsuz sözcükle mesela hayır diyerek orta bir ses tonuyla yapaması gerektiğini anlatın.Tabi siz hayır deyip diğer bir kişi severse bunun yanlış olduğunuda anlamaz.Evin içerisindeki herkesin hassas davranması lazım.
  • K E N kullanıcısına yanıt
    Forumun amacını bilmiyorsunuz sanırım ama burası bilgi paylaşımı amaçlı bir platform.Kurallar dahilinde olduğu sürece herkes her konuyu açabilir bu şekilde bir kısıtlama asla yok.Bir soru sorulmuş yardımcı olup cevap verebilir yada görmezden gelebilirsiniz ama konu açana kadar az araştır deme hakkına sahip değisiniz.Lütfen biraz daha özverili davranalım.
  • Öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Hayır komutunu öğrendi gibi biraz. Isırınca veya paçaları çekerken hayır diyip parmağımı ona doğrultunca bana 1-2 kere havlıyor sonra ağlamaklı ses çıkartıp başka şeylerle uğraşmaya başlıyor. Bende o yanıma gelene kadar tepki vermiyorum gelince elimi uzatıyorum yalarsa ödül maması veriyorum ısırmaya yeltenirse gene hayır deyip yolluyorum. Aslında bu ısırması pek problem değilmiş bu zamanlarda dişlerini kaşınıyormuş lakin bizim bahçemize çocuklar giriyor meyve ağaçlarından aşırmaya onları ısırmasından korkuyoruz.
  • FabrikatörTorunu kullanıcısına yanıt
    Doğru yol üzerindesiniz hocam; aynı şekilde devam ederseniz diş kaşıntısı da bitince ısırma probleminden kurtulmuş olacaksınız umarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.