Şimdi Ara

2,5'' HDD şifre sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ELİMDE BİR HDD VAR SAMSUNG 160GB BU HDD KENDİ MAKINASI ÜZERİNDE ŞİFRE KONULMUŞ ŞUAN BAŞKA BİR MAKİNAYA KURMAK İSTİYORUM AMA ŞİFREDEN DOLAYI DOS EKRANINDAN İLERİ GEÇMİYOR ŞİFRE GİRMEMİ İSTEYEN BİR EKRAN AÇIYOR VE ŞİFREYİDE BİLMEDİĞİMDEN DOLAYI BİRŞEY YAPAMIYORUM KENDİ MAKİNASI TAMAMEN PERT OLDU YANİ ÇALIŞTIRIP ONUN ÜZERİNDE BİR TAKIM İŞLEMLER YAPMAK GİBİ ŞANSIM YOK AYRICA HARDDISKI USB ILE BAŞKA PC BAĞLADIM CİHAZI TANIYOR AMA CİHAZ HİÇ BİR YERDE GÖRÜNTÜLENMİYOR AYGIT YÖNETİCİSİNDE BİR TEK İSMİ YAZILI NE BİLGİSAYARIMDA NEDE YÖNETTE YOK MAXBLAST ADINDA BİR PROGRAM DENEDİM ODA HDD GÖRMEDİ BAŞKA NE YAPILABİLİR BİLGİSİ OLAN VARMI BİRDE SAMSUNG İTALATCISI SANIRIM KOYUNCU ACABA ONLARIN MERKEZİNE GÖTÜRSEM AÇMA ŞANSLARI OLURMU
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• BIOS pilini bilgisayar kapalı durumdayken çıkartın ve 10 saniye bekledikten sonra tekrar takın.Böylece tüm ama tüm bios ayarları fabrika durumuna döner ve bios da şifre istemez.
    Eğer normalinden farklı bir ayar daha önce varsa biosta,bu işlemden sonra bunlar değişebilir.Örneğin aygıtların başlama sırası (boot sırası),bilgisayarın saati(bu ayarı küçümsemeyin bu doğru olmazsa msn oturum açarken hata veriyor.) ya da çarpan ayarları vs vs vs..
  • Uyardığınız için teşekkürler büyük harf kuralına daha çok dikkat edeceğim...

Bios pilini çıkarmak veya biosu sıfırlamak fayda etmiyor laptop halen şifre soruyor ama ben hdd konusunda yardım istemiştim o laptop üzerinde ikin hdd şifre konulmuş ve hdd başka makinaya veya kendi makinasına takınca gene şifre soruyor bu sorunu aşmaya çalışıyorum laptop bios şifresi ise bazı modellerde bu şifre biostan değil başka bir chip üzerinde muhafaza ediliyormuş diye öğrendim bu konuda farklı tecrübeleri veya görüşleri olan var ise onuda paylaşırsa sevinirim
  • HDD üzerine şifre, bağlı olduğu makinanın bios'u üzerinden konulabilir. Bu konulan şifre HDD'nin altındaki kartın üzerinde bir chip tarafından saklanır. Bu şifrenin çözülmesi veya silinmesi mümkün olmayabilir.
    Bağlı olduğu makinadan bios ayarlarından bu şifre kaldırılabiliyor mu? denemek gerekir.
    HDD'nin marka ve modeline göre Firmware update gibi yöntemlerle bu şifre silinebilir mi? denenir.
    HDD'ye uygun bir kontrol kartı ile çalıştılabilir mi? denenebilir.
    Ama sonuç olarak HDD şifrelendiğinde içindeki verilerin de şifrelendiği bu teknolojide belirtmekte. ANTI THEFT TECHNOLOJI olarak sorunun hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

HDD üzerine şifre, bağlı olduğu makinanın bios'u üzerinden konulabilir. Bu konulan şifre HDD'nin altındaki kartın üzerinde bir chip tarafından saklanır. Bu şifrenin çözülmesi veya silinmesi mümkün olmayabilir.
    Bağlı olduğu makinadan bios ayarlarından bu şifre kaldırılabiliyor mu? denemek gerekir.
    HDD'nin marka ve modeline göre Firmware update gibi yöntemlerle bu şifre silinebilir mi? denenir.
    HDD'ye uygun bir kontrol kartı ile çalıştılabilir mi? denenebilir.
    Ama sonuç olarak HDD şifrelendiğinde içindeki verilerin de şifrelendiği bu teknolojide belirtmekte. ANTI THEFT TECHNOLOJI olarak sorunun hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsin.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sanırım makinenin biosunda bulunan şifreyi çözmekten başka çare kalmadı gibi peki laptop biosundaki bu makineyi açmamı engelleyen şifreyi kaldırabilecek olan varmı aramızda... ücretini bildirirseniz irtibat kurmaya çalışırım yanlız belirtmek isterim ben istanbul anadolu yakasında oturuyorum bu bölgeye yakın olursa daha iyi olur

• hdd içindeki veriler önemli değilse low level format atmayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu_27

hdd içindeki veriler önemli değilse low level format atmayı dene

Maalesef HDD'nin şifresini girmeden HDD'ye ulaşılamadığından format atmanıza da izin vermez. Birçok format programı deneyebilirsiniz fakat başarılı olabileceğinizi de sanmıyorum. Sonuç olarak; bu HDD'nin sifrelemmiş olduğu makinada, Bios'u üzerinde bu şifre mevcuttur, bazı bios'u geri alma programları ile (özel ve ücretli bazı yazılımlar) şifreyi tekrar hatırlaması sağlanabilir. Bu HDD'yi başka bir makinada kullanmanız pek mümkün de değil, belirtmek isterim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cs 1.6 win 10 tam ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

quote:

Orijinalden alıntı: yolcu_27

hdd içindeki veriler önemli değilse low level format atmayı dene

Maalesef HDD'nin şifresini girmeden HDD'ye ulaşılamadığından format atmanıza da izin vermez. Birçok format programı deneyebilirsiniz fakat başarılı olabileceğinizi de sanmıyorum. Sonuç olarak; bu HDD'nin sifrelemmiş olduğu makinada, Bios'u üzerinde bu şifre mevcuttur, bazı bios'u geri alma programları ile (özel ve ücretli bazı yazılımlar) şifreyi tekrar hatırlaması sağlanabilir. Bu HDD'yi başka bir makinada kullanmanız pek mümkün de değil, belirtmek isterim.

çok doğru hdd şifre girilmediği için proğramlar hdd görmüyorlar veya işlem yapmıyorlar...
    bu biosu çözebilecek bir arkadaş olsa aramızda ne güzel olurdu ücretli veya ücretsiz (ücretsiz daha makbuldur :D )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.