Şimdi Ara

2 adsli 1 huba baglamak !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arakdaslar cafemizde 52 biglsiayar var ve hafta sonlari asker carsi izninde sabahin belirli bi saatinden gidisilerine kadar dolu kalio ve sürekli bi msnde goruntulu konustuklari icin 52 bilgisayardada web cam ve kulaklık var o yüzden mesala 40 kisi girerken 12 kisi izlio internet cok yavaslio fln filan bizde 2 adsl baglamak icin 1 tane vardi airtes adsli 1 portlu 4096 hizda adslimiz bugun basvurdugumuzda pikatel verdiler yine bi 4096 aldik ve simdi bunlarin 2 sini ayni huba takip digerlerine dagitmamiz nasil olucak...

ayarlari hepsi mesala benim network 10.0.0.2 ile baslio 2 modemin lan ida ole ayarladim. baska yapamam gereken bisi varmi yoksa mesala simdi adsl in ipsini sabitlememizmi lazim cünkü 2 side farkli telefon numararinda sabitlein desek farkli ipler ile sabitlicekler sanirim yada ip lerini sabitlemezlerse 2 adsli bir huba baglalamiz mümkünmü ??

• yokmu cevap arkadaslar :(
  • Daha once cok tartisildi bu konu burda 2sini ayni anda kullanamazsin kullansan bile hiz ayni kalir anca soyle bir taktik gelistirebilirsin 2 hub alirsin yarisini ona geri kalaninda eskisine baglarsin boylesi daha mantikli olur
  • Eger yapmak istediginiz iki adsl modemin bantlarini birlestirip 4096+4096=8192Mbit gibi kullanmaksa, hub'a bagliyarak olmaz. Bunun icin "Bandwith" birlestirici cihaz almaniz gerekir. Benim bildigim ve markasi planet olan bir cihaz vardi iki sene once. Sanirim hala satiliyordur.
  • Bu alet de isinize yarar Linksys/Cisco RV082 ya da Linksys/Cisco RV016.
    Birincisi 8 portlu + 2 adet WAN
    Ikincisi 16 portlu + 2 adet WAN
  • 2 adsl hattını modemlerden switch'e verip makinalardan ağ geçidini elle tanımlayarak yapabilirsin bu sayede ağ geçidi hangi adsl hattınınsa switch otomatik olarak o hatta yönlendirecektir bilgisayarı
  • 2 modem 1 swic olmaz bilgisayarlarinda herhangi bir hız artrımı yaşamazsın. Baglantı hızı aynı kalır. 2 Swic 2 modem işini görür. Bilgisayarları 2 ye böl yarısını 1 modemde yarısını da diger modemle internete bagla böyleye internetin hızlanır.
  • kardeş dediğin mümkün
    şimdi 2 tane modemin var değil mi
    airties ın DHCP sini kapat
    pikatelin ip adresi neyse airties ın ip adresine 1 ekleyerek getir, makinalarda gatewayleri elle ata.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahali

2 modem 1 swic olmaz bilgisayarlarinda herhangi bir hız artrımı yaşamazsın. Baglantı hızı aynı kalır. 2 Swic 2 modem işini görür. Bilgisayarları 2 ye böl yarısını 1 modemde yarısını da diger modemle internete bagla böyleye internetin hızlanır.

Arkadaşım nasıl olmaz biz bağlantı hızını yükseltmeye çalışmıyoruz ki. 1 switch üzerinden tek kabloyla 2 dsl hattı dağıtmaya çalışıyoruz.Dediğimin olmayacağını düşünüyorsan küçükyalı yalınet'i ziyaret edebilirsin.Orada bu yöntemle 2 x 4096 hat tek kabloyla dağıtılıyor!
  • dhcp olayini yaptim ben olmadi simdi dielim airteis dan mesala dhcp sinsini 10.0.0.3 den 10.0.0.30 a kadar pikateli 10.0.0.31 den 10.0.0.254 e kadar ayarlasam bilgisayarlarin ip lerinide manuel olarak versem 10.0.0.3 den 10.0.0.254 e kadar 30 a kadar airties 31 den 254 e kadar pikatel gorurmu ?veya baska nasil yapabiliriz mesala 2 modemi icin ayri bi hub alsam digerler huba o hubtan cıkıs alsam olabilirmi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kskobii

