Şimdi Ara

2.Basamak: İngilizce Çalışma Programı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
96
Favori
45.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buradaki Look Ahead konuşma derslerini bitirdikten sonra artık 4.adıma geçebilirsiniz demissiniz yani gramer konusuna fakat diger speaking kaynaklarina The Flatmates ve Engvid bunlari bunlari birini bitirip digerini mi dinliyoruz buna degindiniz mi goremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 26 Kasım 2016; 18:0:41 >
  • Kusura bakmayın.Benim hatam.
    Dün konuda değişiklik yapmıştım.
    The Flatmates ve Engvid speaking derslerini kaldırdım.Çünkü zaten bu beceriler cbc derslerinde geliştiriliyor.Arkadaşlar da önerince önermekten vazgeçtim.Sanırım böyle daha uygun oldu.
  • Yok silmedim.
    Ama video dersleri hazırlayıp bitirdikten sonra buradaki konuyu sileceğim.İhtiyaç kalmayacak.
    Aynı sayıda kelimeyi orada da öğrenmiş olacaksınız.
    Hatta size yazdığım bu cevapta önemli bir süprizi yazayım;
    hazırlayacağım bu derslerde özenle hazırlanmış kelimeler olacak.
    Güncel dilde kullanılan ve birçok alanla ilgili sık kullanılan kelimeler olacak.
    Bunlar hazır falan değil.Ben kendim yaklaşık 2-3 senedir reading çalışmaları yaparken en sık karşılaştığım kelimeleri ekleyeceğim.Özellikle gazetelerde vs.en çok kullanılan deyimler,kelimeler de olacak.

Hayır gramer zaten cbc derslerinden önceydi.Yanlış hatırlıyorsunuz.
    Hocam ne yaptınız yaa! O dersler bırakılır mı? Ben en çok yarım bırakma konusunda uyardım sizleri.
    Çünkü tekrar en baştan başlamanız ve daha fazla çalışmanız gerekiyor.

1.Evet Look Ahead'dan başlamanız KESİNLİKLE gerekli.
    Ben bunu İntermediate seviyesinde olanlara bile çoğu kez öneriyorum.
    Çünkü kendilerini intermediate seviyesinde zannediyorlar.Bu sadece gramer anlamında o seviyedeler.
    Bu dersler sizi gramer,konuşma,anlama ve hatta kısmen yazma konusunda TAM OLARAK intermediate seviyesine getirecek.
    Temel,iskelet dersler bunlar.

2.Radyo dinlemeyin.Kitap okumanıza ASLA karşı çıkmıyorum.İnanılmaz faydalı bir iştir.Ama gramer bilmeden kitap okumak da sizi fazlasıyla yorar,öğrenemiyorum duygusu gelir belli süre sonra.O nedenle gramer şart.
    Radyo dinlemeyin dememin sebebi seviyeniz yanlış.Cbc derslerini bitirin.İsteğiniz kadar radyo dinleyin karşı çıkmam.Ama bu dersler bitmeli.Diğer türlü çalışma hatası olur.Zaten radyoda siz bir metin görmüyorsunuz.Sadece dinleme var.Cbc derslerinde dinleme,okuma,yazma,konuşma hepsi var.Bu daha faydalı.
    Dizi izlemeyin diyeceğim ama beni dinlemeyip yine izleyeceksiniz.Fakat şunu da belirtmeyim;
    dizi çevirilerinde bazen görüyorum muazzam hatalar oluyor.Özellikle son güncel dizilerde.
    Dizi çok fazla izlerseniz sadece konuşurken bazı kelimeleri abd aksanı gibi telaffuz edersiniz.
    Bu da bazen karşıdaki kişiyle dalga geçiyor hissi verebiliyor.Detaylı bir konu.Çok izlemenizi önermem.
    İzliyorsanız da İngiliz veya Kanada dizileri izleyin.Siz bilirsiniz.

Evet konu çok anlaşılır bir noktaya geldi.
    Yani sadece okuyan birisi rahatlıkla öğrenir ne demek istediğimi.

