Şimdi Ara

2 çember daire sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 çember daire sorusu
    2 çember daire sorusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1in cevabi ne

• Zig47 Z kullanıcısına yanıt
    Cevaplar verilmemiş.

• 2. soruda, dış kuvvet formülünü uyguladık,
    DE² = DC.DA
    AC doğru parçası büyük çemberin kirişi. Merkezden kirişe çizilen dikme kirişi iki eşit parçaya böler, çizilen dikme merkezden kirişin uçlarına yarıçaplar çizildiğinde oluşan ikizkenar üçgenin yüksekliği olduğu için.

2 çember daire sorusu

Resim linki: LİNK.

Bilmiyorsanız eğer, dış kuvvet formülünün nereden geldiğini de gösterebilirim.

İlk soru, bu soru üniversite hazırlık sorusu mu? Çok zor bir soru değil ama üniversite sınavında olmayan bir trigonometri kullanılıyor. cos36° ve tan36° değerlerini kullanarak çözülebiliyor. cos36°, trigonometrideki toplam-fark, yarım açı vs. formülleriyle bulunabiliyor, veya düzgün beşgende belli köşegenleri çizince oluşan benzerlikten
    cos36°=(altın oran)/2 = φ/2 = [(1+kök5)/2] / 2 = (1+kök5)/4 olarak bulunuyor.
    cos36° bilinince, tan36° de biliniyor, bu sayede düzgün beşgenin alanı bulunuyor. Sonra düzgün beşgenin alanından beş tane daire diliminin alanları toplamı çıkarılınca
    taralı alan = [80*(1+kök5)/kök(10-2kök5)]-24pi birim kare olarak çıkıyor, bu da yaklaşık ≈34.712 birim kareye eşit. Üniversite sınavı içinse bu çözümün anlatılmasına gerek yok. Bu soruda dairesel bölgelerin alanları toplamıyla ilgili şunun bilinmesi iyi: toplamda 108°'lik 5 tane daire dilimi var, ve hepsinin yarıçapı eşit (4 birim).
    108° * 5 = 540°.
    Bir tam daire 360° olduğu için, bu beş tane daire dilimi birlikte 3/2 tane tam daireye eşit olur.
    Çünkü 540°, 360°'nin 3/2 katı. (540° = (3/2)*360°.)
    Bu, tüm daire dilimlerinin yarıçapları eşit olduğu için. Yarıçapları eşit olmasaydı olmazdı.
    Beş daire diliminin alanları toplamı =
    (3/2)*(yarıçapı 4 birim olan bir tam dairenin alanı) =
    (3/2)*pi*4² = 24pi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 2 Kasım 2019; 21:50:40 >

• miGma M kullanıcısına yanıt
    cevabınız için çok teşekkür ederim. 1. soru 11. sınıf meb kitabından.

• miGma M kullanıcısına yanıt
    hocam 1.soruda .ben koni sekilli yerin alanini buldum 5le carptim cokgen de 5 gen yukseklik verilmediginden tarali alanda bir nokta sectim ust tarafi kare altida ucgene benzettim alt eskenar ucgen oldu
    4 pi koni bicimindeki dilim ///// 5 genin alani= karenin alani +eskenar ucgen alani buldum
    cokgenden daire dilimini cikardigimda tarali alani buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig47 -- 3 Kasım 2019; 2:26:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.