dhcp olayini yaptim ben olmadi simdi dielim airteis dan mesala dhcp sinsini 10.0.0.3 den 10.0.0.30 a kadar pikateli 10.0.0.31 den 10.0.0.254 e kadar ayarlasam bilgisayarlarin ip lerinide manuel olarak versem 10.0.0.3 den 10.0.0.254 e kadar 30 a kadar airties 31 den 254 e kadar pikatel gorurmu ?veya baska nasil yapabiliriz mesala 2 modemi icin ayri bi hub alsam digerler huba o hubtan cıkıs alsam olabilirmi ?

Hem DHCP acip hem de manual IP verilmez. Ya biri ya oburu.
    Agdaki tek bir cihazin DHCP si acilir. Geri kalani tapatilir. O bir tane 255 makinaya DHCP den IP adresi dagitabilir.
  • iide simdi modemin arayüzünde baslangic ve bitis adresleri var onlari meslaa 10.0.0.3 den 10.0.0.100 desem onumu alir yada baska bisey dielim birinn dns ni degisirsem manuel olarak bilgisarlarda verdigim dnsi birine 10.0.0.2 desem digerine modeme yazdigim dnsi girsem olurmu ?
  • DHCP OFF yapin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xman958

Bu alet de isinize yarar Linksys/Cisco RV082 ya da Linksys/Cisco RV016.
    Birincisi 8 portlu + 2 adet WAN
    Ikincisi 16 portlu + 2 adet WAN

bunlarin fiyatlari nedir bilmiyorum ama ,

Surecom EP-4524AX 350 ytl seviyesinde fiyata sahip ve 2 adet adsl baglantisi icin yuk dengelemesi yapabiliyor. Arkadasin elle yap diye anlattigi isi bu cihazlar otomatik olarak yapiyor ve her baglantiyi o an icin en uygun porta otomatik yonlendiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 29 Ocak 2008; 16:25:02 >
  • Fiyatlar hakkinda hic bir fikrim yok.
  • Hızınızı 8192K yapmak istemiyorsanız, ilk önce modemlerin ip adresini aynı sınıf aralığında tanımlayın. (örn: 10.0.0.2 ve 10.0.0.3)
    daha sonra modemlerin DHCP lerini kapatın ve bilgisayarlara elle IP adresi verin.

Ip adreslerini 10.0.0.4 ~ 10.0.0.254 arasında verirsiniz.
    Tüm bilgisayarlara alt ağ maskesi olarak 255.0.0.0 verin ve son olarak
    Bilgisayarların yarısına ağ geçidi olarak 10.0.0.2 diğer yarısına 10.0.0.3 verin.
    Böylece bilgisayarlar aynı ağda olacak fakat bilgisayarların bir kısmı bir modemden, diğerleri diğer modemden internete çıkacaktır.

İsim sunucu (DNS) olarak) yine internete çıktıkları modemin ip adreslerini yazabilirsiniz. 10.0.0.2 ve 10.0.0.3 yazabilirsiniz.
    Böyle sorun olursa Telekomun İsim sunucularının ip adreslerini yazarsınız .195.175.39.39 ve 195.175.39.40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 29 Ocak 2008; 16:51:25 >
  • Abicim modem birinin ip aralığını 10.0.0.2 diğerini 192.168.2.1 değerinde ver pc leride ona göre manuel ayarla.
  • ayni agda olmalari onemli benim icin akinsoft sora sapitio dediklerinizi bi deneyeyim.. peki 8 mgbt baglanti yapmak icin o surecomumu ayarlamam alzim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.