• Hayır tüm her şey bir programda yer alacak.Okuma yazmanız olmasa bile görsellere tıklayarak çalışabileceksiniz.
    Programın boyutu gerçekten büyük olacak.Onu da indirirsiniz artık.İnternet bağlantısına gerek kalmayacak.
    Tüm bölümlerde geçen kelimelerin Türkçe karşılığı da olacak.

Evet bu dersleri hazırlayınca buradaki konuyu sileceğim.Yedek almanıza gerek yok.

Ben oxford kitapları için değil normal kitaplar için konuşmuştum.

Ekrana gelen cümleleri yazın.Zaten fazla bir yazı da olmuyor.
  • Hocam her şeyi anladım da şu gramer'de lit2go kısmı aklıma takıldı nouns çalıştık tamam orada direk herhangi bi cümleye baktığımızda noun çıkacak karşımıza peki ama used to konusuna çalıştım onu bulmak için tek tek girip akacak mıyım oradaki parçalara?
  • emrengn E kullanıcısına yanıt
    Tabiki orada sizden yüzlerce,binlerce cümleye tek tek bakmanızı beklemiyorum.
    Burada söylenen şeyden kasıt bu konuyu öğrenene kadar,aklınıza kazıyana kadar cümle içinde bu tarz alıştırmalar yapmaktır.
    Yani artık konuyu anlayıp cümle içinde bulabiliyorsanız sorun yok demektir.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam,bunun için 2 ayrı kitaptan etkinlik çözüp varsa voscreen'de tekrar bakıyorum konunun örnek cümlelerine.
    Çalışma sisteminde nasıl yazmışsam o şekilde çalışın.
    Sistemi değiştirirseniz hatalı durumlar çıkabilir.
    Sizinle daha önceden konuşmuştuk hocam 1 şubatta proficiency sınavım var onun için gramer çalışıyorum.Türkçe karşılaştırmayı çalışırken kafamdan yapıyorum veya eklerin edatların altlarına yazarak yapıyorum daha hızlı ilerlemek için,bir sıkıntı olmaz diye umuyorum :D
  • Sadece ekranda beyaz renkle yazılmış cümleleri not alacaksınız.
    Hocam sınavımı başarıyla geçtim.Bu zamana kadar murat kurt'un grammer kitabını(son bir kaç ünite hariç) bir de oxford grammar for turks kitabını bitirdim aynı zaman da look ahead derslerini de not tutarak bitirdim.Ama ingilizcemi devam ettirmek ve sürekli ilerletmek istiyorum.Şimdi sizce sizin önerdiğiniz 5 adım da ing programına en baştan başlayayım mı yoksa direk cbc derslerinden mi başlayayım?
    Oxford grammar for Turk kitabı yanlış hatırlamıyorsam intermediate seviyesine kadar anlatıyordu.Kitabın içeriğine bakabilir misiniz?Şuan detayını unuttum.

Bence Murat Kurt'un kitabını genel bir tekrar yapıp bitirin.
    Look ahead dersleri bittiyse aldığınız notlardan kısaca bir tekrar yapın.
    Sonra cbc derslerine başlayabilirsiniz.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrengn -- 6 Şubat 2017; 23:15:12 >
    Evet hocam intermediate sanırım noun clause vs. falan yoktu çünkü onda şimdi tekrar baktım.Ha bir de gramer konusunda gelecek zaman tenselerine "will" ve "be going to" dışında bakmadım future perfect falan hiç bilmiyorum yani ama diğerlerini bildiğimden gördüğümde anlamı çıkarabiliyorum -... olmuş olacak şeklinde misal- ama dediğiniz gibi genel bir tekrar edip onları da öğreneyim.

Look ahead'da ise evet not alarak çalıştım çoğuna bazı dersleri 2. kez dinledim.Ama telaffuzlara pek dikkat etmedim açıkçası hatta hiç çabalamadım desem yeridir sınavda speaking yoktu çünkü listening kısmı da basitti.En baştan başlayıp tamamını not alarak telaffuzlara dikkat ederek çalışsam daha iyi olur herhalde.

