Şimdi Ara

2 bin tl ile geçinemeyen bekar insan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: selonya

Bara pavyona gidermiş yetmezmiş o yüzden. Lafa bak.

Giderse gitsin hocam, bizi ilgilendirmez de. Bara pavyona 1 kişi 300-400 lira bırakıyorsa o adam salaktır. Konsomatislere para yedirirsen yetmez tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadde19

26 yaşında bekar aylık 820 tl adalet ?

asgari ücret ile 8 ayda 3500 tl biriktirdim mutluyum. altın yaptım .saklıyorum ağustosta askerim.. dönüşte atv alıcam o parayla
  • Ben izmirde 2250 TL'ye gecinemiyordum. (2010-2012 arasi) Evet cok normal birsey. En basitinden siralayacak olursan;
    Ev kirasi, elektrik, su,internet, cep telefonu faturasi var, arabanin benzin parasi, gunluk 2 paket sigara parasi var, aylik prezervatif, parfum. deodorant, deterjan, sampuan, dus jeli vs gibi sarf giderlerin var.
    Evde yemek yapmiyorsun surekli disarda yiyorsun ya da disardan siparis veriyorsun.
    Haftada en az 2 gece disari cikiyorsun.
    Ayrica kiyafet+ayakkabi vs masraflarinda oluyor (bunlari yillik totalden 12'ye bolup aylik harcamalarina ekle)
    Yazin tatil yapiyorsun, cesme klasik.
    Kisacasi cok normal. Ben o zaman 1 kurus biriktirememistim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Ben izmirde 2250 TL'ye gecinemiyordum. (2010-2012 arasi) Evet cok normal birsey. En basitinden siralayacak olursan;
    Ev kirasi, elektrik, su,internet, cep telefonu faturasi var, arabanin benzin parasi, gunluk 2 paket sigara parasi var, aylik prezervatif, parfum. deodorant, deterjan, sampuan, dus jeli vs gibi sarf giderlerin var.
    Evde yemek yapmiyorsun surekli disarda yiyorsun ya da disardan siparis veriyorsun.
    Ayrica kiyafet+ayakkabi vs masraflarinda oluyor (bunlari yillik totalden 12'ye bolup aylik harcamalarina ekle)

Farkındaysan gayet lüks yaşamışsın.

Çeşmede tatil kısmından sonra diyecek bir şey bulamadım zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Ben izmirde 2250 TL'ye gecinemiyordum. (2010-2012 arasi) Evet cok normal birsey. En basitinden siralayacak olursan;

Farkındaysan gayet lüks yaşamışsın.

Çeşmede tatil kısmından sonra diyecek bir şey bulamadım zaten.

Aksine hic luks yasamadim. Normal yasadim...

"Cesme klasik" yazdim, bodrum, antalya vs yazmadim bilerek cunku Cesme Izmir'e 90 km. ve bir Izmirli icin haftasonlari cesmeye gitmek pek luks birsey degil, gayet dogal karsilanir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 13 Temmuz 2014; 16:30:06 >

• İstanbulda tek başına yaşayan birine o paranın yeteceğini sanmıyorum. En kötü 700-800 kira veriyorsundur ev 1+0 olsa bile faturalar mutfak harcamaları falan derken hepsi tek kişiye biniyor iyice artıyor.
  • quote:

''Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz''

Bu söz hep vardı. Hükumetle ilgili bir durum yok.

İnsanlar neyim demeden isteklerini belirliyor. Memur adam gelmiş dubleks evim olsun diyor. Bekler o daha.

Çoğu hiç bulamazlar bu kafayla.Hükümetin sözcüsü falansın sanırım.
  • Tam_Türk kullanıcısına yanıt
    He kardeşim he.
  • 2000 tl nedir nasıl geçinsin insanlar saçmalamayın yahu.. 2000 lira maaşla çalışılırmı bu devirde ? 10.000 balyeyi 5 kişi 2 günde atar 2 günde kişibaşı 2000 lira al sana..

Bu devirde 4000 maaş ve azı bence yeterli değildir. Hangi şehirde olursanız olun..

Ha diyorsunuz asgari ücret bilmem ne.. e canım bir dünya iş var sende maçanı sık fazla çalış hayvan gibi çalış insan gibi yaşa derler adama ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki çoğu arkadaş henüz para kazanmaya başlamadığı için, bazı başlayanların da henüz yalnız yaşamadıkları için olayın içyüzünü kavrayamadığını düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 900 Liraya ailece geçinenler var 2 bin liraya 1 kişi geçinemiyorsa yuh yani tamamen gereksiz harcamalar yapıyordur.

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Yok onlar mantıklı insanlar hükümet kötü. Bana diyor sonra adam hükümet yalakası diye.
  • quote:

Yok onlar mantıklı insanlar hükümet kötü. Bana diyor sonra adam hükümet yalakası diye.

Senin gibi insanlar her hükümetin arayıpta bulamadığı türden.Konuyu okudum gelene geçene sürekli laf atıyorsun yok o nasıl yaşam stili, öyle lüks yaşanır mı falan.Haddini bil ve ağzını topla ilk önce ona göre karış millete oldu mu abisi? Herkes tatile çıkmasın,gece sosyal hayatı olmasın,ot gibi yaşasın o zaman.Benzinin litresi 5 lirayı geçmiş, et yemenin lüks sayıldığı,zenginlik göstergesi olduğu bir ülkede yaşıyoruz adam hala aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz diyor.Bu düşünce yüzünden zaten şu an bu ülke bu hallere geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

900 Liraya ailece geçinenler var 2 bin liraya 1 kişi geçinemiyorsa yuh yani tamamen gereksiz harcamalar yapıyordur.

yazmayacaktım ama dayanamadım. 900 liraya geçinilmez sadece sürünülür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Abin kurban olsun sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

900 Liraya ailece geçinenler var 2 bin liraya 1 kişi geçinemiyorsa yuh yani tamamen gereksiz harcamalar yapıyordur.

Geçinip veya sürünmesi değil tek kişiden bahsetmiyoruz.4 kişi öyle böyle o paraya 1 ay gidebiliyorsa 1 kişi 2 bin tlye geçinememesi size absürt gelmiyor mu?

• 1 kişi 2000 tl'ye nasıl geçinemiyor evli olsa geçinemiyorum dese anlarım ama tek kişi geçinemiyorsa ya İstanbul gibi bir şehirde yaşıyordur yada gösteriş meraklısıdır.
  • yiyordur biriktirmek zorunda mı
    kendi parası sana ne
    nasıl dertlerinzi var ya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Geçinip veya sürünmesi değil tek kişiden bahsetmiyoruz.4 kişi öyle böyle o paraya 1 ay gidebiliyorsa 1 kişi 2 bin tlye geçinememesi size absürt gelmiyor mu?

4 kişi öyle böyle o paraya 1 ay gidemez. Ya kuru ekmek yemeleri lazım, ya da kredi kartına dayanıyorlardır ki %90 kredi kartı.

Zaten asgari ücretle çalışıp üzerine çalışmayan kadınla evlenip üzerine 2 çocuk yapanlarda deli cesareti vardır, ben devlet memuru olmama rağmen bırak çocuğu evlenmeye cesaret edemiyorum.

• 17 yaşıma kadar o parayla 4 kişilik aile geçiniyorduk biz, bekar adam tek başına geçinemiyorsa tamamen daha önce çok rahata alışık yaşamış bi insandır
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.