Bildirim
2 çember daire sorusu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
1in cevabi ne
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevaplar verilmemiş.
2. soruda, dış kuvvet formülünü uyguladık,
DE² = DC.DA
AC doğru parçası büyük çemberin kirişi. Merkezden kirişe çizilen dikme kirişi iki eşit parçaya böler, çizilen dikme merkezden kirişin uçlarına yarıçaplar çizildiğinde oluşan ikizkenar üçgenin yüksekliği olduğu için.
Resim linki: LİNK.
Bilmiyorsanız eğer, dış kuvvet formülünün nereden geldiğini de gösterebilirim.
İlk soru, bu soru üniversite hazırlık sorusu mu? Çok zor bir soru değil ama üniversite sınavında olmayan bir trigonometri kullanılıyor. cos36° ve tan36° değerlerini kullanarak çözülebiliyor. cos36°, trigonometrideki toplam-fark, yarım açı vs. formülleriyle bulunabiliyor, veya düzgün beşgende belli köşegenleri çizince oluşan benzerlikten
cos36°=(altın oran)/2 = φ/2 = [(1+kök5)/2] / 2 = (1+kök5)/4 olarak bulunuyor.
cos36° bilinince, tan36° de biliniyor, bu sayede düzgün beşgenin alanı bulunuyor. Sonra düzgün beşgenin alanından beş tane daire diliminin alanları toplamı çıkarılınca
taralı alan = [80*(1+kök5)/kök(10-2kök5)]-24pi birim kare olarak çıkıyor, bu da yaklaşık ≈34.712 birim kareye eşit. Üniversite sınavı içinse bu çözümün anlatılmasına gerek yok. Bu soruda dairesel bölgelerin alanları toplamıyla ilgili şunun bilinmesi iyi: toplamda 108°'lik 5 tane daire dilimi var, ve hepsinin yarıçapı eşit (4 birim).
108° * 5 = 540°.
Bir tam daire 360° olduğu için, bu beş tane daire dilimi birlikte 3/2 tane tam daireye eşit olur.
Çünkü 540°, 360°'nin 3/2 katı. (540° = (3/2)*360°.)
Bu, tüm daire dilimlerinin yarıçapları eşit olduğu için. Yarıçapları eşit olmasaydı olmazdı.
Beş daire diliminin alanları toplamı =
(3/2)*(yarıçapı 4 birim olan bir tam dairenin alanı) =
(3/2)*pi*4² = 24pi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 2 Kasım 2019; 21:50:40 >
-
cevabınız için çok teşekkür ederim. 1. soru 11. sınıf meb kitabından.
hocam 1.soruda .ben koni sekilli yerin alanini buldum 5le carptim cokgen de 5 gen yukseklik verilmediginden tarali alanda bir nokta sectim ust tarafi kare altida ucgene benzettim alt eskenar ucgen oldu
4 pi koni bicimindeki dilim ///// 5 genin alani= karenin alani +eskenar ucgen alani buldum
cokgenden daire dilimini cikardigimda tarali alani buldum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig47 -- 3 Kasım 2019; 2:26:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X