Şimdi Ara

2.5 İde 3.5 Çevirici şema varmı ?(Yapıldı!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm Arkadaşlar 2.5 hdd idesini normal 3.5 hdd ideye çevirmek istiyorum
    internetten baktım basit birşey devre falan yok doğru pinleri birbirine bağlayıp bide 5v verince oluyor

acaba bu pinlerin şeması varmı aradım bulamadım ben
    elimde gerekli malzeme var ideçıkışı molex falan filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forax -- 29 Aralık 2010; 20:45:56 >

• ide şemalarını buldum :)

• herşey tamam nerdeyse tam karşı karşıya geliyor yanlız 2.5 de 44.pin nereye denk geliyor Type -(0-ata) yazan
    boşmu kalacak acep
  • quote:

Orijinalden alıntı: forax

herşey tamam nerdeyse tam karşı karşıya geliyor yanlız 2.5 de 44.pin nereye denk geliyor Type -(0-ata) yazan
    boşmu kalacak acep

şemada işaretlenmiş zaten boş bırakılıyor 44 pin 2.5 ide 40 pin diye mavi çizgiyle

başlıyorum bitince fotoları eklerim
  • 1 saatlik çalışmam sonucu nihayet elektriği verdim sorunsuz çalışıyor hdd
    resimdede gördüğünüz gibi lehimli halini çekmeyi unutmuşum bantladım bidaha
    bantı sökmedim erindim :)

• eline saglık güzel yapmışsın. benimde böyle bir çeviriciye ihtiyacım var ucuz birşey bulabilirsem alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanhelsingson

eline saglık güzel yapmışsın. benimde böyle bir çeviriciye ihtiyacım var ucuz birşey bulabilirsem alıcam

kadıköyde 5-10 lira civarı birşey hazır kablo olarak var.
  • merak ettim o anakart kaç yıllık?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

merak ettim o anakart kaç yıllık?

98 olması lazım :) 13 yıllık
  • quote:

ide şemalarını buldum :)

/>

Kardeş, ben de bunun tersini yapmak istiyorum. Senin konunu buldum. Eski bir lap top var, IDE HDD i bozuk. Yine eski bir HDD var, 15 GB 3,5 IDE. Bunu lap topa bağlayıp bir kaç program kurup işler hale getirmek istiyorum. Hotspot olarak kullanacağım lap topu. Ide kısmını ve güç kısmını nasıl bağlayabilirim? Teşekkürler.

• Evet yapılabilir
    http://www.cartft.com/image_db/Adapter-HDD-2.5-auf-3.5.jpg
    böyle hazır birşeyde alabilirsin benim yaptığımıda yapabilirsin ikisi aynı şey

yalnız sen tersini yapacaksın leptopta 12v ve 5v güç bulman lazım çünkü 3.5 hdd nin çalışması için 12 ve 5 v lazım extra bir adaptör takabilirsin yada leptoptan bu gücü elde edeceksin
  • Böyle bişe yani

• quote:

Evet yapılabilir
    http://www.cartft.com/image_db/Adapter-HDD-2.5-auf-3.5.jpg
    böyle hazır birşeyde alabilirsin benim yaptığımıda yapabilirsin ikisi aynı şey

yalnız sen tersini yapacaksın leptopta 12v ve 5v güç bulman lazım çünkü 3.5 hdd nin çalışması için 12 ve 5 v lazım extra bir adaptör takabilirsin yada leptoptan bu gücü elde edeceksin

Cevap için teşekkürler. 12V ve 5V volt var mıdır acaba lap top da? Dizüstünün marka ve modeli, Asus A3N. Bu arada IDE çıkışları aynı mı olacak birebir yani karşılıklı bağlayınca denk gelir mi? Aslında fazladan eski bir p3 var kasasız filan. uzay montaj kartonda monitörsüz direk çalıştırıp da olabilir. Fakat lap top daha derli toplu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 29 Kasım 2012; 18:12:37 >

• büyük ihtimalle vardır yoksada çeşitli devrelerle elde edebilirsin bunun için forumda elektonikten iyi anlayan arkadaşlar var
    eline bir voltmetre al dene
    ide çıkışı standarttır şemada olduğu gibi pin isimlerine bakarak hata yapmadan elde edebilirsin tam karşı karşıya denk geliyor son 2-3 pin hariç böyleydi sanırım
  • 5v direk olarak 2.5 idede var zaten şemadada görüldüğü gibi (41-24 pin) sen 12v aramaya bak

12 de illaki vardır bir yerde özellikle voltmetreyle adaptör girişinin olduğu bölgeye bak oralarda vardır
  • quote:

5v direk olarak 2.5 idede var zaten şemadada görüldüğü gibi (41-24 pin) sen 12v aramaya bak

12 de illaki vardır bir yerde özellikle voltmetreyle adaptör girişinin olduğu bölgeye bak oralarda vardır

Kardeş ben 3,5 ide kullanacağım için 41. pin olmayacak HDD de. O zaman 5V u ya dizüstü 2,5 yuvasından alacağım, ya da komple hdd güç girişini bağlayacağım bir güç kaynağı lazım olacak. Sanırım bunu lap top üstünde bulamam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 30 Kasım 2012; 13:04:20 >

• Gösterdiğim enerji girişlerini nasıl yapmalıyım. 2 adet enerji girişi var biri (logic) diğeri (motor), Bu uçları kısa devre mi etmeliyim yoksa sadece bu iki uctan birine enerji versem olur mu ? Sadece bir uçsa hangisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevki6630 -- 9 Aralık 2012; 10:23:35 >
  • Selam hocam bunlar ne ise yarıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevki6630

/>

/>

Gösterdiğim enerji girişlerini nasıl yapmalıyım. 2 adet enerji girişi var biri (logic) diğeri (motor), Bu uçları kısa devre mi etmeliyim yoksa sadece bu iki uctan birine enerji versem olur mu ? Sadece bir uçsa hangisi ?

Kardeş, mantıken ikisinin de bağlanması lazım bence. Çünkü 3,5 ide de 5 ve 12 v değleri ayrıyeten giriyor. 2,5 da da 2 ayrı enerji girişi olması lazım diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.