Şimdi Ara

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
25
Favori
297.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi]
  • .

• .

• ploesti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hürkuş -- 3 Nisan 2008; 21:52:55 >
  • II.Dünya Savaşında hayran olduğum iki makina Bismark ve Tiger tank.Bismark ömrü kısa olmuş ama şöyle adam akıllı okyanusa açılabilseydi kırıp geçirecekti ortalığı
  • quote:

Orjinalden alıntı: * Deniz *

II.Dünya Savaşında hayran olduğum iki makina Bismark ve Tiger tank.Bismark ömrü kısa olmuş ama şöyle adam akıllı okyanusa açılabilseydi kırıp geçirecekti ortalığı

• Hürkuşa hiroşima hakkında destek verelim bir video ile
  • Merhabalar,

gectigimiz 2 hafta icerisinde ozellikle piyanist ve schindlerin listesi filmlerini izledikten sonra o tarihteki olayları ve filmleirni incelemeye basladim derken bu foruma ulastim ve uye olmak istedim....

Bir insanin insana yaptigi en buyuk soykirimlari iceren 2. dunya savasinda almanya'nin disinda Romanya 'yida incelemeye basladim, neticesinde Romanya'da demir muhafizlarin yaptgi katliamlar Almanlar tarafindan bile dehsetle karsilanmistir ve hatta mudahale etmek zorunda kalmislar ve Romanyada general Ion antenosco 'ya siz onunuze geleni sorgusz katlettiyorsunuz en azindan bizim gibi kamplar kurun ve bu tarz bu yontemle bu isleri hal edin demislerdir.bunuda sanirim savasin ilginc ve meshur komutanlarindan Hermann Göring romanya ziyaretinde ion antenoscaya soylediği rivayet edilir.
    Savas sonrasi ion antenesconun ve ekibinin kursuna dizilmeleri ile ilgili video kayitlari youtubedan ulasabilirsiniz.

Simdilik bunlari paylasmak istedim.Sizlerden Hermann Göring ile ilgili düşucnlerinizi paylasmak isterim..

saglicakla kalin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandros -- 5 Nisan 2008; 20:41:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TRajikomik

arkadaşlar bu alman tanklarının yani savaş zamanında kullanılanların savaş bittikten sonra ne yapıldıkları hakkında fikriniz varmı ben bunu çocukluğumdan beri merak ederim sebebi ise matbaa da çalıstığım dönemde büyük bir makina vardı eski, maşalı derler (heidelberg) sanırım, anlamını da bilmiyorum bu makina nın alman tanklarının dönüşümünden yapıldığını falan söylemişler di böyle bişey olağan mı

eğer böyle bişey olağan sa o tank ı bende kullanmış bulunuyorum da

3.sayfa ya kadar geldim güzel bilgiler vardı bi arkadasımızın link vermesinden tam olarak savaş ın başlangıç tarihini de öğrendim sanırım onu da yazmamıssınız neyse umarım güzel bi topic olur...

yalnız benim sorduğum soruyu bilen duyan varsa cevaplarsa sevinirim

arkadaşım heidelberg makinelerini biliyorum, ama senin duydukların biraz saçma geldi bana. Heidelbergin sen kaç modelini kullandınki 50 model falan olur tanktan bozma olsa 50 modelde heidelbergi nerde bulacaksın

• 2. dunya savasi sonunda kurulan numberg mahkemelerinde yargilanan ve idam edilen bazi ust duzey yoneticilerinin akibetini izleyebilrsiniz

http://www.youtube.com/watch?v=hAmpJZqrBA0&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandros -- 5 Nisan 2008; 20:39:15 >
  • 2.Dünya savaşına gerçekten çok meraklıyım.Ama çok az şey biliyorum.Sadece NTV de "Savaş" Belgeselini izledim.Sorularıma cevap verirseniz ve üye yaparsanız sevinirim.İlk sorularımla başlıyorum.