Şuan vaktim bol hocam hatta tamamen boş okulu donduracağım için İngilizce'mi sürekli ilerletmek ve hatta her açıdan(speaking,writing) gelebileceğim en mükemmel seviyeye gelmek istiyorum.Ama siz extra çalışma yapmayın demişsiniz her şeye rağmen yapmayayım mı extra bir çalışma dizi, film, kitap okuma, yabancı forumlara girme vs.?

Murat Kurt'un kitabı upper seviyesine kadar anlatıyor.Bu kitap yeterli sizin için.

Evet Look ahead konusunda telaffuzlar çok önemli.Zaten temel bilgiler var.Fazla vaktinizi almaz.

Hayır yapmayın.Ekstra çalışma yapacağınız vakti inanın burada verdiğim look ahead ve cbc derslerine hatta ondan sonra önerdiğim kaynaklara zaman ayırarak çalışınca çok daha faydalı olacaktır.
    Hepsini boşver.En azından 1 ay dene bakalım bir şeyler öğrendiğini göreceksin.
    Çok teşekkürler hocam yardımcı olduğunuz için gayet kararlıyım bi kaza bela geçirmezsem 8 ayım var tam seneye okul açılana kadar.O zaman dediğim gibi look ahead telaffuzlarla birlikte yeniden ardından gramer tekrarı + bir kaç eksiği kapatma sonra cbc dersleriyle kapanışı yaparım.Bu cambridge advanced grammar in use kitabını falan bunlardan sonra kullanırım herhalde değil mi hocam? Çünkü seneye bölümüm(uluslararası ilişkiler) her ne kadar Türkçe'de olsa ben aynı zamanda yabancı kaynakları da kullanmak istiyorum geçen inceledim iktisada giriş dersinin kitabını falan haliyle epey ağır bir ingilizce var.
  • Hocam iyi günler, teşekkürler öncelikle çok güzel konu açmışsınız. Ben hazırlık okulundayım intermediate seviyesindeyim ve açıkçası programlı çalışma şekli oluşturmaya çalışıyorum. Sizin yönteminizi kullanmak istiyorum fakat look ahead için fazla vakit gidecek diye düşünüyorum. Bir de çalışmak için daha çok vaktim var yani okulda zaten bir şeyler görüyoruz ama speaking kısmında günlük yapmamı önerdiğiniz bir şeyler var mı?
  • Merhaba hocam ve üyeler .... Yaklaşık olarak 3 gündür yazdığınız makaleleri ve yorumları okuyorum sürekli olarak speaking, reading vs. gibi konuların kaynaklarına deginiyorsunuz ben bu kaynakları bı turlu bulamıyorum rica etsem hocamızın belirtmiş olduğu kaynakları yorum kısmına veya özelden atabilecek olan biri varsa minnettar kalırım ..... Şimdiden teşekkürlerimi sunarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hopeful96 kullanıcısına yanıt
    Neden fazla vakit gitsin.60 bölüm var her bölümü 2 kere izleyeceksiniz.Ağzınızla tekrar edeceksiniz.Bu kadar.
    5 adım sistemini dikkatli okursanız speaking becerisine yönelik öneriler sundum.(3.adım look ahead daha çok başlangıç asıl öneri 5.adım cbc derslerinde mevcut.)
    Özet olarak speaking geliştirmek istiyorsan elinde seslerin bir yazılı metni olması gerek.
    Önce tekrar tekrar dinleyip sonra dinlediğini ağzınla tekrar etmen şart.
    Mesela günümüz gençleri yüzlerce sezon dizi izliyor ama konuşamıyor.Çünkü ses taklidi yapmıyor.Bunu yaparsan gelişir.Başarılar.
    5 adım sistemini uygularsan 7-10 ay arasında tüm dersler biter.
  • Hocam ben 3 ay için hazırlık sınavını geçmek için çalışacam. Geçen sene b1 e gitmiştim ama devam etmedim. Nasıl çalışayım, geçme şansım var mı? Sene içinde tekrardan normal öğrenme odaklı çalışacam ama şimdilik hedefim hazırlığı atlamak. Nasıl çalışmalıyım?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.