1)Japonlar neden savaşa girdi?
    2)İtalyanların Almanların yanında olduğunu biliyorum.Peki silahla düşmanla çarpıştılar mı?
  • Japonya , Birinci Dünya Savaşı sonunda, Almanya'nın Uzak Doğu sömürgeleri Japonya'ya verilmişti.Üstelik Çin'in bir bölümü de japon hakimiyetindeydi.
    Japonya somurgecilik alanininda yayilmasi neticesinde sanayisi hizla gelismeye baslamisti.Bunun neticesinde de ekonomıside buyumus ve daha cok somurgeye ihtiyaci artmisti. Bu ihtiyacin getirmis oldugu sonuçlar ( somurge ve yayilmacilik ) karşılarina Amerikayi hedef olarak koydu. en buyuk hedefi bu tarihte Almanya ile savaşmaktaydi.Bunu firsay bilen japonlar, Pearl Harbor saldırısı ile kesin olarak savaşa girmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandros -- 6 Nisan 2008; 13:21:57 >
  • İtalya 1.dunya savasi neticesinde bir sömürge alanında fazla gelisememis bunun getirdigi sıkıntılarla sanayisini gelistirmeye çalışıyordu. Birinci Dünya Savaşı'nda itilaf devletleri ile görüş ayrılığına düşen İtalya,Mussolini'nin faşist politikaları sebebiyle Avrupa'da sorun teşkil ediyordu.İtalya'nın eski Roma İmparatorluğu gibi güçlü bir devlet olmasını isteyen Mussolini,Almanya ile yakınlaşarak Mihver devletler bloğunda savaşa girmiştir.
    İtalya Kuzey Afrika ve Balkanlar'da savaşlar yapmıştir.Hatta ülkemizi bile tehdit etmiştir.

quote:

Orjinalden alıntı: Fata1ty

2.Dünya savaşına gerçekten çok meraklıyım.Ama çok az şey biliyorum.Sadece NTV de "Savaş" Belgeselini izledim.Sorularıma cevap verirseniz ve üye yaparsanız sevinirim.İlk sorularımla başlıyorum.

1)Japonlar neden savaşa girdi?
    2)İtalyanların Almanların yanında olduğunu biliyorum.Peki silahla düşmanla çarpıştılar mı?

• Çok saol Evandros.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fata1ty

Çok saol Evandros.

nome problema
  • ME-109

Güneş doğdu yeni bir görev
    son kontrol ,son rütuşlar,
    işaret verildi havalanıyorum,
    parlattı kanatlarımı ilk ışıklar
    şimdi Volga üzerindeyim
    daha yavaş, daha dikkatli
    Volga sessiz
    biraz buzlu ,biraz puslu
    dalışa geçtim mk-108lerimle
    duyduğun son sestir bu çığlık!
    ateşe başladım
    dönemem görevimden,
    emir aldım Goeringden
    bu gördüğün yak değil, me-109
    kalabalıktan kop
    benden kork
    kanatlarımda, 37 mmlik top
    bir Katyuşa geçti arkamdan
    Stalin orgu işliyor
    ortalığı yaktı gitti
    beste yaptı hicazkar makamından
    bu gördüğün me-109 LaGG değil
    kendileri zırhtır tahta değil
    bir bakarsın önünde
    bir bakarsın tepende
    bu me-109 dalar kaçar
    botları parçalar
    luftwaffenin eşşek arıları
    30 kgmı böylemi yollar
    www.kitapkokusu.com/forum

arkadaşlar bu şiir bana yani ercan şenzek'e aittir

1942 ekimindeki stalingrad'ı düşünüyorum gözlerim kapalı.

• quote:

Orjinalden alıntı: toLga_uA

Aklıma birden Call of Duty Serisi geldi..

Walla bnimde hemde orda bir bina war adam atlıo sanki:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyurt

@djdigy5

birader elindeki o dvdyi upload yapsana. veya bana gönder ben upload yapayım da millet yararlansın. amaç vatandaşa hizmet.

4 gb dan fazla olan DVD yi nasıl upload edcem kardeş naptın sen ya eheh.Almak isteyen arkadaşlar gitti gidiyordan alabilirler 2. dünya savaşı arşivi diye aratınca
  • ilginc bir fun club..

edit:sayfa bası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigidoo -- 17 Nisan 2008; 8:08:51 >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.